De kracht van knoflook – Laat uw voeding uw medicijn zijn

De kracht van knoflook acupunctuur

De kracht van knoflook – Knoflook power

De kracht van knoflook | Hippocrates was een Griekse arts die leefde van 460 tot 370 voor Christus. Hij was grondlegger van de gezegde:  “Laat uw voeding uw medicijn zijn”. Hij besefte toen al de relatie tussen voeding en gezondheid. Knoflook werd door Hippocrates geadviseerd bij spijsverteringsproblemen, melaatsheid, wonden, kanker, infecties en hartkwalen.

Tegenwoordig is het een bekende smaakmaker in de keuken. Niet iedereen is echter ervan gecharmeerd vanwege de sterke geur en smaak ervan. Maar het is heel gezond. Lees hier waarom:

  1. Knoflook bevat de stof allicine. Deze stof heeft hele krachtige eigenschappen: het is goed tegen schimmels, het is antibacterieel en het werkt ontstekingsremmend. Ook werkt het als anti-oxidant waardoor het gunstig is bij ziektes zoals kanker en Alzheimer.
  2. Het is heel voedzaam maar bevat zeer weinig calorieën. Het bevat onder meer: vitamine C, B6, Mangaan, Selenium en vezels.
  3. Het helpt je immuunsysteem en kan verkoudheden en griep te lijf gaan.
  4. Het heeft een gunstige invloed op bloeddruk en cholesterol.

Chinese voedingsleer

In de Chinese voedingsleer heeft de smaakmaker een hele warme energetische werking. Het beweegt je lichaamsenergie, verdrijft Damp, verwarmt je buik en je longen. Knoflook wordt door de Chinezen vrijwel altijd gebruikt bij de bereiding van gerechten. Zij maken dus veel gebruik van de kracht van knoflook.

Sommige voedingsexperts raden 1 tot 2 knoflookteentjes per dag aan om optimaal van de gezonde eigenschappen gebruik te kunnen maken. Dat is niet veel als je bedenkt dat in sommige Aziatische landen gemiddeld 12 teentjes per dag worden gegeten!

Knoflook kun je bereiden in je warme gerechten, maar wat ook lekker is, is het gebruiken in je dressing. Pers een knoflookteentje uit, voeg dit toe aan wat olijfolie met evt. een snufje zout en het is klaar voor gebruik. Gebruik de kracht van knoflook! Eet smakelijk.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over de kracht van knoflook en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten