Hartkloppingen en acupunctuur

Hartkloppingen en acupunctuur

Hartkloppingen en acupunctuur behandelingen

Hartkloppingen en acupunctuur | Je merkt vast wel eens dat je hart sneller klopt dan normaal, bijvoorbeeld tijdens het sporten of bij spanning. Dat is heel normaal. Als je stopt met sporten of als de spanning weg is gaat je hartslag vanzelf weer langzamer.

Intensief sporten

De meeste mensen hebben tijdens rust 60 tot 90 hartslagen per minuut. Tijdens intensief sporten kan de hartslag stijgen naar wel 160 slagen per minuut. Als je hartkloppingen hebt voel je je eigen hart heel snel kloppen, heftig bonzen of onregelmatig slaan. In de meeste gevallen is het onschuldig.

Neem voor de zekerheid contact op met je huisarts als de hartkloppingen zomaar ontstaan, de hartkloppingen verergeren of blijven aanhouden, de hartkloppingen vergezeld gaan met een flauw gevoel, kortademigheid, duizeligheid, zweten, misselijkheid, bleek zien of steken. Dit is per slot van rekening wel je hart!

Hartkloppingen en acupunctuur

Als na consultatie van je huisarts blijkt dat er niks ernstigs aan de hand is, maar je van de hartkloppingen toch last blijft houden, is acupunctuur wellicht iets voor jou.

In de Chinese geneeskunde bedoelt men met hartkloppingen dat je een vervelend gevoel van bewustzijn hebt van je hartslag. Je voelt je hart echt kloppen op een niet prettige manier. De oorzaken van hartkloppingen in de Chinese geneeskunde kunnen uiteenlopen, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat hartkloppingen altijd te maken hebben met een verstoorde energie van het Hart.

Emoties

Het Hart is het enige orgaan dat daadwerkelijk emoties ‘voelt’. Vooral emoties die heftig en langdurig aanwezig zijn kunnen dan ook de aanzet zijn voor het ontstaan van hartkloppingen:

  • Vreugde: het klinkt misschien vreemd, maar iemand die TE veel blij is, kan klachten erdoor krijgen
  • Verdriet en droefheid
  • Woede
  • Zorgen maken

Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van de emoties. Hierdoor zal de energie weer beter gaan stromen, ook in de borstkas, en zal de disbalans van het Hart kunnen worden hersteld waardoor hartkloppingen verminderen of verdwijnen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hartkloppingen en acupunctuur

Wilt u meer weten over hartkloppingen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 16.30
dinsdag 08.30 – 16.30
woensdag 08.30 – 16.30
donderdag 08.30 – 12.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten