Dromen en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Dromen en acupunctuur als oplossing

We dromen allemaal tijdens onze slaap. Gemiddeld zo een vier tot zeven keer per nacht. Dit artikel gaat over dromen en acupunctuur.

Dromen zijn in feite verzamelingen van beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart tijdens je slaap. Over de functie bestaan verschillende theorieën: het verwerken van wat je overdag hebt meegemaakt, het creëren van nieuwe ideeën waartoe je hersenen overdag niet toe in staat zijn, het verkrijgen van inzichten in eigen emotionele problemen en het doorkrijgen van voorspellingen. Dit zijn allemaal voorbeelden van functies die door diverse geleerden zijn genoemd.

Hieronder een aantal interessante weetjes:
– Een droom duurt tussen de 5 en 20 minuten
– Vaak is een droom alleen in zwart-wit maar ook vaak in kleur
– Bij mannen gaat ongeveer 12% over seks
– De dromen van personen die blind zijn geboren zijn niet in kleur en beeld maar in o.a. geur, geluid en gevoel
– 90% vergeten we weer
– Baby’s dromen niet over zichzelf totdat ze ongeveer 3 jaar oud zijn
– Kinderen hebben vaker nachtmerries dan volwassenen

Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde krijgen dromen betekenis als iemand “excessief droomt”. Dat betekent dat iemand rusteloos slaapt of nachtmerries heeft waardoor de persoon zich de volgende ochtend heel vermoeid voelt.
In de Chinese geneeskunde betekent slapen dat de persoon naar binnen keert om te rusten. Om diverse redenen kan het echter voorkomen dat iemand niet de benodigde nachtrust kan vinden.

Stress

Iemand die veel stress heeft kan last krijgen van excessief dromen doordat het hoofd en lichaam zeer onrustig zijn en deze onrust ervoor zorgt dat het lichaam niet in rusttoestand komt. In dit geval is een teveel aan energie de oorzaak.

Uitgeput

Iemand die erg uitgeput is kan ook last krijgen van excessief dromen doordat het lichaam te zwak is om in een rust te komen. Het in rusttoestand brengen van het lichaam vergt namelijk ook een bepaalde basisenergie. In dit geval is een tekort aan energie de oorzaak.

Dromen en acupunctuur

Acupunctuur kan helpen. Dit zodat de patiënt rustiger en beter slaapt, beter tot herstel komt en zich fitter voelt. Afhankelijk van de conditie van de patiënt zullen acupunctuurpunten worden geprikt die spanning weghalen of juist energie toevoegen.

We slapen ongeveer een derde van ons leven en een tekort aan slaap kan allerlei verschillende klachten geven. Goed kunnen slapen is dan ook een essentieel onderdeel van ons leven. Heb jij last van je dromen of slaap jij onrustig? Probeer dan met behulp van acupunctuur je nachtrust te verbeteren.

Acupunctuur ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over dromen en acupunctuur

Heb je last van nare dromen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

11 mrt 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer