• 18 FEB 15
  • 0
  Suikerziekte en acupunctuur

  Suikerziekte en acupunctuur

  Diabetes, suikerziekte en acupunctuur

  Met de huidige welvaart krijgen telkens meer mensen tegenwoordig diabetes. Diabetes is ook wel bekend als suikerziekte. Het is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen insuline meer produceert (diabetes type 1) of waarbij het lichaam niet goed meer reageert op insuline (diabetes type 2). Het gevolg is dat het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer goed kan reguleren.

  Vaak hebben mensen niet door dat ze diabetes hebben. De symptomen zijn vaak vaag (bijvoorbeeld vermoeidheid) en iedereen kan daar wel eens last van hebben. Mensen kunnen dan ook jaren met diabetes rondlopen zonder het te beseffen. Veel voorkomende symptomen die kunnen duiden op diabetes zijn: veel plassen, veel dorst, vermoeidheid en last van de ogen.

  Complicaties diabetes

  Op den duur kan diabetes allerlei complicaties geven, denk aan: hart-/vaatziekten, slechtziendheid, verminderde nierfunctie, problemen met de voeten (de zogenaamde diabetische voet), zenuwproblemen of neuropathie, maagklachten en erectiestoornissen.

  Zowel de reguliere geneeskunde als de Chinese geneeskunde beschouwen een overdaad aan zoet en vet voedsel als de oorzaak van diabetes die de pancreas/milt aantast. Een gezond dieet en het voorkomen of beperken van overgewicht zijn in beide vormen van geneeskunde relevant bij de bestrijding van deze ziekte.

  Acupunctuur helpt bij diabetes

  Acupunctuur kan vooral veel betekenen voor diabetespatiënten indien men in een zo vroeg mogelijk stadium begint met de behandelingen. Met behulp van acupunctuur kan het lichaam worden ondersteund zodat verergering van de ziekte en het ontstaan van complicaties als gevolg van diabetes zoveel mogelijk kan worden vertraagd of voorkomen. Indien complicaties eenmaal bestaan, kan acupunctuur helpen om de klachten te doen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de ogen en zenuwklachten. Acupunctuur kan bijdragen aan een sterkere Milt/pancreas functie, minder hongergevoel en een betere stofwisseling.

  Lees ook:
  – Diabetes Mellitus en acupunctuur
  – Hoeveel beweeg jij?
  – Acupunctuur en afvallen

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over suikerziekte en acupunctuur

  Last van diabetes / suikerziekte en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws