Acupunctuur en het mysterie van het oor: ontdek de drukpunten

Ooracupunctuur Oor Acupunctuur oor drukpunten

Het menselijk oor, een complex orgaan verantwoordelijk voor ons gehoor en evenwicht, is al eeuwenlang een fascinerend onderwerp voor medici. Naast zijn primaire functies speelt het oor ook een prominente rol in de wereld van de acupunctuur. Voor velen lijkt de connectie tussen deze Chinese Geneeswijze en het oor misschien verrassend. Echter, acupunctuur oor behandelingen zijn diep verankerd in de traditionele Chinese geneeskunde en kennen een rijke geschiedenis.

De intrigerende wereld van acupunctuur oor punten

Volgens de principes van de acupunctuur reflecteert elk deel van het lichaam zich in de oren. Hierdoor ontstaan er specifieke acupunctuur oor drukpunten die in verband staan met diverse delen en functies van het lichaam. Deze drukpunten, ook wel acupunctuur oor punten genoemd, worden gebruikt als behandelingspunten. Door ze te stimuleren met dunne naalden kan een acupuncturist bepaalde klachten of ziektes behandelen.

Voor degenen die bekend zijn met reflexologie, lijkt dit principe wellicht bekend. Evenzo als de voet bepaalde zones heeft die corresponderen met organen en lichaamsfuncties, zo heeft ook het oor zijn eigen unieke kaart van acupunctuurpunten.

Acupunctuur oor drukpunten: waar zitten ze en hoe werken ze?

De acupunctuur oor drukpunten zijn niet willekeurig. Elk punt heeft zijn eigen plaats en betekenis. Als je het oor zou beschouwen als een omgekeerde foetus, met het hoofd naar beneden en de voeten naar boven, dan zou dit je een idee geven van de locatie van de acupunctuurpunten op het oor. Op de oor lel zitten bijvoorbeeld punten die invloed hebben op delen van het hoofd, zoals punten voor de ogen, oren, schedel en hersenen.

De oor acupunctuur punten kun je met een naald prikken, maar vaak worden er ook speciale plakkertjes op het oor geplakt die deze punten blijvend stimuleren. Wellicht heb dit soort plakkertjes wel eens bij andere mensen gezien.

De redenatie achter het gebruik van acupunctuurpunten op het oor is gebaseerd op energiestromen, ook wel meridianen genoemd. Wanneer de energie, of Qi, in het lichaam verstoord raakt, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen. Door specifieke acupunctuur oor drukpunten te stimuleren, streeft men ernaar om de energiebalans in het lichaam te herstellen.

Voordelen en toepassingen

Terwijl acupunctuur voor sommigen nog steeds wordt gezien als een alternatieve geneeswijze, hebben talloze studies en klinische ervaringen de effectiviteit ervan aangetoond. In het bijzonder zijn acupunctuur oor behandelingen nuttig gebleken bij het aanpakken van problemen zoals stress, slapeloosheid, pijnbeheer en zelfs bij afhankelijkheden zoals roken.

Een onderliggende toon van optimisme is merkbaar als we kijken naar de groeiende acceptatie van acupunctuur in de moderne gezondheidszorg. Steeds meer professionals erkennen de voordelen en integreren het in hun behandelplannen.

De symbiose van traditioneel en modern

In het licht van de groeiende interesse in holistische en complementaire therapieën, krijgt acupunctuur, waaronder acupunctuur oor punten, steeds meer aandacht. Als je overweegt om acupunctuur te proberen, is het raadzaam om een deskundige te raadplegen die je meer kan vertellen over de potentiële voordelen voor jouw specifieke situatie.

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten