Acupunctuur even effectief als begeleiding bij depressie

Depressie Acupunctuur

Effectiviteit depressie en acupunctuur

Uit een onlangs in PLOS ONE gepubliceerde studie blijkt dat acupunctuur op zijn minst net zo effectief is als begeleiding bij het behandelen van symptomen van een depressie en in specifieke gevallen kan leiden tot bijna 50% verbetering op de depressie-schaal in slechts 3 maanden tijd.

Matige tot ernstige depressie

Tot deze conclusie kwamen Hugh MacPherson en zijn collega’s van de University of York in de UK. Zij evalueerden 755 patiënten met een matige tot ernstige depressie. Volgens Reuters werden 302 van deze patiënten toegewezen tot een groep dat 12 wekelijkse acupunctuurbehandelingen kreeg. Terwijl de andere 302 patiënten 12 weken lang begeleide sessies kreeg. De overige 151 patiënten ontvingen de gebruikelijke zorg: antidepressiva en andere medicatie.

Voordelen

Wat ook uit de studie bleek was dat de voordelen van de acupunctuurbehandelingen voortduurden tot zeker 3 maanden na afloop van de studie. Met andere woorden: zelfs na afloop van de studie, ondervonden de patiënten uit de acupunctuurgroep de voordelen van de behandelingen.

De studie kent echter een beperking in die zin dat 70% van alle patiënten antidepressiva had genomen in de drie maanden voor aanvang van de studie. Sommige patiënten bleven ook tijdens de studie deze medicatie innemen. De studie specificeert helaas niet welke patiënten dit betrof.

Desondanks geven de onderzoeksresultaten wel duidelijk aan dat andere behandelingen voor depressie – behalve medicatie – kunnen leiden tot uitstekende voordelen zonder vervelende bijwerkingen.

Acupunctuur serieuze optie

Waar het volgens dokter Philip Muskin (psychiater van Colombia University in New York) om gaat is dat indien iemand niet helemaal hersteld van een depressie, men kan kiezen voor een andere anti-depressiva, maar ook acupunctuur kan overwegen als een serieuze optie.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over depressie en acupunctuur

Wilt u meer weten over depressie en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 16.30
dinsdag 08.30 – 16.30
woensdag 08.30 – 16.30
donderdag 08.30 – 12.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten