5 tips voor je gezondheid tijdens de zomervakantie

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Zomervakantie en gezond bezig zijn

De zomervakantie begint eindelijk! Na een jaar lang hard werken of naar school gaan zijn velen echt moe en toe aan een lekkere pauze. Hieronder een aantal tips om je gezondheid in je zomervakantie op weg te helpen.

Tip 1 – stress van tevoren

Om te beginnen is een goede overgang naar de vakantieperiode erg belangrijk. Ga niet als een malle enorme bergen werk of huishouding afhandelen om vervolgens in een keer alles los te laten en niets meer te doen zodra de zomervakantie start. Dit leidt vaak tot veel stress en zelfs ziekte tijdens de eerste dagen van je vakantie.

Doe alleen die klussen die echt noodzakelijk zijn en laat de rest even voor wat het is. De meeste mensen gaan toch maar 2 tot 3 weken weg, dus als je terugkomt kun je die klusjes ook nog afmaken. Die lopen echt niet weg.

Tip 2 – eten en drinken

Tijdens vakantie heb je vaak minder routine en meer vrije tijd. Vaak gaan mensen dan ook meer en vaker eten. Er is niks mis met het genieten van lekker eten, maar je zit natuurlijk niet te wachten op een paar extra vakantie-kilo’s na afloop.

Let dus toch een beetje op met wat je eet. En wat al een heleboel kan schelen is koolhydraten en suikers te beperken: eet bijvoorbeeld minder brood en pastaproducten en beperk frisdranken / alcohol. Neem in de plaats extra groente en vlees of light producten. En water drinken is natuurlijk altijd goed.

Tip 3 – sporten

De dagelijkse sportroutine blijft meestal achterwege tijdens de vakantie. Maar door het maken van mooie wandelingen, lekker te zwemmen in het zwembad of zee en het doen van een aantal pushups of buikspieroefeningen vanuit je vakantie-adres kun je toch een beetje de boel strak helpen houden.

Tip 4 – bescherm jezelf

Bescherm jezelf tijdens de zomervakantie door je goed in te smeren met zonnebrand. En als je naar het buitenland gaat pas dan op met eten / drinken en insecten.

Tip 5 – genieten

Mensen hebben verschillende manieren van ontspannen. Sommigen willen veel in beweging zijn of in de buitenlucht zijn of cultuur snuiven. Anderen willen juist veel in de zon liggen en zo min mogelijk doen. Wat het beste voor jou is is heel persoonlijk. Doe vooral datgene waar jij je goed bij voelt. Geen zin in een lange safari-tocht of musea, maar wel zin in een uitgebreide wellnessbehandeling? Gun jezelf dat dan ook! Vergeet niet dat een vakantie ontzettend snel voorbij gaat en de meesten hebben ook niet lang vakantie. Een paar weken per jaar is relatief gezien eigenlijk helemaal niet zo veel.

We leven in een maatschappij en tijd waarin we altijd bezig zijn en van alles moeten. Laat een zomervakantie een goed moment zijn om dit allemaal even te laten voor wat het is. Ontspannen en genieten dus.

Fijne zomervakantie allemaal!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

17 jul 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer