Acupunctuurpunten en hun toepassingen

Acupunctuurpunten Acupunctuur punten

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die zijn oorsprong vindt in China. Deze therapeutische benadering, gebaseerd op het stimuleren van specifieke punten op het lichaam, heeft als doel het herstellen van evenwicht en harmonie in het lichaam. Centraal in deze behandeling staan de zogenoemde acupunctuurpunten.

Wat zijn acupunctuurpunten en waarom zijn ze belangrijk?

Acupunctuur punten zijn specifieke locaties op het menselijk lichaam waar, volgens de traditionele Chinese geneeskunde, vitale energie, bekend als ‘qi’, doorheen stroomt. Door deze punten te stimuleren, kan men invloed uitoefenen op de qi-stroom, waardoor verschillende fysieke en emotionele klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, duizeligheid en stress kunnen worden verlicht.

De theorie achter acupunctuur meridianen is diepgaand en fascinerend. Acupunctuur meridianen zijn kanalen waardoor de qi-stroom loopt. Ze verbinden de acupunctuurpunten met elkaar en vormen een complex netwerk dat het hele lichaam bedekt. Door specifieke punten op deze meridianen te behandelen, kan een acupuncturist het energetische evenwicht in het lichaam helpen herstellen of onderhouden.

Acupressuur: een verwante benadering

Vergelijkbaar met acupunctuur is acupressuur. Bij acupunctuur gebruikt men naalden voor de stimulatie van acupunctuurpunten. Daarentegen past men bij acupressuur druk toe met vingers of andere tools. Deze acupressuur drukpunten zijn gelijk aan acupunctuurpunten, alleen de behandeling verschilt in die zin dat er geen naalden worden gebruikt.

De effectiviteit van acupressuur is gebaseerd op dezelfde principes als die van acupunctuur. Door druk uit te oefenen op specifieke acupressuur drukpunten, kan men de doorstroom van qi beïnvloeden, wat kan resulteren in verlichting van symptomen of klachten.

Hoe worden acupunctuur punten toegepast?

Wanneer je een acupuncturist of acupressuur therapeut bezoekt, zal deze eerst een uitgebreide diagnose stellen. Eerst stelt de acupuncturist / therapeut vragen en observeert hij / zij de klachten en symptomen. Vervolgens beslist hij welke acupunctuurpunten behandeling nodig hebben. Zodra ze zijn geïdentificeerd, stimuleert men de gekozen acupunctuur punten met dunne naalden.

De interesse in alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en acupressuur blijft groeien. Steeds meer mensen zoeken naar natuurlijke manieren om hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van deze behandelingen wordt voortdurend uitgevoerd. Daarbij zijn de resultaten vaak positief.

We kunnen stellen dat acupunctuurpunten en acupressuur drukpunten een essentiële rol spelen in de traditionele Chinese geneeskunde. Door een dieper inzicht te krijgen in deze punten en de meridianen waarmee ze verbonden zijn, kunnen we beter begrijpen hoe deze oude geneeswijze ons kan helpen bij het bereiken van een optimaal welzijn. Het stimuleren van deze punten biedt een natuurlijke, holistische benadering die mogelijkheden geeft aan velen die op zoek zijn naar verlichting en balans in hun leven.

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuurpunten en behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten