Zweten en acupunctuur

Overmatig zweten en acupunctuur

Zweten en acupunctuur om overmatige transpiratie tegen te gaan

Zweten en acupunctuur | Klotsende oksels, een rood en glimmend hoofd, klamme handen, zweetvoeten en een vochtige rug. Zweten doen we allemaal en dat is maar goed ook. Zweten is namelijk nodig om onze lichaamstemperatuur op peil te houden.

Is het je wel eens opgevallen dat niet alle zweet stinkt? Dit heeft te maken met de verschillende soorten zweetklieren van het lichaam:

  • Zweetklieren die over het hele lichaam voorkomen (eccriene zweetklieren): deze klieren produceren zweet die de huid bevochtigen waardoor je sneller afkoelt.
  • Zweetklieren die zich alleen in bepaalde regio’s van het lichaam bevinden (apocriene zweetklieren). Deze regio’s zijn: de oksels en het gebied rond de anus en tepels. Dit soort zweet geeft de alom bekende zweetlucht.

Overmatig zweten

De een zweet meer dan de ander. Veel zweten tijdens sporten en warmte is een normale reactie van het lichaam. Er is sprake van overmatig zweten, als je zweet in rust of bij geringe inspanning, of als je zweet terwijl je lichaamstemperatuur niet hoog is (het is bijvoorbeeld koel of koud). Soms kun je ook last krijgen van zweten gedurende de nacht, dit heet nachtzweten.

Overmatig zweten kan heel vervelend zijn door de grote hoeveelheid vocht wat je verliest of door de vieze zweetlucht die je alsmaar om je heen hebt hangen. Als je zweetvoeten hebt, loop je al gauw het risico op van schimmelinfecties. En als je handen heel klam zijn kan dat ervoor zorgen dat je je grip wat verliest bij het oppakken van dingen en daarnaast kan het vervelend aanvoelen voor degenen van wie jij de handen schudt.

Oorzaken overmatig zweten

Overmatig zweten kan worden veroorzaakt door medicatie en onderliggende ziektes zoals bijvoorbeeld hartziekten, psychische aandoeningen, kanker of een hyperactieve schildklier. Ook kan overmatig zweten bij vrouwen een teken zijn dat ze in de overgang zijn. Maar meestal is overmatig zweten niet ernstig en is het gewoon een disbalans in het lichaam waar niet echt een verklaring voor is.

Acupunctuur wordt al jaren gebruikt om overmatig zweten tegen te gaan. Waarom iemand teveel zweet is persoonsgebonden. Het kan te maken hebben met bijvoorbeeld een verstoorde vochthuishouding, een disbalans in de huidbarrière of een uitputting van de energie. Afhankelijk van de persoonlijke situatie zal de oorzaak van het overmatig zweten bij de kop worden aangepakt zodat je niet meer zo hoeft te zweten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over overmatig zweten en acupunctuur

Wilt u meer weten over overmatig zweten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten