• 10 NOV 14
  • 0
  Borstkanker en acupunctuur

  Borstkanker en acupunctuur

  Borstkanker en acupunctuur voordelen

  Studies tonen aan dat oefentherapie en acupunctuur voordelen heeft voor overlevenden van borstkanker

  Twee nieuwe studies van het ‘Abramson Cancer Center’ en de ‘Perelman School of Medicine’ van de Universiteit van Pennsylvania, bieden hoop voor de overlevenden van borstkanker die worstelen met kanker-gerelateerde pijn en zwelling, en wijzen op manieren om de spierkracht in het lichaam te verbeteren. De onderzoeken zijn gepubliceerd in een uitgave van The National Cancer Institute Monographs, dat gericht is op integratieve oncologie. Zij combineren een verscheidenheid aan (sommige niet traditionele) therapieën, waarbij zij maximaal voordeel willen halen voor kankerpatiënten.

  In de eerste studie, A Hybrid Effectiveness-Implementatie Trial van een Evidence-Based Exercise Intervention voor de overlevenden van borstkanker, beoordeelden de onderzoekers patiënten die deelnamen aan een evidence-based training en opleiding voor overlevenden van borstkanker. De studie was bedoeld om het gemak en de effectiviteit van het transport van een op onderzoek gebaseerde behandeling in een praktijk omgeving te onderzoeken. Het primaire doel van de studie was om programma effectiviteit voor patiënten aan te tonen, na de overgang van het onderzoek naar een praktijk omgeving. Het secundaire doel was om het implementatieproces te begrijpen en belemmeringen voor de implementatie te identificeren.

  Voortbouwend op het onderzoek van het team, toonden de resultaten van de nieuwe studie verschillende voordelen voor de deelnemers, waaronder een reductie van symptomen van lymfoedeem, een zwelling in het bovenlichaam na borstkankerbehandeling die kan worden veroorzaakt door de verwijdering van of door schade aan de lymfeklieren. Daarnaast had de onderzochte doelgroep minder behoefte aan-therapeut geleverde behandelingen (19 procent), voelden zij verbeteringen in het boven- en onderlichaam (respectievelijk 13 en 9) en verbeteringen in het lichaamsbeeld (16 procent). Er waren geen bijwerkingen bekend voor de interventie.

  Lees hier het hele artikel van Medical Xpress

  Lees ook:
  – Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen
  – Wereldkankerdag
  – Acupunctuur helpt wegnemen pijn bij kanker patienten
  Longkanker en acupunctuur – Acupunctuur vermindert pijn bij longkanker patiënten
  – Laat uw voeding uw medicijn zijn: de kracht van knoflook

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over behandeling borstkanker en acupunctuur

  Wilt u acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws