• 23 FEB 16
  • 0
  Laat uw voeding uw medicijn zijn: de kracht van knoflook

  Laat uw voeding uw medicijn zijn: de kracht van knoflook

  Knoflook power

  De kracht van knoflook – Hippocrates was een Griekse arts die leefde van 460 tot 370 voor Christus. Hij was grondlegger van de gezegde:  “Laat uw voeding uw medicijn zijn”. Hij besefte toen al de relatie tussen voeding en gezondheid. Knoflook werd door Hippocrates geadviseerd bij spijsverteringsproblemen, melaatsheid, wonden, kanker, infecties en hartkwalen.

  Tegenwoordig is het een bekende smaakmaker in de keuken. Niet iedereen is echter ervan gecharmeerd vanwege de sterke geur en smaak ervan. Maar het is heel gezond. Lees hier waarom:

  1. Knoflook bevat de stof allicine. Deze stof heeft hele krachtige eigenschappen: het is goed tegen schimmels, het is antibacterieel en het werkt ontstekingsremmend. Ook werkt het als anti-oxidant waardoor het gunstig is bij ziektes zoals kanker en Alzheimer.

  2. Het is heel voedzaam maar bevat zeer weinig calorieën. Het bevat onder meer: vitamine C, B6, Mangaan, Selenium en vezels.

  3. Het helpt je immuunsysteem en kan verkoudheden en griep te lijf gaan

  4. Het heeft een gunstige invloed op bloeddruk en cholesterol

  Chinese voedingsleer

  In de Chinese voedingsleer heeft de smaakmaker een hele warme energetische werking. Het beweegt je lichaamsenergie, verdrijft Damp, verwarmt je buik en je longen. Knoflook wordt door de Chinezen vrijwel altijd gebruikt bij de bereiding van gerechten.

  Sommige voedingsexperts raden 1 tot 2 knoflookteentjes per dag aan om optimaal van de gezonde eigenschappen gebruik te kunnen maken. Dat is niet veel als je bedenkt dat in sommige Aziatische landen gemiddeld 12 teentjes per dag worden gegeten!

  Knoflook kun je bereiden in je warme gerechten, maar wat ook lekker is, is het gebruiken in je dressing. Pers een knoflookteentje uit, voeg dit toe aan wat olijfolie met evt. een snufje zout en het is klaar voor gebruik. Eet smakelijk.

  Lees ook:
  – Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen
  – Chinese voedingsleer en adviezen
  – Top 10 van lustopwekkende voeding – Apfrodisiac
  – Wereldkankerdag
  – Borstkanker en acupunctuur
  – Acupunctuur helpt wegnemen pijn bij kanker patienten
  Longkanker en acupunctuur – Acupunctuur vermindert pijn bij longkanker patiënten

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws