Menstruatieklachten en acupunctuur

Menstruatieklachten en acupunctuur

Last van menstruatieklachten en acupunctuur proberen?

Menstruatieklachten en acupunctuur – Menstruatieklachten zijn een veelvoorkomend probleem onder vrouwen en kunnen een flinke impact hebben op hun dagelijkse leven. Gelukkig zijn er verschillende behandelmethoden beschikbaar om deze klachten te verminderen. Acupunctuur is één van deze behandelmethoden en kan zeer effectief zijn bij het verlichten van menstruatieklachten.

In principe is een gezonde menstruatiecyclus vrij van klachten. Toch zijn er veel vrouwen die last hebben van zowel lichamelijke als emotionele menstruatieklachten. Soms zijn de klachten zo erg dat zij een paar dagen niet normaal kunnen functioneren. Dat is erg vervelend. De menstruatie is een natuurlijk proces dat niet elke maand tot zoveel ongemak zou mogen leiden.

Vóór de menstruatie

Menstruatieklachten ontstaan vaak door de hormoonwisselingen die in de periode voor en tijdens de menstruatie plaatsvinden. De meeste klachten doen zich voor in de periode voordat de menstruatie begint. Dat noemen we het Premenstrueel Syndroom (PMS). De klachten kunnen zowel emotioneel als lichamelijk zijn. Veel vrouwen met PMS hebben last van stemmingswisselingen, prikkelbaarheid en somberheid. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn en pijnlijke borsten.

De cyclus

Behalve premenstruele klachten zijn er ook klachten die voortkomen uit een verstoring in de menstruatiecyclus. Als de menstruatiecyclus uit balans is, kan de menstruatie onregelmatig worden, te lang aanhouden of juist te kort duren. Het kan ook leiden tot overmatig bloedverlies, tussentijdse bloedingen of menstruatiepijn. Veel vrouwen denken dat alle genoemde klachten nu eenmaal bij de menstruatie horen. Dat is niet waar. Een gezonde menstruatie is regelmatig, doet geen pijn en wekt geen sterke emotionele reacties op.

Wat kan acupunctuur doen?

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese geneeswijze die zich richt op het herstellen van de balans in het lichaam. Door middel van het plaatsen van dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, wordt de doorstroming van energie gestimuleerd en kunnen klachten verminderd worden. Bij menstruatieklachten kan acupunctuur helpen om de pijn te verminderen en de cyclus te reguleren.

In plaats van het gebruik van medicatie met bijbehorende bijwerkingen, wordt het lichaam met behulp van acupunctuur gestimuleerd om zelf te genezen. Hierdoor zijn er geen negatieve bijwerkingen en is het een veilige en effectieve behandeling.

Een acupunctuurbehandeling is gericht op uw hormoonhuishouding en op de energiebalans in uw buik. Maar ook elders in het lichaam kan de energiebalans verstoord zijn waardoor uw menstruatie niet goed verloopt. Soms wordt een behandeling aangevuld met kruidentherapie. Een acupunctuurbehandeling brengt uw energiehuishouding in balans. Hierdoor krijgt de menstruatie weer een gezond verloop en verdwijnen de lichamelijke en emotionele klachten. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Andere klachten voortkomend uit menstruatieklachten en acupunctuur behandelingen

Acupunctuur kan ook helpen bij het verminderen van andere klachten die vaak gepaard gaan met menstruatie, zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen en hoofdpijn. Bovendien kan het ook helpen bij vruchtbaarheidsproblemen en het verminderen van de symptomen van de overgang.

Veel vrouwen ervaren al na enkele behandelingen een verbetering van hun menstruatieklachten en kunnen weer normaal functioneren tijdens hun menstruatieperiode. Acupunctuur kan ook worden toegepast als aanvullende behandeling naast reguliere geneeskunde, bijvoorbeeld bij endometriose of polycysteus ovarium syndroom (PCOS).

Menstruatieklachten behandelen met acupunctuur is effectief. Het kan niet alleen helpen bij het verlichten van pijn en ongemak, maar ook bij het reguleren van de cyclus en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van vrouwen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over menstruatieklachten en acupunctuur

Last van menstruatieklachten en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

FAQ menstruatieklachten en acupunctuur

Helpt acupunctuur bij menstruatieklachten?

Menstruatieklachten behandelen met acupunctuur is effectief. Het kan niet alleen helpen bij het verlichten van pijn en ongemak, maar ook bij het reguleren van de cyclus en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van vrouwen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten