Hoofdpijn en acupunctuur

Hoofdpijn en acupunctuur

Hoofdpijn en acupunctuur behandelingen

Hoofdpijn en acupunctuur | Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht en iedereen heeft er wel eens last van. Bij sommige mensen is het echter een regelmatig terugkerend verschijnsel. Dit is erg vervelend, temeer zodra de pijn heftig is en dit het totale functioneren kan belemmeren.

Pijnstillers helpen soms in meerdere of mindere mate; te veel en langdurig pijnstillers slikken is echter geen wenselijke situatie. In zo’n geval is acupunctuur voor hoofdpijn een goede behandelingsmogelijkheid.

Spanningshoofdpijn en migraine

Binnen de westerse geneeskunde worden er verschillende soorten pijn onderscheiden, waarvan de spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn.

Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn. Het wordt gekenmerkt door een constante, stijve of drukkende pijn in het voorhoofd, de slapen, de nek of de achterkant van het hoofd. Deze hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spanning en stress, maar andere factoren, zoals verkeerde houding, slapeloosheid en overmatig alcoholgebruik, kunnen ook een rol spelen.

Migraine is een soort hoofdpijn die gepaard gaat met intense pijn, misselijkheid en licht- en geluidgevoeligheid. Het is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door aanvallen van hevige hoofdpijn die meestal aan één kant van het hoofd plaatsvinden. Deze aanvallen kunnen variëren in frequentie en ernst en kunnen uren tot dagen aanhouden.

Er zijn verschillende factoren die migraine kunnen veroorzaken, waaronder hormonale veranderingen, veranderingen in de slaap-waakcyclus, bepaalde voedingsmiddelen en omgevingsfactoren zoals licht en geluid.

Spanningshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door spanningen en stress, is meestal gelokaliseerd in het achterhoofd en gaat vaak gepaard met gespannen nekspieren. Migraine is een vasculaire hoofdpijn en wordt apart behandeld.

Hoofdpijn en acupunctuur

Acupunctuur kan helpen om de pijn in het hoofd te verminderen door de ontspannende werking en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam. Tijdens de acupunctuur behandeling richt men zich niet alleen op de pijn maar ook wat je op dat moment bezig houdt.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hoofdpijn en acupunctuur

Wilt u meer weten over hoofdpijn en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Wat zijn de bekendste vormen van hoofdpijn?

Binnen de westerse geneeskunde worden er verschillende soorten pijn onderscheiden, waarvan de spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn.

Helpt acupunctuur bij hoofdpijn?

Acupunctuur kan helpen om de pijn in het hoofd te verminderen door de ontspannende werking en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam. Tijdens de behandeling richt men zich niet alleen op de pijn maar ook wat je op dat moment bezig houdt.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten