Dromen en acupunctuur

Dromen en acupunctuur

Dromen en acupunctuur als oplossing voor slaapproblemen

Dromen en acupunctuur | We dromen allemaal tijdens onze slaap. Gemiddeld zo een vier tot zeven keer per nacht. Dit artikel gaat over dromen en acupunctuur.

Dromen zijn in feite verzamelingen van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart tijdens je slaap. Over de functie bestaan verschillende theorieën: het verwerken van wat je overdag hebt meegemaakt, het creëren van nieuwe ideeën waartoe je hersenen overdag niet toe in staat zijn, het verkrijgen van inzichten in eigen emotionele problemen en het doorkrijgen van voorspellingen. Dit zijn allemaal voorbeelden van functies die door diverse geleerden zijn genoemd.

Hieronder een aantal interessante weetjes:

  • Een droom duurt tussen de 5 en 20 minuten
  • Vaak is een droom alleen in zwart-wit maar ook vaak in kleur
  • Bij mannen gaat ongeveer 12% over seks
  • De dromen van personen die blind zijn geboren zijn niet in kleur en beeld maar in o.a. geur, geluid en gevoel
  • 90% vergeten we weer
  • Baby’s dromen niet over zichzelf totdat ze ongeveer 3 jaar oud zijn
  • Kinderen hebben vaker nachtmerries dan volwassenen

Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde krijgen dromen betekenis als iemand “excessief droomt”. Dat betekent dat iemand rusteloos slaapt of nachtmerries heeft waardoor de persoon zich de volgende ochtend heel vermoeid voelt. In de Chinese geneeskunde betekent slapen dat de persoon naar binnen keert om te rusten. Om diverse redenen kan het echter voorkomen dat iemand niet de benodigde nachtrust kan vinden.

Stress

Iemand die veel stress heeft kan last krijgen van excessief dromen doordat het hoofd en lichaam zeer onrustig zijn en deze onrust ervoor zorgt dat het lichaam niet in rusttoestand komt. In dit geval is een teveel aan energie de oorzaak.

Uitgeput

Iemand die erg uitgeput is kan ook last krijgen van excessief dromen doordat het lichaam te zwak is om in een rust te komen. Het in rusttoestand brengen van het lichaam vergt namelijk ook een bepaalde basisenergie. In dit geval is een tekort aan energie de oorzaak.

Dromen en acupunctuur

Acupunctuur kan helpen. Dit zodat de patiënt rustiger en beter slaapt, beter tot herstel komt en zich fitter voelt. Afhankelijk van de conditie van de patiënt zullen acupunctuurpunten worden geprikt die spanning weghalen of juist energie toevoegen.

We slapen ongeveer een derde van ons leven en een tekort aan slaap kan allerlei verschillende klachten geven. Goed kunnen slapen is dan ook een essentieel onderdeel van ons leven. Heb jij last van je dromen of slaap jij onrustig? Probeer dan met behulp van acupunctuur je nachtrust te verbeteren.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over dromen en acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuurdromen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten