Acupunctuur versnelt opname medicatie bij depressie

Depressie en acupunctuur

Depressie? Acupunctuur, elektro-acupunctuur en paroxetine zijn effectief bij de behandeling van een depressie

Acupunctuur verbetert de therapeutische effecten van paroxetine, een geneesmiddel dat veelal ook Paxil, Aropax of Seroxat als handelsnaam heeft. Patiënten die acupunctuur plus paroxetine gebruikten toonden een grotere klinische verbetering in obsessief-compulsieve symptomen, depressie en angst, dan patiënten die alleen paroxetine gebruikten. Onderzoekers ontdekten de synergistische effecten van acupunctuur gecombineerd met paroxetine inname.

Versnelling effectieve werking

Acupunctuur versneld de effectieve werking van therapeutische voordelen. De onderzoekers constateerden dat “acupunctuur/elektro-acupunctuur een het therapeutisch effect versneld en zorgt voor een merkbare verbetering van de obsessief-compulsieve, depressieve en angstklachten.”

Elektro-acupunctuur

Acupunctuur en elektro-acupunctuur bleken even heilzaam te zijn in de totale therapeutische resultaten. Scores in individuele verbeterpunten varieerden tussen acupunctuur en elektro-therapie in combinatie met paroxetine. Elektro toonde significante verbeteringen ten opzichte van manuele acupunctuur in het verminderen van terugkerende en meerdere medische symptomen zonder bekende organische oorzaak. Elektro-acupunctuur toonde ook significante werkzaamheid boven handmatige acupunctuur in het verminderen van depressie gerelateerde vijandigheid en fobische angst. Zowel manuele acupunctuur en elektro toonde significante klinische voordelen in het verminderen van primaire unipolaire depressies in combinatie met paroxetine met aanzienlijke verbeteringen, boven die van alleen paroxetine gebruik.

Samengevat

De studie uit Healthcmi bevestigt drie belangrijke bevindingen. Acupunctuur, elektro-acupunctuur en paroxetine zijn effectief bij de behandeling van primaire unipolaire depressies. Acupunctuur en elektro in combinatie met paroxetine heeft een “snelle aanvang van therapeutisch effect.” Bovendien, acupunctuur en elektro in combinatie met paroxetine synergetisch verbetert de voorwaarden van obsessief-compulsief gedrag en angst bij patiënten met een depressie.

De resultaten zijn beter voor patiënten die acupunctuur of elektro combineren met paroxetine dan alleen op basis van paroxetine. De onderzoekers merken ook op dat acupunctuur en elektro gecombineerd met paroxetine “een veilige behandeling is voor primaire unipolaire depressies.”

Aangepast acupunctuur recept

De onderzoekers gebruikten een standaard set van acupunctuurpunten met kleine aanpassingen voor alle patiënten in de studie. Dit varieert van aangepaste klinische zorg, waarin een gediplomeerd acupuncturist meer flexibiliteit heeft in het acupunctuurpunt recept op basis van differentiële diagnostiek. Hoewel de aanpak van het gebruik van een set van acupunctuurpunten voor alle patiënten gebruikelijk is in veel onderzoeksmodellen, wordt het beschouwd als een afwijking van de norm volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) principes, waarbij elke patiënt een aangepaste acupunctuurpunt recept krijgt op basis van de persoonlijke omstandigheden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over depressie en acupunctuur

Wilt u meer weten over een depressie en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten