Acupunctuur versnelt opname medicatie bij depressie

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Depressie? Acupunctuur, elektro-acupunctuur en paroxetine zijn effectief bij de behandeling van een depressie

Acupunctuur verbetert de therapeutische effecten van paroxetine, een geneesmiddel dat veelal ook Paxil, Aropax of Seroxat als handelsnaam heeft. Patiënten die acupunctuur plus paroxetine gebruikten toonden een grotere klinische verbetering in obsessief-compulsieve symptomen, depressie en angst, dan patiënten die alleen paroxetine gebruikten. Onderzoekers ontdekten de synergistische effecten van acupunctuur gecombineerd met paroxetine inname.

Versnelling effectieve werking

Acupunctuur versneld de effectieve werking van therapeutische voordelen. De onderzoekers constateerden dat “acupunctuur/elektro-acupunctuur een het therapeutisch effect versneld en zorgt voor een merkbare verbetering van de obsessief-compulsieve, depressieve en angstklachten.”

Elektro-acupunctuur

Acupunctuur en elektro-acupunctuur bleken even heilzaam te zijn in de totale therapeutische resultaten. Scores in individuele verbeterpunten varieerden tussen acupunctuur en elektro-therapie in combinatie met paroxetine. Elektro toonde significante verbeteringen ten opzichte van manuele acupunctuur in het verminderen van terugkerende en meerdere medische symptomen zonder bekende organische oorzaak. Elektro-acupunctuur toonde ook significante werkzaamheid boven handmatige acupunctuur in het verminderen van depressie gerelateerde vijandigheid en fobische angst. Zowel manuele acupunctuur en elektro toonde significante klinische voordelen in het verminderen van primaire unipolaire depressies in combinatie met paroxetine met aanzienlijke verbeteringen, boven die van alleen paroxetine gebruik.

Samengevat

De studie uit Healthcmi bevestigt drie belangrijke bevindingen. Acupunctuur, elektro-acupunctuur en paroxetine zijn effectief bij de behandeling van primaire unipolaire depressies. Acupunctuur en elektro in combinatie met paroxetine heeft een “snelle aanvang van therapeutisch effect.” Bovendien, acupunctuur en elektro in combinatie met paroxetine synergetisch verbetert de voorwaarden van obsessief-compulsief gedrag en angst bij patiënten met een depressie.

De resultaten zijn beter voor patiënten die acupunctuur of elektro combineren met paroxetine dan alleen op basis van paroxetine. De onderzoekers merken ook op dat acupunctuur en elektro gecombineerd met paroxetine “een veilige behandeling is voor primaire unipolaire depressies.”

Aangepast acupunctuur recept

De onderzoekers gebruikten een standaard set van acupunctuurpunten met kleine aanpassingen voor alle patiënten in de studie. Dit varieert van aangepaste klinische zorg, waarin een gediplomeerd acupuncturist meer flexibiliteit heeft in het acupunctuurpunt recept op basis van differentiële diagnostiek. Hoewel de aanpak van het gebruik van een set van acupunctuurpunten voor alle patiënten gebruikelijk is in veel onderzoeksmodellen, wordt het beschouwd als een afwijking van de norm volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) principes, waarbij elke patiënt een aangepaste acupunctuurpunt recept krijgt op basis van de persoonlijke omstandigheden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over depressie en acupunctuur

Wilt u meer weten over een depressie en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

21 nov 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer