• 19 NOV 14
  • 0
  Acne en acupunctuur. Werkt dat?

  Acne en acupunctuur. Werkt dat?

  Acne en acupunctuur

  Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor (jeugd)puistjes. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die het plezier in het dagelijks leven behoorlijk kan ontnemen. Acne en acupunctuur: werkt dat?

  Ontstaan

  Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien dikker is van samenstelling.

  Gradaties

  Acne kent verschillende gradaties. Het kan in zeer lichte mate een tijdje voorkomen op een gezicht, rug, benen en borst, maar er kunnen zich ook moeilijk te genezen, dikke cysten en puisten ontwikkelen die diepe littekens achterlaten.

  Oorzaken

  Er zijn een heleboel verschillende meningen over wat de werkelijke oorzaak van acne is. Zo wordt er gedacht dat erfelijke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan van acne op de huid. Ook denkt men dat hormonale verstoringen invloed hebben op het uitbreken van acne. Zo zet de hormoonproductie in de puberteit het lichaam aan tot het ontwikkelen van de zogenaamde secundaire geslachtskenmerken. De vrij revolutionaire veranderingen in de hormoonhuishouding die hierdoor optreden, kunnen leiden tot een verstoring van de stofwisseling. Een teveel of een tekort van een bepaald hormoon zet het lichaam aan opnieuw een balans te vinden, hierbij speelt de lever een grote rol.

  Westerse geneeswijze

  De Westerse geneeswijze biedt een aantal behandelingsmogelijkheden, voornamelijk in de vorm van antibioticazalven, crèmes en lotions. Bij ernstige beschadigingen passen ze dermabracie toe (afschuren van de huid met allerlei mogelijke middelen) of andere vormen van plastische chirurgie en ze kennen de zogeheten fenolpeeling. Daar de meeste artsen acne opvatten als een bacteriële infectie, bestrijden ze deze met het toedienen van antibiotica. Het antibioticum doodt de bacterieflora in het lichaam en dus ook die van de huid, waardoor er een vermindering van de ontstekingsreacties optreedt en daardoor een verbetering van de huid.

  Hoe helpt acupunctuur?

  Een medisch cosmetische behandeling met de LaserNeedle zorgt voor een gelijdelijke verbetering van de huid en werkt ontstekingsremmend en anti-bacteriëel. Door tegelijkertijd met abdominale acupunctuur en/of navelacupunctuur de onderliggende oorzaak aan te pakken, is het mogelijk een goed en blijvend resultaat te behalen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acne en acupunctuur

  Last van acne en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws