Het strand is goed voor je gezondheid!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Ga jij ook graag naar het strand?

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken maken velen graag een strandwandeling. En bij hoge temperaturen gaan we graag een dagje naar het strand. Maar het strand is behalve leuk, ook heel goed voor je gezondheid! Lees hier waarom.

Zon

De zon zorgt voor aanmaak van vitamine D. De zon stimuleert de aanmaak van pigment waardoor je een lekker bruin kleurtje krijgt (maar zorg wel voor bescherming van je huid en gebruik zonnebrandcrème!). De warmte van de zon zorgt ervoor dat je gaat zweten waardoor je afvalstoffen uitscheidt en overtollige warmte kwijtraakt. Het zorgt voor een betere bloedsomloop en stofwisseling.

Zand

Het zand scrubt lekker je huid en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid zachter en kunnen je poriën weer vrij ademen. Lopen door het zand kost meer energie dan lopen op een harde ondergrond. Met een flinke strandwandeling verbrand je lekker veel calorieën.

Zeewater

Het zoute zeewater is goed tegen acne en littekens. Ook bevordert zeewater het herstel van wondjes en zweren. Verder reinigt het je huid. En uiteraard kun je er heerlijk in zwemmen wat goed is voor je spieren en conditie.

Chinese Geneeskunde

In de Chinese geneeskunde speelt omgeving een hele belangrijke rol voor je gezondheid. Het is gebaseerd op het principe dat het lichaam niet op zichzelf staat maar dat het ook is verbonden met de omgeving/externe factoren. Het zien en bezoeken van mooie plaatsen en gebieden – zoals het strand – kan dus een goede invloed hebben op je gezondheid. Het feit dat op het strand vrijwel altijd een ontspannen en leuke sfeer hangt, is hier het bewijs van.

Kijken naar een mooie zonsopgang of zonsondergang geeft je via de ogen rust en neemt spanning weg. Het liggen of met blote voeten lopen op zacht en warm zand zorgt ervoor dat je goed contact maakt met jezelf en de aarde. Het inademen van schone zeelucht zorgt voor een frisse wind door je longen en geeft je kracht. De warme zonnestralen geven je warmte en een lekker gevoel van binnen. Het lekkere zeewater zorgt ervoor dat je niet teveel opwarmt en zorgt voor verkoeling.

De keren dat er op het strand sprake is van ruzie of vervelende toestanden, worden vaak veroorzaakt door alcohol of drugs of doordat mensen overhit raken door onvoldoende afkoeling. Vergeet dus niet om goed voor jezelf te zorgen als je naar het strand gaat, want ook hier geldt dat teveel van het goede kan omslaan in iets vervelends. Als je daar rekening mee houdt, is een strandbezoek puur genieten!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

16 jul 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer