Acupunctuur kan pijnklachten kankerpatiënten bestrijden

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Onderzoek pijnklachten kankerpatiënten bestrijden met behulp van acupunctuur

Volgens een geverifieerd onderzoek gepubliceerd door JAMA Oncology (een Amerikaans Medische Vereniging) kunnen acupressuur en acupunctuur de pijnklachten kankerpatiënten bestrijden.

De onderzoekers geven aan dat acupunctuur de hoeveelheid pijnstilling kan doen verminderen bij kankerpatiënten. Ook kan acupunctuur het immuunsysteem versterken aangezien acupunctuur effect heeft op het gehele lichaam.

De onderzoekers geven aan dat eerdere onderzoeken naar dit onderwerp een inconsistent beeld gaven. Maar dit nieuwe onderzoek, afkomstig uit Engels en Chinese biomedische data, keek naar onderzoeken waarbij acupunctuur werd vergeleken met nep-acupunctuur, normale pijnstillende therapie bij kanker en andere methoden die worden ingezet bij kanker.

Alhoewel het bewijsniveau nog matig is, komt volgens de onderzoekers uit de analyse naar voren dat er een significant verband is tussen acupunctuur en verminderde pijn als ook verminderd gebruik van pijnstilling.
De onderzoekers raden meer rigoureuze onderzoeken aan om de effecten van acupunctuur op specifieke typen van kanker in beeld te brengen en om acupunctuur in de klinische praktijk te integreren om het gebruik van verdovende middelen te verlagen.

Acupunctuur als alternatief voor pijnstillers

Acupunctuur wordt al ontzettend lang ingezet bij uiteenlopende pijnklachten: rugpijn, neuropathische pijn, hoofdpijn, buikpijn, nek-/schouderpijn en zelfs menstruatiepijn. Met name bij mensen die last hebben van chronische pijn waarbij de pijnstilling niet meer werkt, teveel bijwerkingen geeft of niet meer mag worden gebruikt, kan acupunctuur een zeer welkome en effectieve behandelmethode zijn.

In 2015 is in Amerika de opioidencrisis als epidemisch bestempeld door de American Drug Enforcement Administration. Er is massale verslaving en sterfte door het veelvuldig gebruik van opioiden.

Niet alleen in Amerika maar ook in andere landen is het gebruik van pijnstillende middelen zorgwekkend. Er wordt dan ook gekeken naar alternatieve niet-verslavende benaderingen voor pijnbestrijding. In dat kader kan acupunctuur een zeer effectieve oplossing zijn om pijn te bestrijden.

Lees hier het hele artikel van dit onderzoek van JAMA Oncology

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

13 jan 2020

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer