Acupunctuur naalden

Acupunctuur naalden zijn vrijwel pijnloos

Acupunctuur naalden zijn heel dun en worden geprikt op specifieke punten

Acupunctuur naalden zijn heel dun, zo dun dat je ze met een vinger helemaal kunt ombuigen. De naalden zijn niet hol want er hoeft geen vloeistof zoals bloed of vaccinatiemiddel erdoor heen. De naalden zijn dan ook vele malen dunner dan de naalden die worden gebruikt bij de dokter. Vergeleken met een niet-holle naald zoals een naald waarmee je kleding naait, is een acupunctuur naald maar liefst 4x dunner.

Het insteken van een acupunctuur naald in de huid geeft een klein prikje, meer niet. Sommige plekken zijn wat gevoeliger en op sommige plekken voel je de naald amper erin gaan.

De meeste nieuwe patiënten die geen ervaring hebben met acupunctuur zeggen vooraf dat ze geen fan zijn van naalden en dat ze het best spannend vinden om geprikt te worden. Maar achteraf zeggen dezelfde mensen meestal dat het prikken reuze meeviel en eigenlijk niet zoveel voorstelt. De gedachte aan een naald is dus veel enger dan de werkelijkheid doet blijken.

De naalden worden geprikt op verschillende delen van je lichaam. De exacte plekken zijn afhankelijk van jouw situatie: waar heb jij last van en wat heb jij nodig om weer in balans te kunnen komen? Dat verschilt dus per persoon en kan ook per behandeling verschillen.
De plekken waar geprikt kan worden zijn bijvoorbeeld op: de ledematen, buik, hoofd, rug, oren.

Nadat de naalden zijn geplaatst, is het de bedoeling dat je ongeveer 30 minuten rustig blijft liggen. Gedurende deze tijd lig je ontspannen op een comfortabele behandeltafel. Deze tijd is nodig zodat de naalden hun werk kunnen doen en jouw vitale energie in balans kunnen brengen. Na de 30 minuten worden de naalden weer verwijderd. Overigens is de behandeltijd bij kinderen korter. Hoe jonger ze zijn, hoe korter de behandeltijd. Dit heeft te maken met het feit dat de vitale energie van kinderen zeer bewegelijk en sterk is. Overstimulatie ligt bij kinderen al snel op de loer.

Dry needling en acupunctuur naalden

Tegenwoordig hebben veel mensen ervaring met Dryneedling bij de fysiotherapeut. Dryneedling is afkomstig uit acupunctuur en er wordt daarbij ook gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden. Dryneedling is over het algemeen erg pijnlijk omdat triggerpoints bewust worden gemanipuleerd.
Een traditionele acupunctuurbehandeling met naalden is veel minder pijnlijk dan dryneedling, dit komt doordat er bij de traditionele acupunctuur een energetische behandeling plaatsvindt waarbij het niet noodzakelijk is om triggerpoints aan te prikken. De naaldjes worden geplaatst en daar blijft het bij. Verwar dryneedling dus niet met klassieke acupunctuur. Zelfs als je dryneedling hebt gehad, kan het nog steeds heel effectief zijn om acupunctuur te ondergaan.

Bang voor naalden?

Ben je bang voor acupunctuur naalden of vind je de naalden toch te gevoelig? Geen enkel probleem: kijk dan hier verder voor acupunctuur zonder naalden.

Acupunctuur Haarlem ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem. Lees hier voor wie acupunctuur bedoeld is en hoe het zit met acupunctuur zorgverzekering.
Heeft u klachten waar u graag van af wilt?
Neem dan contact op met Yuk Chi Acupunctuur Haarlem via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Contact