• 06 NOV 14
  • 0
  Acupunctuur verlicht de hunkering naar alcohol

  Acupunctuur verlicht de hunkering naar alcohol

  Acupunctuur vermindert de hunkering naar alcohol bij alcoholisten

  Onderzoekers constateren dat acupunctuur veilig en effectief is voor het verminderen van onbedwingbare trek in alcohol bij afhankelijke patiënten. Zij voegen daaraan toe dat acupunctuur een goedkope modaliteit van de zorg is voor de behandeling van alcoholisme en significante resultaten oplevert.

  Deze studie komt voort uit een ander onderzoek over dit onderwerp. Het voorafgaande onderzoek richtte zich op acupunctuurpunten van de National Acupuncture Detoxification Association voor verslaving (NADA; een US non-profit organisatie die zich bezig houdt met de gestandaardiseerde auriculaire acupunctuur protocollen). Dit voorgaande onderzoek richtte zich op typisch betrokken gebruik van auriculaire acupunctuur punten, waaronder de nier, lever en longen. Echter, deze nieuwe studie gebruikt een acupunctuurpunt die zich richt op het onderbeen. De onderzoekers constateerden dat dit acupunctuurpunt traditioneel het meest gebruikt wordt als een acupunctuurpunt voor ontgifting.

  Het Protocol

  Een acupunctuur behandelingsgroep werd vergeleken met een gecontroleerde placebogroep. De acupuncturist was zich bewust van de groepstoewijzingen, het personeel en de patiënten daarentegen niet.
  Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van de Park Sham Device (PSD). Dit apparaat simuleert het inbrengen van een acupunctuur naald, maar dingt echter niet in de huid door.

  Resultaat

  De onderzoekers constateren dat de acupunctuur groep een significante reductie van het hunkeren naar alcohol vertoonde, terwijl er bij de placebo controlegroep geen verbetering merkbaar was.

  Lees hier het hele artikel op HealthCMI

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over alcohol en acupunctuur

  Heeft u een alcoholverslaving en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws