Constipatie en acupunctuur

constipatie en acupunctuur obstipatie verstopping

Constipatie en acupunctuur, wat te doen tegen obstipatie of verstopping

Constipatie en acupunctuur | Constipatie – ook wel obstipatie of verstopping – is de medische term voor een vertraagde of moeizame stoelgang. Er is sprake van constipatie als je minder dan 3 keer per week stoelgang hebt. De ontlasting is hard en droog en er moet hard geperst worden om het eruit te krijgen.

Het kan behoorlijk irritant zijn want het gaat vaak gepaard met een opgeblazen buik, aandrang maar niet kunnen, pijn bij de stoelgang, buikpijn, en soms ook winderigheid.

Oorzaken constipatie

Constipatie kan verschillende oorzaken hebben, zoals te weinig vezelrijk eten, te weinig drinken, te weinig beweging, spanning, te lang ophouden voor de sanitaire stop, hormonen, zoals tijdens een zwangerschap, verandering van dieet, als bijwerking van medicatie, aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom, darmontsteking, diabetes, etc.

Over het algemeen praten mensen niet vaak en zeker ook niet graag over hun stoelgang. In de Chinese geneeskunde is het onderwerp stoelgang echter een belangrijk onderdeel van het intake-gesprek. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar hoe vaak men naar de WC gaat, wat de vorm is (langwerpig of keutels of slap) en of het makkelijk eruit komt. Het antwoord op deze vragen geeft veel informatie over de gezondheid van een patiënt.

Oorzaken constipatie volgens Chinese Geneeskunde

Constipatie wordt volgens de Chinezen vaak veroorzaakt door:

  • Uitdroging/Warmte in de darmen (vaak door verkeerd voedsel)
  • Spanning en stress
  • Uitputting waardoor de darmen niet voldoende kracht hebben om de stoelgang te laten zakken
  • Koude waardoor de darmen en spieren zich niet goed kunnen samentrekken

Constipatie en acupunctuur

Door middel van acupunctuur kun je ervoor zorgen dat de stoelgang weer op gang komt. Afhankelijk van de oorzaak van de constipatie worden bepaalde acupunctuurpunten geprikt. Hierdoor zal de energie in de buikholte weer gaan circuleren en het toiletbezoek makkelijker verlopen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over constipatie en acupunctuur

Wilt u meer weten over constipatie en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten