• 08 MRT 16
  • 0
  Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen

  Veel groente eten kan helpen borstkanker voorkomen

  Borstkanker voorkomen

  Borstkanker voorkomen? Een onderzoek onder ruim driehonderdduizend personen bevestigt het reeds bestaande beeld dat het eten van veel groenten de kans op borstkanker doet verkleinen.

  Het onderzoek is gepubliceerd door het “American Journal of Clinical Nutrition”. De resultaten zijn gebaseerd op een langlopend onderzoek in een groot aantal landen. Er deden meer dan driehonderdduizend vrouwen mee en elk jaar werden de vrouwen onderzocht. De vrouwen die het meeste groenten aten, hadden een lagere kans op het ontwikkelen van borstkanker. Ook de consumptie van fruit door deze vrouwen werd daarbij meegenomen, maar het verband tussen fruit en een lagere kans op borstkanker kwam uit dit onderzoek niet naar voren.

  Zie hier het bericht over borstkanker voorkomen in nu.nl waar je tevens de link vindt voor het onderzoek.

  Chinese voedingsleer

  In de China speelt groente een belangrijke rol. Groente wordt daar bijna nooit uit blik gegeten. Vrijwel alles wordt vers klaargemaakt en op smaak gebracht met diverse kruiden. Ook wordt veel waarde gehecht aan de kracht van voeding als medicijn.

  Een bekende Chinese groente is Chinese kool. Deze koolsoort wordt tegenwoordig ook in Nederlandse kassen verbouwd. In de Chinese geneeskunde worden de kiemen van Chinese kool gegeten om gastritis te bestrijden. Gastritis zorgt voor brandend maagzuur. Een andere bekende Chinese groente is Paksoi. Die herken je vast uit Chinese restaurants. Paksoi is een knapperige groente met groene bladeren en platte witte stelen.

  Chinese kool en Paksoi zijn beide koolsoorten en van koolsoorten is algemeen bekend dat deze de volgende eigenschappen hebben:
  – Anti-oxidant
  – Ontstekingsremmend
  – Kankerbestrijdend
  – Spijsverteringsbevorderd
  – Ontgiftend

  Ken je deze groenten niet? Probeer het dan eens uit. Niet alleen gezond maar ook lekker en heerlijk voor de afwisseling.

  Lees ook:
  – Chinese voedingsleer en adviezen
  – Laat uw voeding uw medicijn zijn: de kracht van knoflook
  – Top 10 van lustopwekkende voeding – Apfrodisiac
  – Wereldkankerdag
  – Borstkanker en acupunctuur
  – Acupunctuur helpt wegnemen pijn bij kanker patienten
  Longkanker en acupunctuur – Acupunctuur vermindert pijn bij longkanker patiënten

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws