• 06 APR 15
  • 0
  Opgeblazen buik

  Opgeblazen buik

  Bijna 20% heeft wel eens last van een opgeblazen buik

  Je ervaart dan een grote druk op de buik en je broek zit plotseling veel te strak om je buik. Je kan daardoor behoorlijk wat dikker lijken. Vooral vrouwen hebben er regelmatig last van en soms kan het zo erg zijn dat het lijkt alsof degene zwanger is.

  Spijsvertering, zwangerschap en menstruatie

  Een opgeblazen buik is vaak een teken dat de spijsvertering niet goed werkt. Maar het kan zich ook voordoen bij zwangerschap of vlak voor de menstruatie. Meestal wordt een opgeblazen buik veroorzaakt door verkeerd eten of teveel eten. Maar het kan ook komen door stress of doordat je allergisch of intolerant bent voor een bepaald product.

  Een opgezette buik is meestal niet iets om je ernstig zorgen over te maken. Vaak kun je met lifestyle-veranderingen zoals voldoende bewegen, rustig eten en goed kauwen al een heel end komen.

  Verstoorde energie

  In de Chinese geneeskunde heeft een opgeblazen buik vaak te maken met een verstoorde energie van de Milt. De Milt is volgens de Chinezen heel belangrijk voor de spijsvertering. De Milt kan snel uit balans raken door verkeerd eten en verkeerde eetgewoonten:
  – Het eten van teveel zuivel en suiker
  – Het eten op onregelmatige tijden
  – Eten terwijl je gestresst bent (bijvoorbeeld tijdens het werken of terwijl de kinderen huilen aan tafel)
  – Het nemen van veel koude producten, denk aan: salades, fruit, yoghurt en gekoelde drankjes

  Als de Milt energie is verstoord, zijn er vaak ook klachten zoals vermoeidheid, zwaar gevoel in het lichaam, trek in zoetigheid en losse stoelgang.

  Effectiviteit acupunctuur

  Acupunctuur kan effectief zijn bij een opgeblazen buik. Het zorgt ervoor dat de energie in de buik en darmen weer op gang komt en dat de Milt weer in balans wordt gebracht. Mocht je na aanpassing van de eetgewoonten dus toch nog last houden van een opgeblazen buik? Overweeg dan acupunctuur als behandelmethode.

  Leave a reply →

Laatste nieuws