Goed excuus: bier is goed voor onze hersenen

Bier alcoholverslaving chinese geneeskunde

Chinese Geneeskunde en bier met veel hop

Opnieuw goed wetenschappelijk nieuws voor wie graag van een biertje geniet. Bier is goed voor onze hersenen. En volgens Chinese wetenschappers hebben vooral bieren met extra veel hop een positief effect. Hop doet immers een chemische stof ontstaan die ernstige problemen zoals Alzheimer en Parkinson tegengaat.

Alzheimer en Parkinson

We hebben al vaak moeten horen hoe alcohol hersencellen zou doden, maar nu hebben we een goed tegenargument. Chinese wetenschappers hebben vastgesteld hoe bier – dankzij de aanwezigheid van hop – een gunstig effect heeft op het onstaan van hersenziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Hop is namelijk verantwoordelijk voor een chemische stof die Xanthohumol heet. Geen probleem als je de naam niet kunt onthouden, het is uiteraard de impact van de stof die telt.

Xanthohumol

Deze stof kan volgens wetenschappers celschade bestrijden die anders het hele brein had kunnen beschadigen. Vergeet dus wijn om oud te worden, want deze stof die we via bier in ons lichaam krijgen, staat om medische redenen al veel langer in de belangstelling van de wetenschap. Zo was al bewezen dat Xanthohumol ons kan beschermen tegen tumoren. Er zou zelfs al voldoende in één glas bier zitten om echt bescherming te bieden.

Stress

Maar nu blijkt deze wonderstof dus nog meer te kunnen. De resultaten van de Chinese studie staan in het Amerikaanse Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemistry. Van neuronen is er maar een beperkte voorraad. Ze zijn heel gevoelig voor stress, en dat zou dan ook de belangrijkste oorzaak voor Alzheimer en Parkinson zijn. De stof activeert eiwitten die ons tegen die stress beschermen.

Drink met mate

Voor je meteen zwaar in de pintjes vliegt, is er natuurlijk de eeuwige regel dat dit enkel werkt als je met mate drinkt. De beste bieren zijn volgens wetenschappers die waar geen extra alcohol aan is toegevoegd. Met andere woorden: enkel bier waarbij de alcohol door het natuurlijke brouwproces is ontstaan. En dan nog mag je uiteraard niet overdrijven, anders krijg je het omgekeerde effect.

Chinese geneeskunde

Nog een interessant weetje voor wie graag met wat meer kennis over dit gunstige effect van bier uitpakt: de Chinese geneeskunde experimenteert al eeuwen met hop als medicijn. Maar het effect op ziekten zoals Alzheimer en Parkinson is nu pas ontdekt.

Bron: Newsmonkey.be

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over alcoholverslaving en acupunctuur

Wilt u meer weten over een alcoholverslaving en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten