Chinese voedingsleer en adviezen

Chinese voedingsleer

Chinese voedingsleer – Welk eten is goed voor mij? En welke minder?

Het ideale dieet bestaat niet in de Chinese voedingsleer. Wat goed is voor de één, kan slecht zijn voor de ander. Wat goed bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke conditie. Wel bestaan er algemene Chinese voedingsadviezen die gelden voor iedereen. Hieronder een aantal van die adviezen.

Niet teveel salade, fruit en ijs

Westers gezien is het ontzettend gezond om veel salades en fruit te eten. Dit vanwege het aantal vitamines en de hoeveelheid calorieën en vezels. De Chinese voedingsleer is echter van mening dat je niet teveel salades en fruit moet eten. Dit omdat salades en fruit een koude energie hebben. Teveel van deze koude energie kan ervoor zorgen dat de spijsvertering op een laag pitje komt te staan. Het eten van ijs als toetje is dan zeker ook niet aan te bevelen. Met een volle buik is het juist belangrijk dat je spijsvertering goed op gang komt in plaats van dat het stil komt te staan.

Niet teveel kaas, melk en yoghurt

Westers gezien leveren zuivelproducten veel calcium op wat belangrijk is voor een goede botopbouw. Nederlanders zijn echte zuivel-liefhebbers en gebruiken veel kaas, melk en yoghurt. In de Chinese voedingsleer zorgen deze producten echter snel voor slijmvorming. Hierdoor kan je op den duur klachten krijgen zoals: zwaar gevoel in het lichaam, vaag gevoel in je hoofd en darmklachten.

Soep is gezond

De Chinezen zijn dol op soep. Soep is licht verteerbaar, is heel goed voor de spijsvertering, vult goed en geeft een boost aan je maag en milt energie. Daarnaast zorgt soep voor voldoende vocht in het lichaam en kun je er makkelijk verse groenten en gezonde kruiden bij gebruiken.

Verlang jij telkens naar producten met een bepaalde smaak? Dan kan dat een teken zijn van jouw lichaam…

  • Heb je veel zin in zout: dat kan betekenen dat jouw nier energie uit balans is.
  • Heb jij veel zin in zoet: dat kan betekenen dat jouw milt energie balans is.
  • Heb jij veel zin in pikant: dat kan betekenen dat jouw long energie uit balans is.
  • Heb jij veel zin in zuur: dat kan betekenen dat jouw lever energie uit balans is.
  • Heb jij veel zin in bitter: dat kan betekenen dat jouw hart energie uit balans is.

Net als bij Westerse voedingsleer geldt: teveel van een bepaald product is nooit goed en zorg daarom dus voor veel afwisseling.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over chinese voedingsleer en acupunctuur

Wilt u meer weten over chinese voedingsleer en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten