Chinese acupunctuur
Een diepgaande reis door eeuwenoude geneeswijze

Chinese acupunctuur

Als je ooit hebt overwogen om je gezondheidsklachten aan te pakken met een alternatieve behandelmethode, dan ben je vast de term ‘Chinese acupunctuur’ tegengekomen. Deze eeuwenoude geneeswijze uit China wordt wereldwijd door miljoenen mensen omarmd. Maar wat is Chinese acupunctuur precies? En waarom zou je het overwegen?

De fundamenten van Chinese acupunctuur

Chinese acupunctuur is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Deze praktijk richt zich op het reguleren van qi (levensenergie) door het inbrengen van zeer dunne naalden op specifieke punten, meridianen genoemd, op het lichaam. Het doel is het herstellen van de balans en het bevorderen van zelfhelende processen.

Men gelooft dat wanneer qi vrijelijk door de meridianen stroomt, het individu gezond is. Maar als er een blokkade ontstaat, kan dat leiden tot ziekte of ongemak. Door middel van acupunctuur wordt deze blokkade opgeheft en kan het evenwicht herstellen.

Het wetenschappelijke perspectief

Onderzoek heeft uitgewezen dat acupunctuur grote invloed kan hebben op diverse fysiologische systemen. Het is aangetoond dat de praktijk de afgifte van bepaalde neurotransmitters kan stimuleren, wat pijnverlichting en een gevoel van welzijn bevordert. Bovendien kan het de bloedcirculatie verbeteren en het immuunsysteem versterken.

Je vraagt je wellicht af: is Chinese acupunctuur voor iedereen geschikt? Hoewel veel mensen baat hebben bij deze behandeling, is het essentieel om een gekwalificeerde acupuncturist te raadplegen om een duidelijk beeld te krijgen van de potentiële voordelen voor jouw specifieke situatie.

De ervaring van Chinese acupunctuur

Als je eenmaal besluit om Chinese acupunctuur te proberen, kun je je voorbereiden op een bijzondere ervaring. Tijdens de eerste sessie zal de acupuncturist uitgebreid ingaan op je gezondheidsgeschiedenis en specifieke klachten. Dit wordt gedaan om een holistisch beeld te krijgen van je welzijn.

Het inbrengen van de naalden is voor de meeste mensen pijnloos. Sommige beschrijven een tintelend gevoel, terwijl anderen een diepe ontspanning ervaren. Elke sessie duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten.

Hoewel de effecten van de behandeling per persoon kunnen variëren, zijn veel mensen verbaasd over de positieve resultaten die ze ervaren na slechts enkele sessies. Vaak rapporteren ze een toegenomen gevoel van welzijn, verminderde pijn en een betere slaapkwaliteit.

Dus, is Chinese acupunctuur het waard om te overwegen? Gezien het groeiende bewijs van de voordelen en de positieve ervaringen van talloze mensen wereldwijd, lijkt het antwoord een volmondig ja te zijn. Het biedt een veilige en natuurlijke aanpak om het welzijn te bevorderen en verschillende klachten aan te pakken.

Vragen over Chinese acupunctuur behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten