Prik jij jezelf ook met naalden?

Naalden

Als acupuncturist op de grens van Haarlem in Santpoort-Noord krijg ik regelmatig dezelfde soort vragen van patiënten. Patiënten zijn namelijk vaak nieuwsgierig naar bepaalde dingen die horen bij mijn werk als acupuncturist. Ik vind het alleen maar leuk als mensen mij vragen stellen. Een veelgestelde vraag is bijvoorbeeld of ik mijzelf ook behandel met acupunctuur naalden?

Het antwoord daarop is: jazeker doe ik dat. Ik behandel mijzelf regelmatig om mijn vitaliteit en energie op peil te houden en mijn stresslevel zo laag mogelijk.

Het kan alleen best wel lastig zijn om mezelf te behandelen. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste kan ik niet overal bij of kan ik bepaalde delen van mijn lichaam niet zien. Denk aan bijvoorbeeld mijn nek en rug. Op die plekken prik ik mezelf dan ook niet. En nee: iemand anders – zoals mijn man of mijn kinderen – kunnen niet op aanwijzing een naald in mijn lijf prikken, daarvoor moet je toch echt geschoold zijn.

Ten tweede is het zo dat het psychisch lastig is om jezelf te prikken. Ik hou de naald vast boven de acupunctuurpunt van mijn lijf, ik weet dus dat de naald eraan komt maar zet me toch onbewust schrap om zelf de naald erin te prikken. Dat is een beetje eng en erg in tegenstelling tot het behandelen van andere patienten. Andere patiënten gaan liggen en kunnen zich overgeven aan de situatie, wat een heel stuk ontspannender is.

Een derde reden dat het lastig kan zijn om mezelf te prikken is dat als ik bijvoorbeeld bij mijn enkels wil prikken, ik er dan alleen bij kan als ik rechtop zit en voorover buig. Als de naald erin is geprikt en ik ga vervolgens liggen, kan een naaldje iets gaan verschuiven door de beweging. Dit gevoelig zijn.

Tot slot is het zo dat als ik alle acupunctuur naalden bij mezelf heb gezet, ik mezelf wil bedekken met handdoeken om te voorkomen dat ik een half uur lang bloot lig en afkoel. Als ik onder de naalden zit (ook met naalden in mijn handen) is het lastig om een handdoek over mezelf heen te leggen.

Het kan dus zeker wel, mijzelf prikken. Alleen hou ik dan rekening met bepaalde ongemakken. Wat ik daarom doe is gewoon niet teveel naalden gebruiken, eventueel de hele behandeling blijven zitten in plaats van gaan liggen of iemand vragen handdoeken over me heen te leggen.

En uiteraard kan ik natuurlijk ook gewoon naar een collega gaan voor een acupunctuur behandeling!

Heb jij een onderwerp waar je graag iets over wil lezen in mijn blog, jouw ideeën zijn altijd welkom! Je kan me dan mailen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten