• 26 FEB 15
  • 0
  Hooikoorts en acupunctuur

  Hooikoorts en acupunctuur

  Last van hooikoorts en acupunctuur proberen?

  Vroeger kwam hooikoorts alleen voor in de hooimaand juni. Maar tegenwoordig duurt het hooikoortsseizoen veel langer. Van februari tot oktober vliegen de pollen door de lucht. Dit komt enerzijds doordat het klimaat warmer en vochtiger wordt. Anderzijds wordt dit veroorzaakt doordat we meer inheemse planten en bomen in ons land hebben. Dit artikel gaat over hooikoorts en acupunctuur.

  Wat is hooikoorts?

  Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel / pollen van bomen, grassen of planten. Hierdoor kun je last krijgen van verschillende klachten:
  Neus: jeuk, droge neus, loopneus, kriebel, niezen
  Ogen: tranen, jeuk, gezwollen, brandend gevoel, rood
  Keel: keelpijn, droog, branderig, hoesten, kriebel
  Algemeen: vermoeidheid en hoofdpijn

  Chinese Geneeskunde

  In de Chinese geneeskunde heeft hooikoorts vaak te maken met een verzwakte energie van de Long. Aangezien de keel en neus worden beschouwd als verlengstuk van de Long, krijgen hooikoortspatiënten daar vaak klachten.

  Acupunctuur

  Met behulp van acupunctuur kan de Long energie worden versterkt waardoor de hooikoortsklachten minder worden. Het beste is om te beginnen met acupunctuurbehandelingen nog voordat het hooikoortsseizoen begin. De kans is dan groter dat de hooikoortssymptomen kunnen worden voorkomen. Uiteraard kan ook met acupunctuur worden gestart tijdens het hooikoortsseizoen, dus als de klachten zich al voordoen. In dat geval zullen de behandelingen zich vooral richten op bestrijden van de symptomen.

  Onderzoek

  Uit een onderzoek onder 422 personen blijkt dat acupunctuur de hooikoortsklachten doet verminderen en de hoeveel benodigde geneesmiddelen doet afnemen. Dit onderzoek is gedaan door het Berlijns Medisch Centrum Charité.

  Vooral voor hooikoortspatiënten waarvan de hooikoortsmedicijnen niet goed aanslaan of waarvan de medicijnen veel bijwerkingen geven is acupunctuur het proberen waard.

  Lees ook het artikel: Hooikoorts is te behandelen

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over hooikoorts en acupunctuur

  Last van hooikoorts en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws