Suikerziekte en acupunctuur

diabetes, suikerziekte en acupunctuur

Diabetes, suikerziekte en acupunctuur behandelingen

Suikerziekte en acupunctuur | Met de huidige welvaart krijgen telkens meer mensen tegenwoordig diabetes. Diabetes is ook wel bekend als suikerziekte. Het is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen insuline meer produceert (diabetes type 1) of waarbij het lichaam niet goed meer reageert op insuline (diabetes type 2). Het gevolg is dat het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer goed kan reguleren.

Vaak hebben mensen niet door dat ze diabetes hebben. De symptomen zijn vaak vaag (bijvoorbeeld vermoeidheid) en iedereen kan daar wel eens last van hebben. Mensen kunnen dan ook jaren met diabetes rondlopen zonder het te beseffen. Veel voorkomende symptomen die kunnen duiden op diabetes zijn: veel plassen, veel dorst, vermoeidheid en last van de ogen.

Complicaties diabetes

Op den duur kan diabetes allerlei complicaties geven, denk aan: hart-/vaatziekten, slechtziendheid, verminderde nierfunctie, problemen met de voeten (de zogenaamde diabetische voet), zenuwproblemen of neuropathie, maagklachten en erectiestoornissen.

Zowel de reguliere geneeskunde als de Chinese geneeskunde beschouwen een overdaad aan zoet en vet voedsel als de oorzaak van diabetes die de pancreas/milt aantast. Een gezond dieet en het voorkomen of beperken van overgewicht zijn in beide vormen van geneeskunde relevant bij de bestrijding van deze ziekte.

Acupunctuur helpt bij diabetes

Acupunctuur kan vooral veel betekenen voor diabetespatiënten indien men in een zo vroeg mogelijk stadium begint met de behandelingen. Met behulp van acupunctuur kan het lichaam worden ondersteund zodat verergering van de ziekte en het ontstaan van complicaties als gevolg van diabetes zoveel mogelijk kan worden vertraagd of voorkomen.

Indien complicaties eenmaal bestaan, kan acupunctuur helpen om de klachten te doen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de ogen en zenuwklachten. Acupunctuur kan bijdragen aan een sterkere Milt/pancreas functie, minder hongergevoel en een betere stofwisseling.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over diabetes, suikerziekte en acupunctuur

Wilt u meer weten over diabetes, suikerziekte en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten