Acupunctuur even effectief als begeleiding bij depressie

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Effectiviteit depressie en acupunctuur

Uit een onlangs in PLOS ONE gepubliceerde studie blijkt dat acupunctuur op zijn minst net zo effectief is als begeleiding bij het behandelen van symptomen van een depressie en in specifieke gevallen kan leiden tot bijna 50% verbetering op de depressie-schaal in slechts 3 maanden tijd.

Matige tot ernstige depressie

Tot deze conclusie kwamen Hugh MacPherson en zijn collega’s van de University of York in de UK. Zij evalueerden 755 patiënten met een matige tot ernstige depressie. Volgens Reuters werden 302 van deze patiënten toegewezen tot een groep dat 12 wekelijkse acupunctuurbehandelingen kreeg. Terwijl de andere 302 patiënten 12 weken lang begeleide sessies kreeg. De overige 151 patiënten ontvingen de gebruikelijke zorg: antidepressiva en andere medicatie.

Voordelen

Wat ook uit de studie bleek was dat de voordelen van de acupunctuurbehandelingen voortduurden tot zeker 3 maanden na afloop van de studie. Met andere woorden: zelfs na afloop van de studie, ondervonden de patiënten uit de acupunctuurgroep de voordelen van de behandelingen.

De studie kent echter een beperking in die zin dat 70% van alle patiënten antidepressiva had genomen in de drie maanden voor aanvang van de studie. Sommige patiënten bleven ook tijdens de studie deze medicatie innemen. De studie specificeert helaas niet welke patiënten dit betrof.

Desondanks geven de onderzoeksresultaten wel duidelijk aan dat andere behandelingen voor depressie – behalve medicatie – kunnen leiden tot uitstekende voordelen zonder vervelende bijwerkingen.

Acupunctuur serieuze optie

Waar het volgens dokter Philip Muskin (psychiater van Colombia University in New York) om gaat is dat indien iemand niet helemaal hersteld van een depressie, men kan kiezen voor een andere anti-depressiva, maar ook acupunctuur kan overwegen als een serieuze optie.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over depressie en acupunctuur

Wilt u meer weten over depressie en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

7 jan 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer