Acne en acupunctuur. Werkt dat?

Acne en acupunctuur

Acne en acupunctuur

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor (jeugd)puistjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die het plezier in het dagelijks leven behoorlijk kan ontnemen. Acne en acupunctuur: werkt dat?

Ontstaan

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien dikker is van samenstelling.

Gradaties

Acne kent verschillende gradaties. Het kan in zeer lichte mate een tijdje voorkomen op een gezicht, rug, benen en borst, maar er kunnen zich ook moeilijk te genezen, dikke cysten en puisten ontwikkelen die diepe littekens achterlaten.

Oorzaken

Er zijn een heleboel verschillende meningen over wat de werkelijke oorzaak van acne is. Zo wordt er gedacht dat erfelijke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan van acne op de huid. Ook denkt men dat hormonale verstoringen invloed hebben op het uitbreken van acne. Zo zet de hormoonproductie in de puberteit het lichaam aan tot het ontwikkelen van de zogenaamde secundaire geslachtskenmerken.

De vrij revolutionaire veranderingen in de hormoonhuishouding die hierdoor optreden, kunnen leiden tot een verstoring van de stofwisseling. Een teveel of een tekort van een bepaald hormoon zet het lichaam aan opnieuw een balans te vinden, hierbij speelt de lever een grote rol.

Westerse geneeswijze

De Westerse geneeswijze biedt een aantal behandelingsmogelijkheden, voornamelijk in de vorm van antibioticazalven, crèmes en lotions. Bij ernstige beschadigingen passen ze dermabracie toe (afschuren van de huid met allerlei mogelijke middelen) of andere vormen van plastische chirurgie en ze kennen de zogeheten fenolpeeling. Daar de meeste artsen acne opvatten als een bacteriële infectie, bestrijden ze deze met het toedienen van antibiotica. Het antibioticum doodt de bacterieflora in het lichaam en dus ook die van de huid, waardoor er een vermindering van de ontstekingsreacties optreedt en daardoor een verbetering van de huid.

Hoe helpt acupunctuur?

Een medisch cosmetische behandeling met de LaserNeedle zorgt voor een gelijdelijke verbetering van de huid en werkt ontstekingsremmend en anti-bacteriëel. Door tegelijkertijd met abdominale acupunctuur en/of navelacupunctuur de onderliggende oorzaak aan te pakken, is het mogelijk een goed en blijvend resultaat te behalen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acne en acupunctuur

Wilt u meer weten over acne en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten