Hooikoorts en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Last van hooikoorts en acupunctuur proberen?

Vroeger kwam hooikoorts alleen voor in de hooimaand juni. Maar tegenwoordig duurt het hooikoortsseizoen veel langer. Van februari tot oktober vliegen de pollen door de lucht. Dit komt enerzijds doordat het klimaat warmer en vochtiger wordt. Anderzijds wordt dit veroorzaakt doordat we meer inheemse planten en bomen in ons land hebben. Dit artikel gaat over hooikoorts en acupunctuur.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel / pollen van bomen, grassen of planten. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende klachten:

  • Neus: jeuk, droge neus, loopneus, kriebel, niezen
  • Ogen: tranen, jeuk, gezwollen, brandend gevoel, rood
  • Keel: keelpijn, droog, branderig, hoesten, kriebel
  • Algemeen: vermoeidheid en hoofdpijn

Chinese Geneeskunde

In de Chinese geneeskunde heeft hooikoorts vaak te maken met een verzwakte energie van de Long. Aangezien de keel en neus worden beschouwd als verlengstuk van de Long, krijgen hooikoorts-patiënten daar vaak klachten.

Hooikoorts en acupunctuur

Met behulp van acupunctuur kan de Long energie worden versterkt waardoor de hooikoortsklachten minder worden. Het beste is om te beginnen met acupunctuurbehandelingen nog voordat het hooikoortsseizoen begin. De kans is dan groter dat de hooikoortssymptomen kunnen worden voorkomen. Uiteraard kan ook met acupunctuur worden gestart tijdens het hooikoortsseizoen, dus als de klachten zich al voordoen. In dat geval zullen de behandelingen zich vooral richten op bestrijden van de symptomen.

Onderzoek

Uit een onderzoek onder 422 personen blijkt dat acupunctuur de hooikoortsklachten doet verminderen en de hoeveel benodigde geneesmiddelen doet afnemen. Dit onderzoek is gedaan door het Berlijns Medisch Centrum Charité. Vooral voor hooikoorts-patiënten waarvan de hooikoortsmedicijnen niet goed aanslaan of waarvan de medicijnen veel bijwerkingen geven is acupunctuur het proberen waard.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hooikoorts en acupunctuur

Wilt u meer weten over hooikoorts en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

26 feb 2015

Acupunctuur in Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer