• 10 OKT 14
  • 0
  Gezonde Geneeskrachtige kruiden

  Gezonde Geneeskrachtige kruiden

  Geneeskrachtige kruiden

  Een natte herfst kan een flinke aanslag zijn op je lijf. Zorg daarom dat je vitaal en gezond bent. Met supergezonde specerijen en geneeskrachtige kruiden kom je de natte herfst gezond door.

  In de traditionele Chinese geneeskunde worden geneeskrachtige kruiden zoals kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt. Je hebt het gevoel meer energie te hebben door kaneel te eten.
  Door de sterke smaak, wordt kaneel al vaak eens over het hoofd gezien wanneer je kookt. Het kruid zou echter een speciaal plekje moeten verdienen in je keuken. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat de negatieve effecten van een vetrijke maaltijd verzacht worden, maar doodt ook de E. coli-bacterie. Wil je graag genieten van de zorgzame werking van kaneel? Voeg het dan toe aan je desserts of warme dranken.

  Gember is een waarlijk geneeskruid. Verse gember is het gezondst maar gember vers en rauw eten is wat al te pittig. Gember smaakt altijd heerlijk in welke groenteschotel dan ook. Het boost bovendien je bloedcirculatie en vermindert ontstekingen. Daarnaast blijkt het ook een effectief natuurlijk geneesmiddel tegen misselijkheid aangezien het de spieren in je maag en darmen ontspant.

  Kurkuma is supergezond. Kurkuma is een prima middel om het geheugen aan te scherpen. In Amerika is ontdekt dat geelwortel preventief werkt tegen de ziekte van Alzheimer. Het lekkere gele kruid kan ook wonderen doen voor je bloed: zo stimuleert het de vorming van je bloed maar verhoogt het ook de circulatie. Een kleine dosis zorgt er ook voor dat je lever gereinigd wordt en ook ontstekingen zullen afgeremd worden.

  Bron: 50plus.blog

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over geneeskrachtige kruiden en acupunctuur

  Last van kwaaltjes en wilt u geneeskrachtige kruiden en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws