• 24 NOV 15
  • 0
  Voorkom buikklachten tijdens de feestdagen

  Voorkom buikklachten tijdens de feestdagen

  Buikklachten voorkomen

  De feestdagen komen er weer aan: de maand december met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw! Gezelligheid met lekker eten en samen borrelen staan voor velen centraal in deze feestelijke maand. Hoe kom je deze maand nu goed door zonder buikklachten? Hieronder een aantal tips.

  Rond Sinterklaas worden er veel pepernoten, speculaas en snoepgoed gegeten. Met de kerst zijn er uitgebreide diners met veel wijn en kerstkransjes. En rond oud en nieuw mogen de de champagne met oliebollen en appelflappen natuurlijk niet ontbreken.

  Niet alleen eten we in deze periode lekker, maar we eten ook vaak en veel. Alhoewel dit heerlijke momenten zijn om samen te zijn, brengt dit voor sommige mensen vaak wat buikklachten. Denk aan maagzuur, misselijkheid, verstopping, opgeblazen buik, oprispingen en buikpijn. Wat kun je nu doen om buikklachten te voorkomen. Hieronder een aantal Chinese tips!

  Gember

  Gebruik gember! Gember is in de Chinese keuken onmisbaar. Niet alleen is het een belangrijke smaakmaker, het is ook heel goed voor je spijsvertering. Gember zorgt ervoor dat maagzuur en misselijkheid worden voorkomen. Drink dus lekker gemberthee of haal voor de verandering wat gemberkoekjes in huis of maak een dessert met gember erin verwerkt.

  Thee

  Drink veel thee. Thee is niet alleen belangrijk vanwege het vocht, maar volgens de Chinezen spoelt thee ook je darmen schoon. Het is niet voor niets dat Chinezen potten met thee wegwerken. Vind je thee niet lekker of komt dat je neus uit? Drink dan gewoon warm water dat net is gekookt. Werkt evengoed!.

  Koud eten

  Neem geen koud dessert. Koud eten vertraagt je spijsvertering. Niet bepaald handig als je zojuist een 5 gangen diner naar binnen hebt gewerkt. Het beste is om helemaal geen dessert te nemen, maar als je het niet kunt laten: zorg dan dat je wat anders neemt dan ijs of kwark. Denk aan bijvoorbeeld wat fruit of een klein stukje cake.

  Verder geldt natuurlijk dat blijven bewegen – ook tijdens de feestdagen – ervoor zorgt dat de energie in je lichaam blijft stromen en de benodigde overtollige calorieën worden verbrand.

  Voorkom buikklachten en geniet van fijne & gezonde feestdagen!!!

  Voedselvergiftiging, buikgriep en acupunctuur

  Lees hier het artikel over voedselvergiftiging, buikgriep en acupunctuur.

  Opgeblazen buik en acupunctuur

  Lees hier het artikel over opgeblazen buik en acupunctuur.

  Acupunctuur ervaringen

  Yuk Chi Acupunctuur is aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Zhong. Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Leave a reply →

Laatste nieuws