Borstkanker en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Borstkanker en acupunctuur voordelen

Studies tonen aan dat oefentherapie en acupunctuur voordelen heeft voor overlevenden van borstkanker. Hiervan is verslag gedaan in het vakblad Medical Xpress (lees hier het hele artikel van Medical Xpress).

Twee nieuwe studies van het ‘Abramson Cancer Center’ en de ‘Perelman School of Medicine’ van de Universiteit van Pennsylvania, bieden hoop voor de overlevenden van borstkanker die worstelen met kanker-gerelateerde pijn en zwelling, en wijzen op manieren om de spierkracht in het lichaam te verbeteren. De onderzoeken zijn gepubliceerd in een uitgave van The National Cancer Institute Monographs, dat gericht is op integratieve oncologie. Zij combineren een verscheidenheid aan (sommige niet traditionele) therapieën, waarbij zij maximaal voordeel willen halen voor kankerpatiënten.

In de eerste studie, A Hybrid Effectiveness-Implementatie Trial van een Evidence-Based Exercise Intervention voor de overlevenden van borstkanker, beoordeelden de onderzoekers patiënten die deelnamen aan een evidence-based training en opleiding voor overlevenden van borstkanker. De studie was bedoeld om het gemak en de effectiviteit van het transport van een op onderzoek gebaseerde behandeling in een praktijk omgeving te onderzoeken. Het primaire doel van de studie was om programma effectiviteit voor patiënten aan te tonen, na de overgang van het onderzoek naar een praktijk omgeving. Het secundaire doel was om het implementatieproces te begrijpen en belemmeringen voor de implementatie te identificeren.

Voortbouwend op het onderzoek van het team, toonden de resultaten van de nieuwe studie verschillende voordelen voor de deelnemers, waaronder een reductie van symptomen van lymfoedeem, een zwelling in het bovenlichaam na borstkankerbehandeling die kan worden veroorzaakt door de verwijdering van of door schade aan de lymfeklieren. Daarnaast had de onderzochte doelgroep minder behoefte aan-therapeut geleverde behandelingen (19 procent), voelden zij verbeteringen in het boven- en onderlichaam (respectievelijk 13 en 9) en verbeteringen in het lichaamsbeeld (16 procent). Er waren geen bijwerkingen bekend voor de interventie.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over borstkanker en acupunctuur

Wilt u meer weten over borstkanker en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

10 nov 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer