• 13 JAN 20
  • 0
  Acupunctuur kan pijnklachten kankerpatiënten bestrijden

  Acupunctuur kan pijnklachten kankerpatiënten bestrijden

  Onderzoek pijnklachten kankerpatiënten bestrijden met behulp van acupunctuur

  Volgens een geverifieerd onderzoek gepubliceerd door JAMA Oncology (een Amerikaans Medische Vereniging) kunnen acupunctuur en acupressuur de pijnklachten van kankerpatiënten bestrijden.

  De onderzoekers geven aan dat acupunctuur de hoeveelheid pijnstilling kan doen verminderen bij kankerpatiënten. Ook kan acupunctuur het immuunsysteem versterken aangezien acupunctuur effect heeft op het gehele lichaam.

  De onderzoekers geven aan dat eerdere onderzoeken naar dit onderwerp een inconsistent beeld gaven. Maar dit nieuwe onderzoek, afkomstig uit Engels en Chinese biomedische data, keek naar onderzoeken waarbij acupunctuur werd vergeleken met nep-acupunctuur, normale pijnstillende therapie bij kanker en andere methoden die worden ingezet bij kanker.

  Alhoewel het bewijsniveau nog matig is, komt uit de analyse volgens de onderzoekers naar voren dat er een significant verband is tussen acupunctuur en verminderde pijn als ook verminderd gebruik van pijnstilling.
  De onderzoekers raden meer rigoureuze onderzoeken aan om de effecten van acupunctuur op specifieke typen van kanker in beeld te brengen en om acupunctuur in de klinische praktijk te integreren om het gebruik van verdovende middelen te verlagen.

  Acupunctuur als alternatief voor pijnstillers

  Acupunctuur wordt al ontzettend lang ingezet bij uiteenlopende pijnklachten: rugpijn, neuropathische pijn, hoofdpijn, buikpijn, nek-/schouderpijn en zelf menstruatiepijn. Met name bij mensen die last hebben van chronische pijn waarbij de pijnstilling niet meer werkt, teveel bijwerkingen geeft of niet meer mag worden gebruikt, kan acupunctuur een zeer welkome en effectieve behandelmethode zijn.

  In 2015 is in Amerika de opioidencrisis als epidemisch bestempeld door de American Drug Enforcement Administration. Er is massale verslaving en sterfte door het veelvuldig gebruik van opioiden.

  Niet alleen in Amerika maar ook in andere landen is het gebruik van pijnstillende middelen zorgwekkend. Er wordt dan ook gekeken naar alternatieve niet-verslavende benaderingen voor pijnbestrijding. In dat kader kan acupunctuur een zeer effectieve oplossing bieden.

  Lees hier het hele artikel van dit onderzoek van JAMA Oncology

  Veel gelezen artikelen:
  Acupunctuur bij zwangerschap
  – Stress en acupunctuur
  – Acupunctuur en afvallen
  – Stoppen met roken met acupunctuur
  – Oorsuizen en acupunctuur
  – Vruchtbaarheid en acupunctuur
  – Acupunctuur en migraine
  – Acupunctuur en hoofdpijn
  – Acupunctuur en hielspoor
  – Ziekte van Alzheimer en acupunctuur

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

  Vragen over acupunctuur en pijnklachten kankerpatiënten bestrijden

  Wilt u meer weten over acupunctuur en de pijnklachten kankerpatiënten bestrijden? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws