• 17 JUL 17
  • 0
  5 tips voor je gezondheid tijdens de zomervakantie

  5 tips voor je gezondheid tijdens de zomervakantie

  Vakantie en gezond bezig zijn

  De zomervakantie begint eindelijk! Na een jaar lang hard werken of naar school gaan zijn velen echt moe en toe aan een lekkere pauze.

  Hier een aantal tips om je gezondheid in je vakantie op weg te helpen.

  Tip 1 – stress van tevoren

  Om te beginnen is een goede overgang naar de vakantieperiode erg belangrijk. Ga niet als een malle enorme bergen werk of huishouding afhandelen om vervolgens in een keer alles los te laten en niets meer te doen zodra de vakantie start. Dit leidt vaak tot veel stress en zelfs ziekte tijdens de eerste dagen van je vakantie.
  Doe alleen die klussen die echt noodzakelijk zijn en laat de rest even voor wat het is. De meeste mensen gaan toch maar 2 tot 3 weken weg, dus als je terugkomt kun je die klusjes ook nog afmaken. Die lopen echt niet weg.

  Tip 2 – eten en drinken

  Tijdens vakantie heb je vaak minder routine en meer vrije tijd. Vaak gaan mensen dan ook meer en vaker eten. Er is niks mis met het genieten van lekker eten, maar je zit natuurlijk niet te wachten op een paar extra vakantie-kilo’s na afloop.
  Let dus toch een beetje op met wat je eet. En wat al een heleboel kan schelen is koolhydraten en suikers te beperken: eet bijvoorbeeld minder brood en pastaproducten en beperk frisdranken / alcohol. Neem in de plaats extra groente en vlees of light producten. En water drinken is natuurlijk altijd goed.

  Tip 3 – sporten

  De dagelijkse sportroutine blijft meestal achterwege tijdens de vakantie. Maar door het maken van mooie wandelingen, lekker te zwemmen in het zwembad of zee en het doen van een aantal pushups of buikspieroefeningen vanuit je vakantie-adres kun je toch een beetje de boel strak helpen houden.

  Tip 4 – bescherm jezelf

  Bescherm jezelf tijdens de vakantie door je goed in te smeren met zonnebrand. En als je naar het buitenland gaat pas dan op met eten / drinken en insecten.

  Tip 5 – genieten

  Mensen hebben verschillende manieren van ontspannen. Sommigen willen veel in beweging zijn of in de buitenlucht zijn of cultuur snuiven. Anderen willen juist veel in de zon liggen en zo min mogelijk doen. Wat het beste voor jou is is heel persoonlijk. Doe vooral datgene waar jij je goed bij voelt. Geen zin in een lange safari-tocht of musea, maar wel zin in een uitgebreide wellnessbehandeling? Gun jezelf dat dan ook! Vergeet niet dat een vakantie ontzettend snel voorbij gaat en de meesten hebben ook niet lang vakantie. Een paar weken per jaar is relatief gezien eigenlijk helemaal niet zo veel.
  We leven in een maatschappij en tijd waarin we altijd bezig zijn en van alles moeten. Laat een vakantie een goed moment zijn om dit allemaal even te laten voor wat het is. Ontspannen en genieten dus.

  Fijne zomervakantie allemaal!

  Lees ook de artikelen:
  Tips om je gezondheid te verbeteren!
  Het strand is goed voor je gezondheid
  Thee is gezond
  Mediteren is gezond

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over gezondheid en acupunctuur

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Laatste nieuws