Help, ik word maar niet zwanger!

Acupunctuur en IVF zwanger worden Acupunctuur zwangerschap

Ik zie ze regelmatig in mijn acupunctuur praktijk op de grens van Haarlem in Santpoort-Noord: dames die een kinderwens hebben maar bij wie het niet lukt om zwanger te worden.

Het zijn meestal vrouwen van tussen de 30 en 40 jaar met een vaste relatie die al een tijdje bezig zijn om proberen zwanger te worden. Of het zijn dames die al een tijd in het ziekenhuis lopen voor een IUI traject, IVF traject of ICSI traject.

Met acupunctuur proberen ze dan de kans op een zwangerschap te vergroten.

Het verdriet en de spanning waarmee deze dames rondlopen is vaak groot. Ze zijn al een tijdje bezig en elke maand zijn ze teleurgesteld als de menstruatie gewoon op gang komt. Hoe langer dit duurt, hoe groter de teleurstelling. Ook komt het voor dat een eindelijk gelukte zwangerschap eindigt in een miskraam.

Het niet lukken om zwanger te worden is een onderwerp wat zeer gevoelig ligt, mogelijk waarop zelfs een soort van taboe rust, en wat normaal gezien niet met veel andere mensen wordt besproken. Dat maakt het ook een heel eenzaam traject voor deze dames.

De partners van deze dames staan er vaak wat meer nuchter in. Ook voor hen is het uiteraard heel vervelend om te zien dat een zwangerschap uitblijft, maar toch ervaren zij het weer anders dan hun vrouw / vriendin. Voor de vrouwen is het emotioneel gezien intensiever omdat de zwangerschap in hun lichaam moet gaan plaatsvinden. Het hebben van een kinderwens is een behoefte die enorm diep in het menselijk brein ligt en die te maken heeft met leven, dood, overleving en voortplanting. Als het dus niet lukt om een kindje te krijgen heeft dat een enorme – niet te onderschatten – negatieve impact op iemands leven.

Zeker als ze om zich heen allemaal mensen zwanger zien worden of als ze de vraag krijgen  waarom ze nog geen kinderen hebben, kan dat zeer pijnlijk zijn.

Deze dames met een kinderwens proberen van alles: gezond eten, bewegen, afvallen, innemen van supplementen, dragen van edelstenen, mediteren, minder werken etc. Kortom: ze doen van alles om zo fit mogelijk te worden met als gedachte dat daarmee de kans op een zwangerschap toeneemt. Zo komen ze ook terecht bij mij voor acupunctuur. De paar extra naaldjes die ik zet vallen in het niet bij de prikken die sommige dames dagelijks bij zichzelf moeten zetten als ze in een IUI-, IVF– of ICSI traject zitten.

Ik verbaas mij er over hoeveel dames zich bij mij melden met een onvervulde kinderwens. Tegen deze dames zeg ik: “je bent niet alleen, echt niet. Er lopen een heleboel vrouwen rond met hetzelfde probleem, je weet er alleen niet van”. Hopelijk geeft dat ze een klein beetje rust en gevoel van solidariteit.

In mijn praktijk heb ik al behoorlijk vaak mogen meemaken dat dames zwanger worden tijdens het acupunctuur traject. De dankbaarheid en voldoening die hieruit voortkomen doen mij beseffen: wat heb ik toch een mooi beroep…

Heb jij een onderwerp waar je graag iets over wil lezen in mijn blog, jouw ideeën zijn altijd welkom! Je kan me dan mailen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten