Acupunctuur en hoofdpijn
De werking van acupunctuur bij hoofdpijn

Hoofdpijn en acupunctuur

Acupunctuur en hoofdpijn klachten

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht en iedereen heeft er wel eens last van. Wil jij er wat aan doen? Acupunctuur en hoofdpijn problemen gaan erg goed samen.

Bij sommige mensen is het echter een regelmatig terugkerend verschijnsel. Dit is erg vervelend, omdat hoofdpijn een aanzienlijke impact kan hebben op het dagelijks functioneren van mensen. De ernstige pijn kan concentratie en productiviteit verminderen, waardoor het moeilijk wordt om te werken, te studeren of zelfs eenvoudige taken uit te voeren. Aanvallen van hoofdpijn kunnen ook leiden tot vermoeidheid, misselijkheid en angst, wat verder bijdraagt aan het belemmeren van het functioneren. Bovendien kan hoofdpijn het sociale leven belemmeren, omdat mensen geneigd zijn om activiteiten te vermijden die pijn kunnen veroorzaken of verergeren. Als hoofdpijn chronisch is en niet adequaat wordt behandeld, kan het een negatieve impact hebben op de kwaliteit van leven en de mentale gezondheid van een persoon.

Pijnstillers helpen soms in meerdere of mindere mate; te veel en langdurig pijnstillers slikken is echter geen wenselijke situatie. In zo’n geval is acupunctuur een goede behandelingsmogelijkheid.

Spanningshoofdpijn

Binnen de westerse geneeskunde worden er verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan de spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn. Spanningshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door spanningen en stress, is meestal gelokaliseerd in het achterhoofd en gaat vaak gepaard met gespannen nekspieren. Migraine is een vasculaire hoofdpijn en wordt apart behandeld.

Migraine, niet zomaar hoofdpijn

Er bestaan diverse soorten primaire hoofdpijn (episodische of chronische spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en migraine). Het stellen van de diagnose is dan ook niet altijd gemakkelijk. Leo van Os, voorzitter van de Hoofdpijnpatiëntenvereniging: “We weten dat mensen met migraine kunnen reageren op allerlei prikkels, zoals licht, geluid, temperatuur en luchtkwaliteit. Maar ook onregelmatige werktijden, niet op tijd eten, oververmoeidheid en een gevoel van stress kunnen een migraineaanval versnellen of verergeren. En omdat veel van deze prikkels en triggers op het werk kunnen voorkomen, is het nodig dat we die daar zoveel mogelijk proberen te vermijden.” Lees hier het hele artikel over migraine.

Acupunctuur en hoofdpijn

Acupunctuur is een alternatieve behandelmethode die steeds vaker wordt gebruikt voor het verlichten van hoofdpijn. Het is gebaseerd op de theorie van het verbeteren van de energiestroom door het lichaam door het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten. Veel mensen rapporteren verlichting van hoofdpijn na acupunctuurbehandelingen, en onderzoek suggereert dat het bijzonder effectief is bij het verminderen van spanningshoofdpijn en migraine.

Acupunctuur is ook veilig en natuurlijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve aanpak voor het verlichten van hoofdpijn. Bovendien heeft acupunctuur weinig tot geen bijwerkingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die willen vermijden dat ze afhankelijk raken van pijnstillers. Kortom, acupunctuur is een bewezen en veelbelovende behandelmethode voor mensen met hoofdpijn.

Acupunctuur kan helpen door de ontspannende werking en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam. Tijdens de behandeling richt men zich niet alleen op de hoofdpijn maar ook wat je op dat moment bezig houdt.

Ervaringen met acupunctuur en hoofdpijn

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en hoofdpijn

Wilt u meer weten over acupunctuur en hoofdpijn? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

FAQ acupunctuur en hoofdpijn

Impact hoofdpijn op het functioneren

Hoofdpijn kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks functioneren van mensen. De ernstige pijn kan concentratie en productiviteit verminderen, waardoor het moeilijk wordt om te werken, te studeren of zelfs eenvoudige taken uit te voeren.

Is acupunctuur ook geschikt voor hoofdpijn?

Acupunctuur is een bewezen en veelbelovende behandelmethode voor mensen met hoofdpijn. Acupunctuur is veilig en natuurlijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve aanpak voor het verlichten van hoofdpijn. Bovendien heeft acupunctuur weinig tot geen bijwerkingen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die willen vermijden dat ze afhankelijk raken van pijnstillers.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten