Gezonde Geneeskrachtige kruiden

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Geneeskrachtige kruiden

Een natte herfst kan een flinke aanslag zijn op je lijf. Zorg daarom dat je vitaal en gezond bent. Met supergezonde specerijen en geneeskrachtige kruiden kom je de natte herfst gezond door en kan je een herfstdip vermijden.

In de traditionele Chinese geneeskunde worden geneeskrachtige kruiden zoals kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt. Je hebt het gevoel meer energie te hebben door kaneel te eten.

Door de sterke smaak, wordt kaneel al vaak eens over het hoofd gezien wanneer je kookt. Het kruid zou echter een speciaal plekje moeten verdienen in je keuken. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat de negatieve effecten van een vetrijke maaltijd verzacht worden, maar doodt ook de E. coli-bacterie. Wil je graag genieten van de zorgzame werking van kaneel? Voeg het dan toe aan je desserts of warme dranken.

Gember is een waarlijk geneeskruid. Verse gember is het gezondst maar gember vers en rauw eten is wat al te pittig. Gember smaakt altijd heerlijk in welke groenteschotel dan ook. Het boost bovendien je bloedcirculatie en vermindert ontstekingen. Daarnaast blijkt het ook een effectief natuurlijk geneesmiddel tegen misselijkheid aangezien het de spieren in je maag en darmen ontspant.

Kurkuma is supergezond. Kurkuma is een prima middel om het geheugen aan te scherpen. In Amerika is ontdekt dat geelwortel preventief werkt tegen de ziekte van Alzheimer. Het lekkere gele kruid kan ook wonderen doen voor je bloed: zo stimuleert het de vorming van je bloed maar verhoogt het ook de circulatie. Een kleine dosis zorgt er ook voor dat je lever gereinigd wordt en ook ontstekingen zullen afgeremd worden.

Bron: 50plus.blog

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en geneeskrachtige kruiden

Wilt u meer weten over geneeskrachtige kruiden en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

10 okt 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer