Acupunctuur bij dieren

Acupunctuur bij dieren

Wist jij dat dieren ook acupunctuur behandelingen kunnen krijgen?

Acupunctuur bij dieren gebeurt regelmatig zoals bij honden en katten, ook hier in Nederland. Maar nu heeft fotoredacteur Frank Schallmaier op 13 oktober 2022 voor de Volkskrant een hele leuke fotoreeks gemaakt waarin allerlei verschillende soorten dieren acupunctuur behandelingen krijgen in het buitenland. Je ziet in de foto’s onder andere een schildpad met een slechte eetlust, een paard met rugklachten, een kameel en kikker met artritis, een pauw met verlamde ledematen, een kip die gekalmeerd wordt zodat hij een ei legt en een toekan met een gebroken poot. Deze behandelingen worden gegeven in dierenklinieken, dierentuinen, aquaria en dierenopvangcentra in landen zoals VS, Singapore, Brazilië en Israel.

Ook dieren hebben meridianen waar de energie doorheen stroomt, net als mensen. Echter is acupunctuur voor mensen toch anders dan acupunctuur voor dieren. Om dieren te kunnen behandelen moet je namelijk kennis hebben van de fysiologie, anatomie en pathologie van dieren. Daarom worden de acupunctuur behandelingen bij dieren gegeven door dierenartsen. Vaak hoor je ook dat dieren bij een acupunctuur behandeling spontaan gaan liggen en rustig blijven gedurende de acupunctuur behandeling. Alsof ze weten dat het goed voor ze is!

In China zijn er telkens meer baasjes die hun huisdier naar een acupuncturist brengen. Complete behandeltrajecten van 10 sessies zijn niet vreemd daar. De meest populaire huisdieren in China zijn de hond, de kat, de vis en vogel. Daar waar het vroeger niet gangbaar was om huisdieren te houden, is het tegenwoordig heel populair om een huisdier te hebben.

Bij Yuk Chi Acupunctuur behandelen wij alleen mensen. Mocht je interesse hebben in acupunctuur voor je huisdier, neem dan contact op met je dierenarts. Die heeft misschien een collega die je verder kan helpen.

Kijk hier om de leuke fotoreeks uit de Volkskrant te bekijken.

Heb jij een onderwerp waar je graag iets over wil lezen in mijn blog, jouw ideeën zijn altijd welkom! Je kan me dan mailen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten