Chinese voedingsleer en adviezen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Chinese voedingsleer – Welk eten is goed voor mij? En welke minder?

Het ideale dieet bestaat niet in de Chinese voedingsleer. Wat goed is voor de één, kan slecht zijn voor de ander. Wat goed bij jou past is afhankelijk van jouw persoonlijke conditie. Wel bestaan er algemene Chinese voedingsadviezen die gelden voor iedereen. Hieronder een aantal van die adviezen.

Niet teveel salade, fruit en ijs

Westers gezien is het ontzettend gezond om veel salades en fruit te eten. Dit vanwege het aantal vitamines en de hoeveelheid calorieën en vezels. De Chinese voedingsleer is echter van mening dat je niet teveel salades en fruit moet eten. Dit omdat salades en fruit een koude energie hebben. Teveel van deze koude energie kan ervoor zorgen dat de spijsvertering op een laag pitje komt te staan. Het eten van ijs als toetje is dan zeker ook niet aan te bevelen. Met een volle buik is het juist belangrijk dat je spijsvertering goed op gang komt in plaats van dat het stil komt te staan.

Niet teveel kaas, melk en yoghurt

Westers gezien leveren zuivelproducten veel calcium op wat belangrijk is voor een goede botopbouw. Nederlanders zijn echte zuivel-liefhebbers en gebruiken veel kaas, melk en yoghurt. In de Chinese voedingsleer zorgen deze producten echter snel voor slijmvorming. Hierdoor kan je op den duur klachten krijgen zoals: zwaar gevoel in het lichaam, vaag gevoel in je hoofd en darmklachten.

Soep is gezond

De Chinezen zijn dol op soep. Soep is licht verteerbaar, is heel goed voor de spijsvertering, vult goed en geeft een boost aan je maag en milt energie. Daarnaast zorgt soep voor voldoende vocht in het lichaam en kun je er makkelijk verse groenten en gezonde kruiden bij gebruiken.

Verlang jij telkens naar producten met een bepaalde smaak? Dan kan dat een teken zijn van jouw lichaam…

  • Heb je veel zin in zout: dat kan betekenen dat jouw nier energie uit balans is.
  • Heb jij veel zin in zoet: dat kan betekenen dat jouw milt energie balans is.
  • Heb jij veel zin in pikant: dat kan betekenen dat jouw long energie uit balans is.
  • Heb jij veel zin in zuur: dat kan betekenen dat jouw lever energie uit balans is.
  • Heb jij veel zin in bitter: dat kan betekenen dat jouw hart energie uit balans is.

Net als bij Westerse voedingsleer geldt: teveel van een bepaald product is nooit goed en zorg daarom dus voor veel afwisseling.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over chinese voedingsleer en acupunctuur

Wilt u meer weten over chinese voedingsleer en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

13 mrt 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer