• 21 NOV 14
  • 0
  Acupunctuur versnelt opname medicatie bij depressie

  Acupunctuur versnelt opname medicatie bij depressie

  Acupunctuur, elektro-acupunctuur en paroxetine zijn effectief bij de behandeling van een depressie

  Acupunctuur verbetert de therapeutische effecten van paroxetine, een geneesmiddel dat veelal ook Paxil, Aropax of Seroxat als handelsnaam heeft. Patiënten die acupunctuur plus paroxetine gebruikten toonden een grotere klinische verbetering in obsessief-compulsieve symptomen, depressie en angst, dan patiënten die alleen paroxetine gebruikten. Onderzoekers ontdekten de synergistische effecten van acupunctuur gecombineerd met paroxetine inname.

  Versnelling effectieve werking

  Acupunctuur versneld de effectieve werking van therapeutische voordelen. De onderzoekers constateerden dat “acupunctuur/elektro-acupunctuur een het therapeutisch effect versneld en zorgt voor een merkbare verbetering van de obsessief-compulsieve, depressieve en angstklachten.”

  Elektro-acupunctuur

  Acupunctuur en elektro-acupunctuur bleken even heilzaam te zijn in de totale therapeutische resultaten. Scores in individuele verbeterpunten varieerden tussen acupunctuur en elektro-therapie in combinatie met paroxetine. Elektro toonde significante verbeteringen ten opzichte van manuele acupunctuur in het verminderen van terugkerende en meerdere medische symptomen zonder bekende organische oorzaak. Elektro-acupunctuur toonde ook significante werkzaamheid boven handmatige acupunctuur in het verminderen van depressie gerelateerde vijandigheid en fobische angst. Zowel manuele acupunctuur en elektro toonde significante klinische voordelen in het verminderen van primaire unipolaire depressies in combinatie met paroxetine met aanzienlijke verbeteringen, boven die van alleen paroxetine gebruik.

  Samengevat

  De studie bevestigt drie belangrijke bevindingen. Acupunctuur, elektro-acupunctuur en paroxetine zijn effectief bij de behandeling van primaire unipolaire depressies. Acupunctuur en elektro in combinatie met paroxetine heeft een “snelle aanvang van therapeutisch effect.” Bovendien, acupunctuur en elektro in combinatie met paroxetine synergetisch verbetert de voorwaarden van obsessief-compulsief gedrag en angst bij patiënten met een depressie. De resultaten zijn beter voor patiënten die acupunctuur of elektro combineren met paroxetine dan alleen op basis van paroxetine. De onderzoekers merken ook op dat acupunctuur en elektro gecombineerd met paroxetine “een veilige behandeling is voor primaire unipolaire depressies.”

  Aangepast acupunctuur recept

  De onderzoekers gebruikten een standaard set van acupunctuurpunten met kleine aanpassingen voor alle patiënten in de studie. Dit varieert van aangepaste klinische zorg, waarin een gediplomeerd acupuncturist meer flexibiliteit heeft in het acupunctuurpunt recept op basis van differentiële diagnostiek. Hoewel de aanpak van het gebruik van een set van acupunctuurpunten voor alle patiënten gebruikelijk is in veel onderzoeksmodellen, wordt het beschouwd als een afwijking van de norm volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) principes, waarbij elke patiënt een aangepaste acupunctuurpunt recept krijgt op basis van de persoonlijke omstandigheden.

  Lees hier het hele artikel: Healthcmi

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over depressie en acupunctuur

  Last van een depressie en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws