De kracht van knoflook – Laat uw voeding uw medicijn zijn

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

De kracht van knoflook – Knoflook power

De kracht van knoflook | Hippocrates was een Griekse arts die leefde van 460 tot 370 voor Christus. Hij was grondlegger van de gezegde:  “Laat uw voeding uw medicijn zijn”. Hij besefte toen al de relatie tussen voeding en gezondheid. Knoflook werd door Hippocrates geadviseerd bij spijsverteringsproblemen, melaatsheid, wonden, kanker, infecties en hartkwalen.

Tegenwoordig is het een bekende smaakmaker in de keuken. Niet iedereen is echter ervan gecharmeerd vanwege de sterke geur en smaak ervan. Maar het is heel gezond. Lees hier waarom:

  1. Knoflook bevat de stof allicine. Deze stof heeft hele krachtige eigenschappen: het is goed tegen schimmels, het is antibacterieel en het werkt ontstekingsremmend. Ook werkt het als anti-oxidant waardoor het gunstig is bij ziektes zoals kanker en Alzheimer.
  2. Het is heel voedzaam maar bevat zeer weinig calorieën. Het bevat onder meer: vitamine C, B6, Mangaan, Selenium en vezels.
  3. Het helpt je immuunsysteem en kan verkoudheden en griep te lijf gaan.
  4. Het heeft een gunstige invloed op bloeddruk en cholesterol.

Chinese voedingsleer

In de Chinese voedingsleer heeft de smaakmaker een hele warme energetische werking. Het beweegt je lichaamsenergie, verdrijft Damp, verwarmt je buik en je longen. Knoflook wordt door de Chinezen vrijwel altijd gebruikt bij de bereiding van gerechten. Zij maken dus veel gebruik van de kracht van knoflook.

Sommige voedingsexperts raden 1 tot 2 knoflookteentjes per dag aan om optimaal van de gezonde eigenschappen gebruik te kunnen maken. Dat is niet veel als je bedenkt dat in sommige Aziatische landen gemiddeld 12 teentjes per dag worden gegeten!

Knoflook kun je bereiden in je warme gerechten, maar wat ook lekker is, is het gebruiken in je dressing. Pers een knoflookteentje uit, voeg dit toe aan wat olijfolie met evt. een snufje zout en het is klaar voor gebruik. Gebruik de kracht van knoflook! Eet smakelijk.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over de kracht van knoflook en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

23 feb 2016

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer