Hooikoorts en acupunctuur

Hooikoorts en acupunctuur

Last van hooikoorts en acupunctuur proberen?

Vroeger kwam hooikoorts alleen voor in de hooimaand juni. Maar tegenwoordig duurt het hooikoortsseizoen veel langer. Van februari tot oktober vliegen de pollen door de lucht. Dit komt enerzijds doordat het klimaat warmer en vochtiger wordt. Anderzijds wordt dit veroorzaakt doordat we meer inheemse planten en bomen in ons land hebben. Dit artikel gaat over hooikoorts en acupunctuur.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel / pollen van bomen, grassen of planten. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende klachten:

  • Neus: jeuk, droge neus, loopneus, kriebel, niezen
  • Ogen: tranen, jeuk, gezwollen, brandend gevoel, rood
  • Keel: keelpijn, droog, branderig, hoesten, kriebel
  • Algemeen: vermoeidheid en hoofdpijn

Chinese Geneeskunde

In de Chinese geneeskunde heeft hooikoorts vaak te maken met een verzwakte energie van de Long. Aangezien de keel en neus worden beschouwd als verlengstuk van de Long, krijgen hooikoorts-patiënten daar vaak klachten.

Hooikoorts en acupunctuur

Met behulp van acupunctuur kan de Long energie worden versterkt waardoor de hooikoortsklachten minder worden. Het beste is om te beginnen met acupunctuurbehandelingen nog voordat het hooikoortsseizoen begin. De kans is dan groter dat de hooikoortssymptomen kunnen worden voorkomen. Uiteraard kan ook met acupunctuur worden gestart tijdens het hooikoortsseizoen, dus als de klachten zich al voordoen. In dat geval zullen de behandelingen zich vooral richten op bestrijden van de symptomen.

Onderzoek

Uit een onderzoek onder 422 personen blijkt dat acupunctuur de hooikoortsklachten doet verminderen en de hoeveel benodigde geneesmiddelen doet afnemen. Dit onderzoek is gedaan door het Berlijns Medisch Centrum Charité. Vooral voor hooikoorts-patiënten waarvan de hooikoortsmedicijnen niet goed aanslaan of waarvan de medicijnen veel bijwerkingen geven is acupunctuur het proberen waard.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hooikoorts en acupunctuur

Wilt u meer weten over hooikoorts en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten