Hoofdpijn en acupunctuur

Acupunctuur en hoofdpijn klachten

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht en iedereen heeft er wel eens last van. Wil jij er wat aan doen? Acupunctuur en hoofdpijn problemen gaan erg goed samen.

Bij sommige mensen is het echter een regelmatig terugkerend verschijnsel. Dit is erg vervelend, temeer zodra de hoofdpijn heftig dit het totale functioneren kan belemmeren. Pijnstillers helpen soms in meerdere of mindere mate; te veel en langdurig pijnstillers slikken is echter geen wenselijke situatie. In zo’n geval is acupunctuur een goede behandelingsmogelijkheid.

Spanningshoofdpijn

Binnen de westerse geneeskunde worden er verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan de spanningshoofdpijn en migraine de bekendste zijn. Spanningshoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door spanningen en stress, is meestal gelokaliseerd in het achterhoofd en gaat vaak gepaard met gespannen nekspieren. Migraine is een vasculaire hoofdpijn en wordt apart behandeld.

Migraine, niet zomaar hoofdpijn

Er bestaan diverse soorten primaire hoofdpijn (episodische of chronische spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en migraine). Het stellen van de diagnose is dan ook niet altijd gemakkelijk. Leo van Os, voorzitter van de Hoofdpijnpatiëntenvereniging: “We weten dat mensen met migraine kunnen reageren op allerlei prikkels, zoals licht, geluid, temperatuur en luchtkwaliteit. Maar ook onregelmatige werktijden, niet op tijd eten, oververmoeidheid en een gevoel van stress kunnen een migraineaanval versnellen of verergeren. En omdat veel van deze prikkels en triggers op het werk kunnen voorkomen, is het nodig dat we die daar zoveel mogelijk proberen te vermijden.” Lees hier het hele artikel over migraine.

Acupunctuur en hoofdpijn

Acupunctuur kan helpen hoofdpijn te verminderen door de ontspannende werking en het laten doorstromen van de energie van het hoofd naar het lichaam. Tijdens de behandeling richt men zich niet alleen op de hoofdpijn maar ook wat je op dat moment bezig houdt.

Ervaringen met acupunctuur en hoofdpijn

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over acupunctuur en hoofdpijn klachten

Last van hoofdpijn en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.