Acupunctuur naalden
Acupunctuur naalden zijn vrijwel pijnloos

Acupunctuur naalden

Acupunctuur naalden zijn heel dun en worden geprikt op specifieke punten

Acupunctuur naalden zijn heel dun, zo dun dat je ze met een vinger helemaal kunt ombuigen. De naalden zijn niet hol want er hoeft geen vloeistof zoals bloed of vaccinatiemiddel erdoor heen. De naalden zijn dan ook vele malen dunner dan de naalden die worden gebruikt bij de dokter. Vergeleken met een niet-holle naald zoals een naald waarmee je kleding naait, is een acupunctuur naald maar liefst 4x dunner.

Het insteken van een acupunctuur naald in de huid geeft een klein prikje, meer niet. Sommige plekken zijn wat gevoeliger en op sommige plekken voel je de naald amper erin gaan.

De meeste nieuwe patiënten die geen ervaring hebben met acupunctuur zeggen vooraf dat ze geen fan zijn van naalden en dat ze het best spannend vinden om geprikt te worden. Maar achteraf zeggen dezelfde mensen meestal dat het prikken reuze meeviel en eigenlijk niet zoveel voorstelt. De gedachte aan een naald is dus veel enger dan de werkelijkheid doet blijken.

De naalden worden geprikt op verschillende delen van je lichaam. De exacte plekken zijn afhankelijk van jouw situatie: waar heb jij last van en wat heb jij nodig om weer in balans te kunnen komen? Dat verschilt dus per persoon en kan ook per behandeling verschillen.
De plekken waar geprikt kan worden zijn bijvoorbeeld op: de ledematen, buik, hoofd, rug, oren.

Nadat de naalden zijn geplaatst, is het de bedoeling dat je ongeveer 30 minuten rustig blijft liggen. Gedurende deze tijd lig je ontspannen op een comfortabele behandeltafel. Deze tijd is nodig zodat de naalden hun werk kunnen doen en jouw vitale energie in balans kunnen brengen. Na de 30 minuten worden de naalden weer verwijderd. Overigens is de behandeltijd bij kinderen korter. Hoe jonger ze zijn, hoe korter de behandeltijd. Dit heeft te maken met het feit dat de vitale energie van kinderen zeer bewegelijk en sterk is. Overstimulatie ligt bij kinderen al snel op de loer.

Dry needling en acupunctuur naalden

Tegenwoordig hebben veel mensen ervaring met Dryneedling bij de fysiotherapeut. Dryneedling is afkomstig uit acupunctuur en er wordt daarbij ook gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden. Dryneedling is over het algemeen erg pijnlijk omdat triggerpoints bewust worden gemanipuleerd.

Een traditionele acupunctuurbehandeling met naalden is veel minder pijnlijk dan dryneedling, dit komt doordat er bij de traditionele acupunctuur een energetische behandeling plaatsvindt waarbij het niet noodzakelijk is om triggerpoints aan te prikken. De naaldjes worden geplaatst en daar blijft het bij. Verwar dryneedling dus niet met klassieke acupunctuur. Zelfs als je dryneedling hebt gehad, kan het nog steeds heel effectief zijn om acupunctuur te ondergaan.

Bang voor naalden?

Ben je bang voor acupunctuur naalden of vind je de naalden toch te gevoelig? Geen enkel probleem: kijk dan hier verder voor acupunctuur zonder naalden.

Veelgestelde vragen over acupunctuur naalden

Doet acupunctuur pijn?

Eigenlijk niet, ofschoon de ene mens gevoeliger is dan de andere. De naalden zijn namelijk een stuk dunner dan bijvoorbeeld injectienaalden. Wel kan het zijn dat wanneer de naald goed zit er een stroompje of een drukkend gevoel wordt waargenomen. Dit is echter niet te vergelijken met het gevoel van een injectienaald.

Zijn acupunctuur naalden steriel?

We maken gebruik van nieuwe steriele (wegwerp-) naalden. Deze worden dus naderhand weggegooid en niet opnieuw gebruikt.

Is acupunctuur veilig?

Acupunctuur is volkomen veilig mits uitgevoerd door een gediplomeerd acupuncturist die tevens erkend is door een beroepsvereniging zoals de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten