5 tips voor je gezondheid tijdens de zomervakantie

Zomervakantie gezondheid

Eindelijk is de zomervakantie aangebroken! Na een jaar van toewijding aan werk of school, voelen velen zich uitgeput en snakken naar een welverdiende pauze. De zomervakantie biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, op te laden en te genieten van vrije tijd. Gebruik deze periode om quality time door te brengen met vrienden en familie, nieuwe ervaringen op te doen of simpelweg te ontspannen. Laat de stress van het dagelijkse leven achter je en omarm de vrijheid die de zomervakantie met zich meebrengt. Geniet van deze speciale tijd om je energie te vernieuwen en je voor te bereiden op nieuwe uitdagingen. Hieronder een aantal tips om je gezondheid in je zomervakantie op weg te helpen.

Tip 1 – vermijd stress voorafgaand aan de zomervakantie

Om te beginnen is een goede overgang naar de vakantieperiode erg belangrijk. Ga niet als een malle enorme bergen werk of huishouding afhandelen om vervolgens in een keer alles los te laten en niets meer te doen zodra de zomervakantie start. Dit leidt vaak tot veel stress en zelfs ziekte tijdens de eerste dagen van je vakantie.

Doe alleen die klussen die echt noodzakelijk zijn en laat de rest even voor wat het is. De meeste mensen gaan toch maar 2 tot 3 weken weg, dus als je terugkomt kun je die klusjes ook nog afmaken. Die lopen echt niet weg.

Tip 2 – eten en drinken

Tijdens vakantie heb je vaak minder routine en meer vrije tijd. Vaak gaan mensen dan ook meer en vaker eten. Er is niks mis met het genieten van lekker eten, maar je zit natuurlijk niet te wachten op een paar extra vakantie-kilo’s na afloop.

Let dus toch een beetje op met wat je eet. En wat al een heleboel kan schelen is koolhydraten en suikers te beperken: eet bijvoorbeeld minder brood en pastaproducten en beperk frisdranken / alcohol. Neem in de plaats extra groente en vlees of light producten. En water drinken is natuurlijk altijd goed.

Tip 3 – sporten in de zomervakantie

De dagelijkse sportroutine blijft meestal achterwege tijdens de vakantie. Maar door het maken van mooie wandelingen, lekker te zwemmen in het zwembad of zee en het doen van een aantal pushups of buikspieroefeningen vanuit je vakantie-adres kun je toch een beetje de boel strak helpen houden.

Tip 4 – bescherm jezelf

Tijdens de zomervakantie is het essentieel om jezelf te beschermen. Smeer je goed in met zonnebrandcrème met een passende beschermingsfactor (SPF) om zonnebrand en langetermijneffecten, zoals huidveroudering en huidkanker, te voorkomen. Bij een buitenlandse reis is extra voorzichtigheid geboden: let op wat je eet en drinkt om ziekte te vermijden en neem maatregelen tegen insectenbeten. Door bewust en verantwoordelijk te zijn, kun je optimaal genieten van je zomervakantie zonder zorgen over gezondheidsproblemen.

Tip 5 – genieten van de zomervakantie

Mensen hebben verschillende manieren van ontspannen. Sommigen willen veel in beweging zijn of in de buitenlucht zijn of cultuur snuiven. Anderen willen juist veel in de zon liggen en zo min mogelijk doen. Wat het beste voor jou is is heel persoonlijk. Doe vooral datgene waar jij je goed bij voelt. Geen zin in een lange safari-tocht of musea, maar wel zin in een uitgebreide wellnessbehandeling? Gun jezelf dat dan ook! Vergeet niet dat een vakantie ontzettend snel voorbij gaat en de meesten hebben ook niet lang vakantie. Een paar weken per jaar is relatief gezien eigenlijk helemaal niet zo veel.

We leven in een maatschappij en tijd waarin we altijd bezig zijn en van alles moeten. Laat een zomervakantie een goed moment zijn om dit allemaal even te laten voor wat het is. Ontspannen en genieten dus.

Fijne zomervakantie allemaal!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist in Haarlem via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten