Brandend maagzuur

Brandend maagzuur Acupunctuur

Brandend maagzuur en acupunctuur

Een op de vijf Nederlanders heeft wekelijks last van brandend maagzuur. Het is een vervelende aandoening waarbij de meesten zure oprispingen hebben. Vooral bij het voorover buigen, liggen of na de maaltijd kan men last krijgen van maagzuur. Hieronder een toelichting op de meest voorkomende oorzaken van brandend maagzuur.

Niet goed werkende sluitspier

Een niet goed werkende sluitspier: de maag wordt van de slokdarm afgescheiden door een sluitspier. Als deze sluitspier niet goed werkt, kan er maagzuur uit de maag in de slokdarm terecht komen. Dit zie je vooral bij zwangere vrouwen of bij mensen met overgewicht of constipatie. De druk op de maag is bij deze personen te groot. Ook kan het zijn dat de sluitspier is verslapt door een hogere leeftijd, roken of het veelvuldig innemen van chocolade, pepermunt of koffie.

Middenrifbreuk

De middenrif ofwel het diafragma is een spierplaat die de borstholte van de buikholte scheidt. De middenrif heeft een opening waar de slokdarm doorheen gaat die vervolgens contact maakt met de maag. Bij een middenrifbreuk is de opening in het middenrif te groot waardoor een deel van de maag in de borstholte uitpuilt. Hierdoor werkt de sluitspier niet meer goed waardoor er maagzuur in de slokdarm terecht kan komen.

Een middenrifbreuk komt vaak voor. Mensen hebben het vaak zonder dat ze het weten. Het kan aangeboren zijn maar ook verslapt zijn door een ongeluk of door ouderdom.

Luie maag

In dit geval geeft de maag te langzaam het voedsel af aan de dunne darm. Dit wordt veroorzaakt doordat de bewegingen van de maag zijn verstoord: de maagspier trekt te weinig samen of te onregelmatig samen waardoor het voedsel te lang in de maag blijft liggen. Hierdoor kan de druk in de maag worden opgebouwd waardoor maagzuur de slokdarm in kan komen.

Brandend maagzuur

Bij brandend maagzuur kan men klachten ervaren zoals: pijn en brandend gevoel achter de slokdarm, geïrriteerde keel en hoestklachten, oprispingen, gevoel van brok in de keel, opboeren, slikklachten, heesheid en een slecht gebit.

Brandend maagzuur heeft in de Chinese geneeskunde te maken met energie van de maag die niet goed daalt en in de plaats daarvan stijgt. Het verkeerd stijgen van de maag energie kan worden veroorzaakt door verkeerd eten en drinken, zoals teveel pittig eten en teveel alcohol.

Wat echter nog veel vaker de oorzaak is van stijgende maag energie is een teveel aan emotionele spanningen. Hierdoor raakt de maag van streek en kan het niet goed zijn werk doen. Goed voorbeeld hiervan is dat mensen die verdrietig zijn vaak niet kunnen eten, juist heel veel gaan eten of buikpijn krijgen. Het spreekwoord “liefde gaat door de maag” heeft daarom zeker ook hier betekenis.

Er bestaan verschillende acupunctuurpunten op het lichaam die ervoor zorgen dat de maag sterker wordt en/of ervoor zorgen dat de maag energie weer de goede kant op stroomt. Ook bestaan er acupunctuurpunten die warmte als gevolg van verkeerd eten en drinken uit het lichaam verwijderen. En tot slot zijn er veel acupunctuurpunten die kalmeren en vastzittende energie als gevolg van emotionele spanningen weer laat stromen.

Accepteer maagzuur dus niet zomaar als onderdeel van je leven. Maar probeer er wat aan te doen met behulp van acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over brandend maagzuur en acupunctuur

Wilt u meer weten over brandend maagzuur en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten