• 07 JAN 15
  • 0
  Acupunctuur even effectief als begeleiding bij depressie

  Acupunctuur even effectief als begeleiding bij depressie

  Effectiviteit depressie

  Uit een onlangs in PLOS ONE gepubliceerde studie blijkt dat acupunctuur op zijn minst net zo effectief is als begeleiding bij het behandelen van symptomen van een depressie en in specifieke gevallen kan leiden tot bijna 50% verbetering op de depressie-schaal in slechts 3 maanden tijd.

  Matige tot ernstige depressie

  Tot deze conclusie kwamen Hugh MacPherson en zijn collega’s van de University of York in United Kindgom. Zij evalueerden 755 patiënten met een matige tot ernstige depressie. Volgens Reuters werden 302 van deze patiënten toegewezen tot een groep dat 12 wekelijkse acupunctuurbehandelingen kreeg. Terwijl de andere 302 patienten 12 weken lang begeleide sessies kreeg. De overige 151 patiënten ontvingen de gebruikelijke zorg: antidepressiva en andere medicatie.

  Voordelen

  Wat ook uit de studie bleek was dat de voordelen van de acupunctuurbehandelingen voortduurden tot zeker 3 maanden na afloop van de studie. Met andere woorden: zelfs na afloop van de studie, ondervonden de patiënten uit de acupunctuurgroep de voordelen van de behandelingen.

  De studie kent echter een beperking in die zin dat 70% van alle patiënten antidepressiva had genomen in de drie maanden voor aanvang van de studie. Sommige patiënten bleven ook tijdens de studie deze medicatie innemen. De studie specificeert helaas niet welke patiënten dit betrof.

  Desondanks geven de onderzoeksresultaten wel duidelijk aan dat andere behandelingen voor depressie – behalve medicatie – kunnen leiden tot uitstekende voordelen zonder vervelende bijwerkingen.

  Acupunctuur serieuze optie

  Waar het volgens dokter Philip Muskin (psychiater van Colombia University in New York) om gaat is dat indien iemand niet helemaal hersteld van een depressie, men kan kiezen voor een andere anti-depressiva, maar ook acupunctuur kan overwegen als een serieuze optie.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over depressies en acupunctuur

  Last van een depressie en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws