Goed excuus: bier is goed voor onze hersenen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Chinese Geneeskunde en bier met veel hop

Opnieuw goed wetenschappelijk nieuws voor wie graag van een biertje geniet. Bier is goed voor onze hersenen. En volgens Chinese wetenschappers hebben vooral bieren met extra veel hop een positief effect. Hop doet immers een chemische stof ontstaan die ernstige problemen zoals Alzheimer en Parkinson tegengaat.

Alzheimer en Parkinson

We hebben al vaak moeten horen hoe alcohol hersencellen zou doden, maar nu hebben we een goed tegenargument. Chinese wetenschappers hebben vastgesteld hoe bier – dankzij de aanwezigheid van hop – een gunstig effect heeft op het onstaan van hersenziekten zoals Alzheimer en Parkinson. Hop is namelijk verantwoordelijk voor een chemische stof die Xanthohumol heet. Geen probleem als je de naam niet kunt onthouden, het is uiteraard de impact van de stof die telt.

Xanthohumol

Deze stof kan volgens wetenschappers celschade bestrijden die anders het hele brein had kunnen beschadigen. Vergeet dus wijn om oud te worden, want deze stof die we via bier in ons lichaam krijgen, staat om medische redenen al veel langer in de belangstelling van de wetenschap. Zo was al bewezen dat Xanthohumol ons kan beschermen tegen tumoren. Er zou zelfs al voldoende in één glas bier zitten om echt bescherming te bieden.

Stress

Maar nu blijkt deze wonderstof dus nog meer te kunnen. De resultaten van de Chinese studie staan in het Amerikaanse Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemistry. Van neuronen is er maar een beperkte voorraad. Ze zijn heel gevoelig voor stress, en dat zou dan ook de belangrijkste oorzaak voor Alzheimer en Parkinson zijn. De stof activeert eiwitten die ons tegen die stress beschermen.

Drink met mate

Voor je meteen zwaar in de pintjes vliegt, is er natuurlijk de eeuwige regel dat dit enkel werkt als je met mate drinkt. De beste bieren zijn volgens wetenschappers die waar geen extra alcohol aan is toegevoegd. Met andere woorden: enkel bier waarbij de alcohol door het natuurlijke brouwproces is ontstaan. En dan nog mag je uiteraard niet overdrijven, anders krijg je het omgekeerde effect.

Chinese geneeskunde

Nog een interessant weetje voor wie graag met wat meer kennis over dit gunstige effect van bier uitpakt: de Chinese geneeskunde experimenteert al eeuwen met hop als medicijn. Maar het effect op ziekten zoals Alzheimer en Parkinson is nu pas ontdekt.

Bron: Newsmonkey.be

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over alcoholverslaving en acupunctuur

Wilt u meer weten over een alcoholverslaving en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

16 feb 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer