Borstkanker en acupunctuur

Borstkanker en acupunctuur Kanker

Borstkanker en acupunctuur voordelen

Studies tonen aan dat oefentherapie en acupunctuur voordelen heeft voor overlevenden van borstkanker. Hiervan is verslag gedaan in het vakblad Medical Xpress (lees hier het hele artikel van Medical Xpress).

Twee nieuwe studies van het ‘Abramson Cancer Center’ en de ‘Perelman School of Medicine’ van de Universiteit van Pennsylvania, bieden hoop voor de overlevenden van borstkanker die worstelen met kanker-gerelateerde pijn en zwelling, en wijzen op manieren om de spierkracht in het lichaam te verbeteren. De onderzoeken zijn gepubliceerd in een uitgave van The National Cancer Institute Monographs, dat gericht is op integratieve oncologie. Zij combineren een verscheidenheid aan (sommige niet traditionele) therapieën, waarbij zij maximaal voordeel willen halen voor kankerpatiënten.

In de eerste studie, A Hybrid Effectiveness-Implementatie Trial van een Evidence-Based Exercise Intervention voor de overlevenden van borstkanker, beoordeelden de onderzoekers patiënten die deelnamen aan een evidence-based training en opleiding voor overlevenden van borstkanker. De studie was bedoeld om het gemak en de effectiviteit van het transport van een op onderzoek gebaseerde behandeling in een praktijk omgeving te onderzoeken. Het primaire doel van de studie was om programma effectiviteit voor patiënten aan te tonen, na de overgang van het onderzoek naar een praktijk omgeving. Het secundaire doel was om het implementatieproces te begrijpen en belemmeringen voor de implementatie te identificeren.

Voortbouwend op het onderzoek van het team, toonden de resultaten van de nieuwe studie verschillende voordelen voor de deelnemers, waaronder een reductie van symptomen van lymfoedeem, een zwelling in het bovenlichaam na borstkankerbehandeling die kan worden veroorzaakt door de verwijdering van of door schade aan de lymfeklieren. Daarnaast had de onderzochte doelgroep minder behoefte aan-therapeut geleverde behandelingen (19 procent), voelden zij verbeteringen in het boven- en onderlichaam (respectievelijk 13 en 9) en verbeteringen in het lichaamsbeeld (16 procent). Er waren geen bijwerkingen bekend voor de interventie.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over borstkanker en acupunctuur

Wilt u meer weten over borstkanker en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten