Voorkom buikklachten tijdens de feestdagen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Buikklachten voorkomen door op je voeding te letten

De feestdagen komen er weer aan: de maand december met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw! Gezelligheid met lekker eten en samen borrelen staan voor velen centraal in deze feestelijke maand. Hoe kom je deze maand nu goed door zonder buikklachten? Hieronder een aantal tips.

Rond Sinterklaas worden er veel pepernoten, speculaas en snoepgoed gegeten. Met de kerst zijn er uitgebreide diners met veel wijn en kerstkransjes. En rond oud en nieuw mogen de de champagne met oliebollen en appelflappen natuurlijk niet ontbreken.

Niet alleen eten we in deze periode lekker, maar we eten ook vaak en veel. Alhoewel dit heerlijke momenten zijn om samen te zijn, brengt dit voor sommige mensen vaak wat buikklachten. Denk aan maagzuur, misselijkheid, verstopping, opgeblazen buik, oprispingen en buikpijn. Wat kun je nu doen om buikklachten te voorkomen. Hieronder een aantal Chinese tips!

Gember

Gebruik gember! Gember is in de Chinese keuken onmisbaar. Niet alleen is het een belangrijke smaakmaker, het is ook heel goed voor je spijsvertering. Gember zorgt ervoor dat maagzuur en misselijkheid worden voorkomen. Drink dus lekker gemberthee of haal voor de verandering wat gemberkoekjes in huis of maak een dessert met gember erin verwerkt.

Thee

Drink veel thee. Thee is niet alleen belangrijk vanwege het vocht, maar volgens de Chinezen spoelt thee ook je darmen schoon. Het is niet voor niets dat Chinezen potten met thee wegwerken. Vind je thee niet lekker of komt dat je neus uit? Drink dan gewoon warm water dat net is gekookt. Werkt evengoed!.

Koud eten

Neem geen koud dessert. Koud eten vertraagt je spijsvertering. Niet bepaald handig als je zojuist een 5 gangen diner naar binnen hebt gewerkt. Het beste is om helemaal geen dessert te nemen, maar als je het niet kunt laten: zorg dan dat je wat anders neemt dan ijs of kwark. Denk aan bijvoorbeeld wat fruit of een klein stukje cake.

Verder geldt natuurlijk dat blijven bewegen – ook tijdens de feestdagen – ervoor zorgt dat de energie in je lichaam blijft stromen en de benodigde overtollige calorieën worden verbrand.

Voorkom buikklachten en geniet van fijne & gezonde feestdagen!!! Lees hier het artikel over voedselvergiftiging, buikgriep en acupunctuur. Lees hier het artikel over opgeblazen buik en acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over buikklachten en acupunctuur

Wilt u meer weten over buikklachten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

24 nov 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer