Menopauze en acupunctuur

Menopauze acupunctuur overgangsklachten opvliegers

Acupunctuur kan de symptomen van menopauze onderdrukken

Menopauze en acupunctuur – De overgang (menopauze) is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Haar rol in het leven verandert. Het is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Voor sommige vrouwen worden ze zo heftig dat het functioneren in het dagelijks leven een probleem wordt.

Als u als vrouw in de greep bent van de menopauze en last heeft van de veelbetekenende symptomen – opvliegers, nachtelijk zweten, prikkelbaarheid, slapeloosheid, vaginale droogheid, libido veranderingen – dan heeft u ongetwijfeld diverse mogelijkheden geprobeerd om deze symptomen te onderdrukken of te verlichten. Drink zo weinig mogelijk koffie en energiedrankjes want cafeïne verergert de overgangsklachten.

Sommige vrouwen proberen via hun dieet meer fyto-oestrogenen binnen te krijgen, anderen proberen een combinatie van lichaamsbeweging en kruiden, en sommigen hebben baat bij hormoonvervanging therapie. Voor anderen, kan acupunctuur het antwoord zijn.

Acupunctuur studies menopauze

Diverse studies tonen aan dat acupunctuur verlichting kan bieden van symptomen van de menopauze zoals opvliegers. Onlangs ook door Het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM) van het National Institutes of Health (US), die het eens is met de stelling dat er zeer waarschijnlijk een aantal voordelen aan alternatieve therapieën (zoals acupunctuur) zitten, om de symptomen van de menopauze te verlichten. Echter, omdat studies zijn vaak te klein zijn, suggereert NCCAM dat er meer onderzoek nodig is.

Hoeveel kan te wijten zijn aan het placebo-effect? In ten minste één studie boekten vrouwen, die een placebo acupunctuurnaald kregen, minder resultaat dan vrouwen met een echte acupunctuurnaaldbehandeling. Weer een andere studie vermoedde dat acupunctuur effectief tegen opvliegers zou kunnen zijn omdat het de productie van endorfines verhoogd, die temperatuurregeling van het lichaam kunnen stabiliseren.

Eerder is er al eens een onderzoek hieromtrent verschenen in De Telegraaf. Vrouwen die in de overgang zitten, kunnen lichamelijke en geestelijke klachten onderdrukken met traditionele Chinese acupunctuur. Ze hebben aanzienlijk minder last van opvliegers en stemmingswisselingen na de behandeling. Dit blijkt uit een onderzoek onder 53 vrouwen die in de overgang zitten. Het onderzoek stond in het tijdschrift Acupuncture in Medicine.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over menopauze en acupunctuur

Wilt u meer weten over menopauze en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten