• 16 FEB 15
  • 0
  Goed excuus: bier is goed voor onze hersenen

  Goed excuus: bier is goed voor onze hersenen

  Chinese Geneeskunde en bier met veel hop

  Opnieuw goed wetenschappelijk nieuws voor wie graag van een biertje geniet. Bier is goed voor onze hersenen. En volgens Chinese wetenschappers hebben vooral bieren met extra veel hop een positief effect. Hop doet immers een chemische stof ontstaan die ernstige problemen zoals Alzheimer en Parkinson tegengaat.

  Alzheimer en Parkinson

  We hebben al vaak moeten horen hoe alcohol hersencellen zou doden, maar nu hebben we een goed tegenargument. Chinese wetenschappers hebben vastgesteld hoe bier – dankzij de aanwezigheid van hop – een gunstig effect heeft op het onstaan van hersenziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Hop is namelijk verantwoordelijk voor een chemische stof die Xanthohumol heet. Geen probleem als je de naam niet kunt onthouden, het is uiteraard de impact van de stof die telt.

  Xanthohumol

  Deze stof kan volgens wetenschappers celschade bestrijden die anders het hele brein had kunnen beschadigen. Vergeet dus wijn om oud te worden, want deze stof die we via bier in ons lichaam krijgen, staat om medische redenen al veel langer in de belangstelling van de wetenschap. Zo was al bewezen dat Xanthohumol ons kan beschermen tegen tumoren. Er zou zelfs al voldoende in één glas bier zitten om echt bescherming te bieden.

  Stress

  Maar nu blijkt deze wonderstof dus nog meer te kunnen. De resultaten van de Chinese studie staan in het Amerikaanse Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemistry. Van neuronen is er maar een beperkte voorraad. Ze zijn heel gevoelig voor stress, en dat zou dan ook de belangrijkste oorzaak voor Alzheimer en Parkinson zijn. De stof activeert eiwitten die ons tegen die stress beschermen.

  Drink met mate

  Voor je meteen zwaar in de pintjes vliegt, is er natuurlijk de eeuwige regel dat dit enkel werkt als je met mate drinkt. De beste bieren zijn volgens wetenschappers die waar geen extra alcohol aan is toegevoegd. Met andere woorden: enkel bier waarbij de alcohol door het natuurlijke brouwproces is ontstaan. En dan nog mag je uiteraard niet overdrijven, anders krijg je het omgekeerde effect.

  Chinese geneeskunde

  Nog een interessant weetje voor wie graag met wat meer kennis over dit gunstige effect van bier uitpakt: de Chinese geneeskunde experimenteert al eeuwen met hop als medicijn. Maar het effect op ziekten zoals Alzheimer en Parkinson is nu pas ontdekt.

  Bron: Newsmonkey.be

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over een alcoholverslaving en acupunctuur

  Heeft u een alcoholverslaving en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws