Hartkloppingen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Hartkloppingen en acupunctuur

Je merkt vast wel eens dat je hart sneller klopt dan normaal, bijvoorbeeld tijdens het sporten of bij spanning. Dat is heel normaal. Als je stopt met sporten of als de spanning weg is gaat je hartslag vanzelf weer langzamer.

Intensief sporten

De meeste mensen hebben tijdens rust 60 tot 90 hartslagen per minuut. Tijdens intensief sporten kan de hartslag stijgen naar wel 160 slagen per minuut. Als je hartkloppingen hebt voel je je eigen hart heel snel kloppen, heftig bonzen of onregelmatig slaan. In de meeste gevallen is het onschuldig.

Neem voor de zekerheid contact op met je huisarts als de hartkloppingen zomaar ontstaan, de hartkloppingen verergeren of blijven aanhouden, de hartkloppingen vergezeld gaan met een flauw gevoel, kortademigheid, duizeligheid, zweten, misselijkheid, bleek zien of steken. Dit is per slot van rekening wel je hart!

Acupunctuur

Als na consultatie van je huisarts blijkt dat er niks ernstigs aan de hand is, maar je van de hartkloppingen toch last blijft houden, is acupunctuur wellicht iets voor jou.

In de Chinese geneeskunde bedoelt men met hartkloppingen dat je een vervelend gevoel van bewustzijn hebt van je hartslag. Je voelt je hart echt kloppen op een niet prettige manier. De oorzaken van hartkloppingen in de Chinese geneeskunde kunnen uiteenlopen, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat hartkloppingen altijd te maken hebben met een verstoorde energie van het Hart.

Emoties

Het Hart is het enige orgaan dat daadwerkelijk emoties ‘voelt’ . Vooral emoties die heftig en langdurig aanwezig zijn kunnen dan ook de aanzet zijn voor het ontstaan van hartkloppingen:
– Vreugde: het klinkt misschien vreemd, maar iemand die TE veel blij is, kan klachten erdoor krijgen
– Verdriet en droefheid
– Woede
– Zorgen maken

Acupunctuur kan helpen bij het reguleren van de emoties. Hierdoor zal de energie weer beter gaan stromen, ook in de borstkas, en zal de disbalans van het Hart kunnen worden hersteld waardoor hartkloppingen verminderen of verdwijnen.

30 apr 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer