• 11 MRT 15
  • 0
  Dromen en acupunctuur

  Dromen en acupunctuur

  Dromen en acupunctuur als oplossing

  We dromen allemaal tijdens onze slaap. Gemiddeld zo een vier tot zeven keer per nacht. Dit artikel gaat over dromen en acupunctuur.

  Dromen zijn in feite verzamelingen van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart tijdens je slaap. Over de functie bestaan verschillende theorieën: het verwerken van wat je overdag hebt meegemaakt, het creëren van nieuwe ideeën waartoe je hersenen overdag niet toe in staat zijn, het verkrijgen van inzichten in eigen emotionele problemen en het doorkrijgen van voorspellingen. Dit zijn allemaal voorbeelden van functies die door diverse geleerden zijn genoemd.

  Hieronder een aantal interessante weetjes:
  – Een droom duurt tussen de 5 en 20 minuten
  – Vaak is een droom alleen in zwart-wit maar ook vaak in kleur
  – Bij mannen gaat ongeveer 12% over seks
  – De dromen van personen die blind zijn geboren zijn niet in kleur en beeld maar in o.a. geur, geluid en gevoel
  – 90% vergeten we weer
  – Baby’s dromen niet over zichzelf totdat ze ongeveer 3 jaar oud zijn
  – Kinderen hebben vaker nachtmerries dan volwassenen

  Chinese geneeskunde

  In de Chinese geneeskunde krijgen dromen betekenis als iemand “excessief droomt”. Dat betekent dat iemand rusteloos slaapt of nachtmerries heeft waardoor de persoon zich de volgende ochtend heel vermoeid voelt.
  In de Chinese geneeskunde betekent slapen dat de persoon naar binnen keert om te rusten. Om diverse redenen kan het echter voorkomen dat iemand niet de benodigde nachtrust kan vinden.

  Stress

  Iemand die veel stress heeft kan last krijgen van excessief dromen doordat het hoofd en lichaam zeer onrustig zijn en deze onrust ervoor zorgt dat het lichaam niet in rusttoestand komt. In dit geval is een teveel aan energie de oorzaak.

  Uitgeput

  Iemand die erg uitgeput is kan ook last krijgen van excessief dromen doordat het lichaam te zwak is om in een rust te komen. Het in rusttoestand brengen van het lichaam vergt namelijk ook een bepaalde basisenergie. In dit geval is een tekort aan energie de oorzaak.

  Dromen en acupunctuur

  Acupunctuur kan helpen. Dit zodat de patiënt rustiger en beter slaapt, beter tot herstel komt en zich fitter voelt. Afhankelijk van de conditie van de patiënt zullen acupunctuurpunten worden geprikt die spanning weghalen of juist energie toevoegen.

  We slapen ongeveer een derde van ons leven en een tekort aan slaap kan allerlei verschillende klachten geven. Goed kunnen slapen is dan ook een essentieel onderdeel van ons leven. Heb jij last van je dromen of slaap jij onrustig? Probeer dan met behulp van acupunctuur je nachtrust te verbeteren.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over dromen en acupunctuur

  Heb je last van nare dromen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws