Ziek op vakantie!

Ziek acupunctuur

Ziek op vakantie: wat kan je er tegen doen?

Weken en maanden kijk je uit naar je welverdiende vakantie. Dan is het eindelijk zover en word je ziek! Veel mensen worden ziek aan het begin van hun vakantie: hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn en griepachtige klachten. Hoe kan dit toch?

Hieronder verschillende verklaringen voor dit fenomeen, waar ongeveer 3% van de Nederlanders last van heeft.

Stress door werk

Vooral mensen die een pittige baan hebben, hebben vaak last van stress. Ten tijde van werken wordt door het lichaam flink wat stresshormoon aangemaakt waardoor je immuunsysteem wordt onderdrukt. Als zo iemand dan met vakantie gaat, valt de stress weg en krijgen ziekteverwekkers eindelijk de kans om je ziek te maken.

Verstoring balans

Als je hard en veel werkt raakt je lichaam eraan gewend. Hard werken is de norm geworden voor jouw lijf. Als je dan met vakantie gaat, raakt het lichaam in de war doordat je plotseling niet meer je normale activiteiten doet. Je wordt ziek en je lichaam gaat op zoek naar een nieuw evenwicht.

Overigens komt het ook vaak voor dat mensen niet eens door hebben dat ze opgebrand zijn ten tijde van het werken. Zodra ze dan eindelijk rust hebben, voelen ze pas hoe uitgeput ze zijn.

Gedoe door de vakantie

Een vakantie is niet voor iedereen een leuk en ontspannen iets. Het kan ook veel gedoe opleveren: je probeert wellicht geforceerd te ontspannen maar het kost je moeite waardoor je weer gestrest raakt, je bent de hele tijd met je partner of kinderen (wat je misschien eigenlijk helemaal niet leuk vindt), je drinkt meer koffie, alcohol, eet meer en ongezonder en sport minder. Gebleken is dat in de vakanties vaak een kleine piek is van hartinfarcten. Dit wordt ook wel het vakantiehartsyndroom genoemd.

Tips

Wat helpt om het ziek worden aan het begin van je vakantie te voorkomen is langzaam een overgang inbouwen van werkstress naar vakantierust. Een week voor de vakantie heb je het vaak het drukst op het werk of thuis omdat je van alles nog wil afronden. Eigenlijk zou je eerder moeten anticiperen op je vakantie waarbij je twee of drie weken van tevoren al ervoor zorgt dat je je werk en klusjes stapsgewijs afrondt.

Daarnaast helpt het om aan het begin van je vakantie niet gelijk in de vakantie modus te schieten waarbij je alles uit je handen laat vallen maar daarentegen dit langzaam opbouwt door de eerste paar dagen elke dag wat meer te relaxen.

Dit is voor sommigen alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Voor diegenen die hier wel wat hulp bij zouden kunnen gebruiken is acupunctuur wellicht een optie. Acupunctuur helpt heel goed bij het wegnemen van stress, het bevorderen van ontspanning, het herstellen van je balans en het versterken van je energie level.

Ga dit jaar dus je vakantie fit en gezond in met bovenstaande tips!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over ziek worden en acupunctuur

Wilt u meer weten over ziek worden en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten