Gezonde Geneeskrachtige kruiden

Geneeskrachtige kruiden

Geneeskrachtige kruiden

Een natte herfst kan een flinke aanslag zijn op je lijf. Zorg daarom dat je vitaal en gezond bent. Met supergezonde specerijen en geneeskrachtige kruiden kom je de natte herfst gezond door en kan je een herfstdip vermijden.

In de traditionele Chinese geneeskunde worden geneeskrachtige kruiden zoals kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten(!). Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt. Je hebt het gevoel meer energie te hebben door kaneel te eten.

Door de sterke smaak, wordt kaneel al vaak eens over het hoofd gezien wanneer je kookt. Het kruid zou echter een speciaal plekje moeten verdienen in je keuken. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat de negatieve effecten van een vetrijke maaltijd verzacht worden, maar doodt ook de E. coli-bacterie. Wil je graag genieten van de zorgzame werking van kaneel? Voeg het dan toe aan je desserts of warme dranken.

Gember is een waarlijk geneeskruid. Verse gember is het gezondst maar gember vers en rauw eten is wat al te pittig. Gember smaakt altijd heerlijk in welke groenteschotel dan ook. Het boost bovendien je bloedcirculatie en vermindert ontstekingen. Daarnaast blijkt het ook een effectief natuurlijk geneesmiddel tegen misselijkheid aangezien het de spieren in je maag en darmen ontspant.

Kurkuma is supergezond. Kurkuma is een prima middel om het geheugen aan te scherpen. In Amerika is ontdekt dat geelwortel preventief werkt tegen de ziekte van Alzheimer. Het lekkere gele kruid kan ook wonderen doen voor je bloed: zo stimuleert het de vorming van je bloed maar verhoogt het ook de circulatie. Een kleine dosis zorgt er ook voor dat je lever gereinigd wordt en ook ontstekingen zullen afgeremd worden.

Bron: 50plus.blog

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en geneeskrachtige kruiden

Wilt u meer weten over geneeskrachtige kruiden en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten