Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Borstkanker voorkomen door veel groente te eten

Borstkanker voorkomen? Een onderzoek onder ruim driehonderdduizend personen bevestigt het reeds bestaande beeld dat het eten van veel groenten de kans op borstkanker doet verkleinen.

Het onderzoek is gepubliceerd door het “American Journal of Clinical Nutrition”. De resultaten zijn gebaseerd op een langlopend onderzoek in een groot aantal landen. Er deden meer dan driehonderdduizend vrouwen mee en elk jaar werden de vrouwen onderzocht.

De vrouwen die het meeste groenten aten, hadden een lagere kans op het ontwikkelen van borstkanker. Ook de consumptie van fruit door deze vrouwen werd daarbij meegenomen, maar het verband tussen fruit en een lagere kans op borstkanker kwam uit dit onderzoek niet naar voren. Zie hier het bericht over borstkanker voorkomen in nu.nl waar je tevens de link vindt voor het onderzoek.

Chinese voedingsleer

In China speelt groente een belangrijke rol. Groente wordt daar bijna nooit uit blik gegeten. Vrijwel alles wordt vers klaargemaakt en op smaak gebracht met diverse kruiden. Ook wordt veel waarde gehecht aan de kracht van voeding als medicijn.

Een bekende Chinese groente is Chinese kool. Deze koolsoort wordt tegenwoordig ook in Nederlandse kassen verbouwd. In de Chinese geneeskunde worden de kiemen van Chinese kool gegeten om gastritis te bestrijden. Gastritis zorgt voor brandend maagzuur. Een andere bekende Chinese groente is Paksoi. Die herken je vast uit Chinese restaurants. Paksoi is een knapperige groente met groene bladeren en platte witte stelen.

Chinese kool en Paksoi zijn beide koolsoorten en van koolsoorten is algemeen bekend dat deze de volgende eigenschappen hebben:

  • Anti-oxidant
  • Ontstekingsremmend
  • Kankerbestrijdend
  • Spijsverteringsbevorderd
  • Ontgiftend

Ken je deze groenten niet? Probeer het dan eens uit. Niet alleen gezond maar ook lekker en heerlijk voor de afwisseling.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

8 mrt 2016

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer