Constipatie en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Constipatie en acupunctuur, wat te doen tegen obstipatie of verstopping

Constipatie en acupunctuur | Constipatie – ook wel obstipatie of verstopping – is de medische term voor een vertraagde of moeizame stoelgang. Er is sprake van constipatie als je minder dan 3 keer per week stoelgang hebt. De ontlasting is hard en droog en er moet hard geperst worden om het eruit te krijgen.

Het kan behoorlijk irritant zijn want het gaat vaak gepaard met een opgeblazen buik, aandrang maar niet kunnen, pijn bij de stoelgang, buikpijn, en soms ook winderigheid.

Oorzaken constipatie

Constipatie kan verschillende oorzaken hebben, zoals te weinig vezelrijk eten, te weinig drinken, te weinig beweging, spanning, te lang ophouden voor de sanitaire stop, hormonen, zoals tijdens een zwangerschap, verandering van dieet, als bijwerking van medicatie, aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom, darmontsteking, diabetes, etc.

Over het algemeen praten mensen niet vaak en zeker ook niet graag over hun stoelgang. In de Chinese geneeskunde is het onderwerp stoelgang echter een belangrijk onderdeel van het intake-gesprek. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar hoe vaak men naar de WC gaat, wat de vorm is (langwerpig of keutels of slap) en of het makkelijk eruit komt. Het antwoord op deze vragen geeft veel informatie over de gezondheid van een patiënt.

Oorzaken constipatie volgens Chinese Geneeskunde

Constipatie wordt volgens de Chinezen vaak veroorzaakt door:

  • Uitdroging/Warmte in de darmen (vaak door verkeerd voedsel)
  • Spanning en stress
  • Uitputting waardoor de darmen niet voldoende kracht hebben om de stoelgang te laten zakken
  • Koude waardoor de darmen en spieren zich niet goed kunnen samentrekken

Constipatie en acupunctuur

Door middel van acupunctuur kun je ervoor zorgen dat de stoelgang weer op gang komt. Afhankelijk van de oorzaak van de constipatie worden bepaalde acupunctuurpunten geprikt. Hierdoor zal de energie in de buikholte weer gaan circuleren en het toiletbezoek makkelijker verlopen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over constipatie en acupunctuur

Wilt u meer weten over constipatie en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

26 mrt 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer