Zonnesteek opgelopen?

Zonnesteek acupunctuur

Zonnesteek behandelen

Je hebt vast wel eens gehoord van een zonnesteek. Hiervan is sprake als je lichaamstemperatuur 40 graden of hoger is als gevolg langdurige blootstelling aan warmte en zonlicht.

Bij een zonnesteek loopt de temperatuur in je lichaam enorm op, mogelijk tot wel 42 graden en raakt je lichaamswarmte ernstig ontregeld. Dit soort hoge temperaturen kunnen levensgevaarlijk zijn.

Zonnestraling

Als je teveel of te lang rechtstreekse zonnestraling op je hoofd krijgt, kunnen de hersenen – die de temperatuur van het lichaam regelt – van slag raken. Als je tijdens een dagje strand en zonnebaden plotseling last krijgt van misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid, heb je grote kans dat je een milde zonnesteek (eigenlijk heet dit: hitte-uitputting) hebt opgelopen.

In de meeste gevallen is het voldoende als je uit de zon gaat en de schaduw opzoekt, rustig aan doet en veel drinkt. Let echter op bij kinderen en ouderen aangezien een milde zonneslag bij hen gevaarlijk kan zijn. Schakel daarom in die gevallen altijd een arts in.

Signalen

Signalen van een heftige zonnesteek zijn behalve de misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid: sufheid, koorts, hoge en snelle ademhaling en hartslag. In dit geval is het inroepen van medische hulp heel belangrijk. Degene met een zonnesteek moet verder zo snel mogelijk worden afgekoeld om schade aan de hersenen en het lichaam te voorkomen. Dit afkoelen kan met behulp van natte handdoeken, water en ventilatoren.

Behalve door zonnebaden kun je ook een zonnesteek krijgen door bijvoorbeeld buitensporten tijdens hoge temperaturen en vastzitten in een geparkeerde auto (denk aan al die huisdieren en baby’s die elk jaar worden achtergelaten terwijl de eigenaar of ouders even snel boodschappen zijn gaan doen).

Zonnesteek en acupunctuur

Grote kans dat je je niet bij je acupuncturist bevindt op moment dat je een zonnesteek oploopt. Maar hier toch een tip om je te helpen voor het geval je een zonneslag oploopt: de top van je middelvinger is tevens een acupunctuurpunt. Dat punt kun je masseren om er snel(ler) van af te komen.

Door het masseren ontlaadt je lichaam direct de warmte en zal je lichaamstemperatuur ook dalen. Overigens is dit punt ook heel handig bij bewusteloosheid. Het masseren ervan kan iemand weer bij bewustzijn brengen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over een zonnesteek en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 16.30
dinsdag 08.30 – 16.30
woensdag 08.30 – 16.30
donderdag 08.30 – 12.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten