Opgeblazen buik en acupunctuur

Opgeblazen buik en acupunctuur

Bijna 20% heeft wel eens last van een opgeblazen buik en acupunctuur kan goed helpen

Opgeblazen buik en acupunctuur | Je ervaart dan een grote druk op de buik en je broek zit plotseling veel te strak om je buik. Je kan daardoor behoorlijk wat dikker lijken. Vooral vrouwen hebben er regelmatig last van en soms kan het zo erg zijn dat het lijkt alsof degene zwanger is.

Spijsvertering, zwangerschap en menstruatie

Een opgeblazen buik is vaak een teken dat de spijsvertering niet goed werkt. Maar het kan zich ook voordoen bij zwangerschap of vlak voor de menstruatie. Meestal wordt een opgeblazen buik veroorzaakt door verkeerd eten of teveel eten. Maar het kan ook komen door stress of doordat je allergisch of intolerant bent voor een bepaald product.

Een opgezette buik is meestal niet iets om je ernstig zorgen over te maken. Vaak kun je met lifestyle-veranderingen zoals voldoende bewegen, rustig eten en goed kauwen al een heel end komen.

Verstoorde energie

In de Chinese geneeskunde heeft een opgeblazen buik vaak te maken met een verstoorde energie van de Milt. De Milt is volgens de Chinezen heel belangrijk voor de spijsvertering. De Milt kan snel uit balans raken door verkeerd eten en verkeerde eetgewoonten:

  • Het eten van teveel zuivel en suiker
  • Het eten op onregelmatige tijden
  • Eten terwijl je gestresst bent (bijvoorbeeld tijdens het werken of terwijl de kinderen huilen aan tafel)
  • Het nemen van veel koude producten, denk aan: salades, fruit, yoghurt en gekoelde drankjes

Als de Milt energie is verstoord, zijn er vaak ook klachten zoals vermoeidheid, zwaar gevoel in het lichaam, trek in zoetigheid en losse stoelgang.

Effectiviteit acupunctuur

Acupunctuur kan effectief zijn bij een opgeblazen buik. Het zorgt ervoor dat de energie in de buik en darmen weer op gang komt en dat de Milt weer in balans wordt gebracht. Mocht je na aanpassing van de eetgewoonten dus toch nog last houden van een opgeblazen buik? Overweeg dan acupunctuur als behandelmethode.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een opgeblazen buik en acupunctuur

Wilt u meer weten over een opgeblazen buik en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten