Spierpijn en acupunctuur

Spierpijn en acupunctuur

Dry needling, spierpijn en acupunctuur

Last van spierpijn en acupunctuur proberen? Op EditieNL werd gisteravond een nieuwe remedie tegen spierpijn met acupunctuur getoond, namelijk Dry needling.

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Bij Dry needling wordt een naald dus in een spier geprikt, waar de behandelde last van heeft. Bij spierpijn zitten er namelijk knopen in de spier die zorgen voor een gespannen spier, wat vervolgens zeer gaat doen. Door hier kort een naald in te prikken, moet de knoop verdwijnen en zal de pijn afnemen.

Door fysiotherapeuten wordt benadrukt dat Dry needling toch anders is dan acupunctuur. Bij acupunctuur worden de naalden namelijk niet in de spier gestoken, en blijven ze langere tijd in de huid zitten om de energiebanen te beïnvloeden. Bij ‘droge acupunctuur’ wordt er een klein prikje gegeven in de spier zelf. Lees ook het artikel ‘Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur‘.

Er wordt nog debateerd of deze therapie nou echt werkt. Er zijn namelijk artsen en wetenschappers die aangeven dat je je spieren alleen maar schade aandoet met Dry needling. Acupunctuur is goed voor sporters; lees hier 5 redenen waarom acupunctuur goed is voor sporters.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en spierpijn

Wilt u meer weten over acupunctuur en spierpijn? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten