Acupunctuur kan pijnklachten kankerpatiënten bestrijden

Pijnklachten kankerpatiënten bestrijden

Onderzoek pijnklachten kankerpatiënten bestrijden met behulp van acupunctuur

Volgens een geverifieerd onderzoek gepubliceerd door JAMA Oncology (een Amerikaans Medische Vereniging) kunnen acupressuur en acupunctuur de pijnklachten kankerpatiënten bestrijden.

De onderzoekers geven aan dat acupunctuur de hoeveelheid pijnstilling kan doen verminderen bij kankerpatiënten. Ook kan acupunctuur het immuunsysteem versterken aangezien acupunctuur effect heeft op het gehele lichaam.

De onderzoekers geven aan dat eerdere onderzoeken naar dit onderwerp een inconsistent beeld gaven. Maar dit nieuwe onderzoek, afkomstig uit Engels en Chinese biomedische data, keek naar onderzoeken waarbij acupunctuur werd vergeleken met nep-acupunctuur, normale pijnstillende therapie bij kanker en andere methoden die worden ingezet bij kanker.

Alhoewel het bewijsniveau nog matig is, komt volgens de onderzoekers uit de analyse naar voren dat er een significant verband is tussen acupunctuur en verminderde pijn als ook verminderd gebruik van pijnstilling.
De onderzoekers raden meer rigoureuze onderzoeken aan om de effecten van acupunctuur op specifieke typen van kanker in beeld te brengen en om acupunctuur in de klinische praktijk te integreren om het gebruik van verdovende middelen te verlagen.

Acupunctuur als alternatief voor pijnstillers

Acupunctuur wordt al ontzettend lang ingezet bij uiteenlopende pijnklachten: rugpijn, neuropathische pijn, hoofdpijn, buikpijn, nek-/schouderpijn en zelfs menstruatiepijn. Met name bij mensen die last hebben van chronische pijn waarbij de pijnstilling niet meer werkt, teveel bijwerkingen geeft of niet meer mag worden gebruikt, kan acupunctuur een zeer welkome en effectieve behandelmethode zijn.

In 2015 is in Amerika de opioidencrisis als epidemisch bestempeld door de American Drug Enforcement Administration. Er is massale verslaving en sterfte door het veelvuldig gebruik van opioiden.

Niet alleen in Amerika maar ook in andere landen is het gebruik van pijnstillende middelen zorgwekkend. Er wordt dan ook gekeken naar alternatieve niet-verslavende benaderingen voor pijnbestrijding. In dat kader kan acupunctuur een zeer effectieve oplossing zijn om pijn te bestrijden.

Lees hier het hele artikel van dit onderzoek van JAMA Oncology

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten