• 01 JUN 14
  • 0
  Spierpijn en acupunctuur

  Spierpijn en acupunctuur

  Dry needling, spierpijn en acupunctuur

  Last van spierpijn en acupunctuur proberen? Op EditieNL werd gisteravond een nieuwe remedie tegen spierpijn met acupunctuur getoond, namelijk Dry needling.

  Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

  Bij Dry needling wordt een naald dus in een spier geprikt, waar de behandelde last van heeft. Bij spierpijn zitten er namelijk knopen in de spier die zorgen voor een gespannen spier, wat vervolgens zeer gaat doen. Door hier kort een naald in te prikken, moet de knoop verdwijnen en zal de pijn afnemen.

  Door fysiotherapeuten wordt benadrukt dat Dry needling toch anders is dan acupunctuur. Bij acupuntuur worden de naalden namelijk niet in de spier gestoken, en blijven ze langere tijd in de huid zitten om de energiebanen te beïnvloeden. Bij ‘droge acupunctuur’ wordt er een klein prikje gegeven in de spier zelf.

  Er wordt nog debateerd of deze therapie nou echt werkt. Er zijn namelijk artsen en wetenschappers die aangeven dat je je spieren alleen maar schade aandoet met Dry needling.

  Bekijk de video op de site van EditieNL

  Ervaringen met spierpijn en acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws