Het strand is goed voor je gezondheid!

Strand

Ga jij ook graag naar het strand?

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken maken velen graag een strandwandeling. En bij hoge temperaturen gaan we graag een dagje naar het strand. Maar het strand is behalve leuk, ook heel goed voor je gezondheid! Lees hier waarom.

Zon

De zon zorgt voor aanmaak van vitamine D. De zon stimuleert de aanmaak van pigment waardoor je een lekker bruin kleurtje krijgt (maar zorg wel voor bescherming van je huid en gebruik zonnebrandcrème!). De warmte van de zon zorgt ervoor dat je gaat zweten waardoor je afvalstoffen uitscheidt en overtollige warmte kwijtraakt. Het zorgt voor een betere bloedsomloop en stofwisseling.

Zand

Het zand scrubt lekker je huid en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid zachter en kunnen je poriën weer vrij ademen. Lopen door het zand kost meer energie dan lopen op een harde ondergrond. Met een flinke strandwandeling verbrand je lekker veel calorieën.

Zeewater

Het zoute zeewater is goed tegen acne en littekens. Ook bevordert zeewater het herstel van wondjes en zweren. Verder reinigt het je huid. En uiteraard kun je er heerlijk in zwemmen wat goed is voor je spieren en conditie.

Chinese Geneeskunde

In de Chinese geneeskunde speelt omgeving een hele belangrijke rol voor je gezondheid. Het is gebaseerd op het principe dat het lichaam niet op zichzelf staat maar dat het ook is verbonden met de omgeving/externe factoren. Het zien en bezoeken van mooie plaatsen en gebieden – zoals het strand – kan dus een goede invloed hebben op je gezondheid. Het feit dat op het strand vrijwel altijd een ontspannen en leuke sfeer hangt, is hier het bewijs van.

Kijken naar een mooie zonsopgang of zonsondergang geeft je via de ogen rust en neemt spanning weg. Het liggen of met blote voeten lopen op zacht en warm zand zorgt ervoor dat je goed contact maakt met jezelf en de aarde. Het inademen van schone zeelucht zorgt voor een frisse wind door je longen en geeft je kracht. De warme zonnestralen geven je warmte en een lekker gevoel van binnen. Het lekkere zeewater zorgt ervoor dat je niet teveel opwarmt en zorgt voor verkoeling.

De keren dat er op het strand sprake is van ruzie of vervelende toestanden, worden vaak veroorzaakt door alcohol of drugs of doordat mensen overhit raken door onvoldoende afkoeling. Vergeet dus niet om goed voor jezelf te zorgen als je naar het strand gaat, want ook hier geldt dat teveel van het goede kan omslaan in iets vervelends. Als je daar rekening mee houdt, is een strandbezoek puur genieten!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten