Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen

Borstkanker voorkomen

Borstkanker voorkomen door veel groente te eten

Borstkanker voorkomen? Een onderzoek onder ruim driehonderdduizend personen bevestigt het reeds bestaande beeld dat het eten van veel groenten de kans op borstkanker doet verkleinen.

Het onderzoek is gepubliceerd door het “American Journal of Clinical Nutrition”. De resultaten zijn gebaseerd op een langlopend onderzoek in een groot aantal landen. Er deden meer dan driehonderdduizend vrouwen mee en elk jaar werden de vrouwen onderzocht.

De vrouwen die het meeste groenten aten, hadden een lagere kans op het ontwikkelen van borstkanker. Ook de consumptie van fruit door deze vrouwen werd daarbij meegenomen, maar het verband tussen fruit en een lagere kans op borstkanker kwam uit dit onderzoek niet naar voren. Zie hier het bericht over borstkanker voorkomen in nu.nl waar je tevens de link vindt voor het onderzoek.

Chinese voedingsleer

In China speelt groente een belangrijke rol. Groente wordt daar bijna nooit uit blik gegeten. Vrijwel alles wordt vers klaargemaakt en op smaak gebracht met diverse kruiden. Ook wordt veel waarde gehecht aan de kracht van voeding als medicijn.

Een bekende Chinese groente is Chinese kool. Deze koolsoort wordt tegenwoordig ook in Nederlandse kassen verbouwd. In de Chinese geneeskunde worden de kiemen van Chinese kool gegeten om gastritis te bestrijden. Gastritis zorgt voor brandend maagzuur. Een andere bekende Chinese groente is Paksoi. Die herken je vast uit Chinese restaurants. Paksoi is een knapperige groente met groene bladeren en platte witte stelen.

Chinese kool en Paksoi zijn beide koolsoorten en van koolsoorten is algemeen bekend dat deze de volgende eigenschappen hebben:

  • Anti-oxidant
  • Ontstekingsremmend
  • Kankerbestrijdend
  • Spijsverteringsbevorderd
  • Ontgiftend

Ken je deze groenten niet? Probeer het dan eens uit. Niet alleen gezond maar ook lekker en heerlijk voor de afwisseling.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten