Acupunctuur verlicht de hunkering naar alcohol

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Acupunctuur vermindert de hunkering naar alcohol bij alcoholisten

Onderzoekers constateren dat acupunctuur veilig en effectief is voor het verminderen van onbedwingbare trek in alcohol bij afhankelijke patiënten. Zij voegen daaraan toe dat acupunctuur een goedkope modaliteit van de zorg is voor de behandeling van alcoholisme en significante resultaten oplevert.

Deze studie komt voort uit een ander onderzoek over dit onderwerp. Het voorafgaande onderzoek richtte zich op acupunctuurpunten van de National Acupuncture Detoxification Association voor verslaving (NADA; een US non-profit organisatie die zich bezig houdt met de gestandaardiseerde auriculaire acupunctuur protocollen). Dit voorgaande onderzoek richtte zich op typisch betrokken gebruik van auriculaire acupunctuur punten, waaronder de nier, lever en longen. Echter, deze nieuwe studie gebruikt een acupunctuurpunt die zich richt op het onderbeen. De onderzoekers constateerden dat dit acupunctuurpunt traditioneel het meest gebruikt wordt als een acupunctuurpunt voor ontgifting.

Het Protocol

Een acupunctuur behandelingsgroep werd vergeleken met een gecontroleerde placebogroep. De acupuncturist was zich bewust van de groepstoewijzingen, het personeel en de patiënten daarentegen niet. Dit werd mogelijk gemaakt door het gebruik van de Park Sham Device (PSD). Dit apparaat simuleert het inbrengen van een acupunctuur naald, maar dringt echter niet in de huid door.

Resultaat

De onderzoekers constateren dat de acupunctuur groep een significante reductie van het hunkeren naar alcohol vertoonde, terwijl er bij de placebo controlegroep geen verbetering merkbaar was.

Lees hier het hele artikel op HealthCMI

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over alcoholverslaving en acupunctuur

Wilt u meer weten over een alcoholverslaving en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

6 nov 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer