Waarom mensen huilen en acupunctuur kan helpen

Huilen en acupunctuur

Huilen en acupunctuur → Waarom huilen wij mensen eigenlijk?

Huilen en acupunctuur | Huilen, als baby zijnde is dat heel normaal. Maar naarmate je ouder wordt doe je het minder. Waarom huilen mensen en wat doet het eigenlijk? Kan acupunctuur helpen de verdrietige emoties te reguleren?

De Van Dale woordenboek definieert huilen als volgt: “een klagend geluid laten horen dat gepaard gaat met uitstorting van tranen”. Voor baby’s, kleuters en peuters heeft huilen een hele nuttige functie. Zij zijn compleet afhankelijk van anderen en hebben moeite met communiceren. Door middel van huilen vragen zij om steun, hulp en troost.

Volwassenen zijn over het algemeen niet meer afhankelijk, kunnen voor zichzelf zorgen en kunnen vragen om hulp of troost. Toch komt het vaak voor dat volwassenen huilen. De verklaringen voor het huilen bij volwassenen lopen uiteen en zijn complexer dan bij baby’s en kinderen:

  1. Huilen zou stresshormonen en afvalstoffen afvoeren
  2. Huilen zou ook bij volwassenen een vorm zijn van hulpeloosheid. Iemand die huilt zegt in feite: help mij, ik voel me machteloos en heb hulp nodig. Huilen is een krachtig communicatiemiddel en sterker dan een verbale roep om hulp.
  3. Huilen kan ook komen doordat je je overweldigd voelt door geluk en blijdschap en het zien van iets moois. Dan huil je niet vanwege verdriet maar omdat je zo blij bent dat je niet weet hoe je anders uiting moet geven aan die emotie.
  4. Sommige mensen huilen bij het ervaren van ernstige pijn. De pijn is dan zo overweldigend dat huilen het gevolg is.
  5. Huilen zou een vorm van opluchting geven, waardoor je je beter voelt.
  6. Huilen zou ook een sociale functie hebben. Door middel van huilen vraag je medeleven en sympathie van mensen om je heen.

Overigens betekenen tranen niet altijd dat je aan het huilen bent. Tranen kunnen namelijk ook door het oog worden uitgescheiden door irritatie van je oog. Denk aan hooikoorts of een oogontsteking. Daar ligt dan geen emotionele factor aan ten grondslag. De tranen zijn dan een fysiologische reactie van het lichaam.

Huilen en Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde is huilen een uiting van emotie gerelateerd is aan: verdriet, zorgen, droefheid en schuldgevoel. Het hoort bij de energie van de Longen en iemand die langdurig en heftig verdrietig is, kan als gevolg daarvan een uitputte Long energie ontwikkelen. Dit uit zich vaak in kortademigheid, druk op de borst en keel, en veel zuchten.

In de Chinese geneeskunde zijn lichaam en geest met elkaar verbonden. Huilen als vorm van uiting van geestelijke emoties is dan ook zeer belangrijk omdat daardoor de energie beter kan stromen. Echter, balans is heel belangrijk, iemand die te lang en te heftige verdrietig is, kan allerlei problemen krijgen. Een goede en gezonde omgang met emoties als verdriet is dan ook aan te bevelen.

Huilen en acupunctuur

Voor mensen die blijven hangen in hun verdriet, kan acupunctuur een oplossing zijn. Er bestaan punten die de energie van de Longen kunnen reguleren en kunnen helpen de verdrietige emoties te reguleren. Huilen en acupunctuur gaan heel goed samen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten