Acupunctuur verlicht de hunkering naar alcohol

Alcoholverslaving Acupunctuur Alcohol

Acupunctuur vermindert de hunkering naar alcohol bij alcoholisten

Onderzoekers constateren dat acupunctuur veilig en effectief is voor het verminderen van onbedwingbare trek in alcohol bij afhankelijke patiënten. Zij voegen daaraan toe dat acupunctuur een goedkope modaliteit van de zorg is voor de behandeling van alcoholisme en significante resultaten oplevert.

Deze studie komt voort uit een ander onderzoek over dit onderwerp. Het voorafgaande onderzoek richtte zich op acupunctuurpunten van de National Acupuncture Detoxification Association voor verslaving (NADA; een US non-profit organisatie die zich bezig houdt met de gestandaardiseerde auriculaire acupunctuur protocollen). Dit voorgaande onderzoek richtte zich op typisch betrokken gebruik van auriculaire acupunctuur punten, waaronder de nier, lever en longen. Echter, deze nieuwe studie gebruikt een acupunctuurpunt die zich richt op het onderbeen. De onderzoekers constateerden dat dit acupunctuurpunt traditioneel het meest gebruikt wordt als een acupunctuurpunt voor ontgifting.

Het Protocol

Een acupunctuur behandelingsgroep werd vergeleken met een gecontroleerde placebogroep. De acupuncturist was zich bewust van de groepstoewijzingen, het personeel en de patiënten daarentegen niet. Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van de Park Sham Device (PSD). Dit apparaat simuleert het inbrengen van een acupunctuur naald, maar dringt echter niet in de huid door.

Resultaat

De onderzoekers constateren dat de acupunctuur groep een significante reductie van het hunkeren naar alcohol vertoonde, terwijl er bij de placebo controlegroep geen verbetering merkbaar was.

Lees hier het hele artikel op HealthCMI

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over alcoholverslaving en acupunctuur

Wilt u meer weten over een alcoholverslaving en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten