• 05 JAN 15
  • 0
  Acupunctuur helpt bij cocaïne verslaving

  Acupunctuur helpt bij cocaïne verslaving

  Hulp bij cocaïne verslaving

  Een onderzoek gepubliceerd in the Archives of Internal Medicine rapporteert dat patiënten die acupunctuurbehandelingen kregen naast de reguliere afkick-begeleiding van een cocaïne verslaving, een grotere kans hadden op negatieve cocaïne testen ten opzichte van de patiënten die geen acupunctuurbehandelingen ondergingen.

  Uit de studie blijkt dat alternatieve therapieën kunnen worden gecombineerd met het arsenaal van Westerse behandelingen bij verslavingsproblematiek, aldus volgens de onderzoeker Arthur Margolin van Yale Medical School.

  Heroïne en cocaïne verslaving

  Het onderzoek duurde 8 weken en in totaal waren er 82 deelnemers die zowel verslaafd waren aan heroïne als cocaïne. Voor de heroïne kregen ze methadon en voor de cocaïne kregen ze geen medicatie. Alle patiënten ondergingen individuele begeleiding en groepsbegeleiding. Ze werden verdeeld over 3 groepen.

  Van de groep patiënten die ook met acupunctuur werd behandeld testte 53,8% van de patiënten vrij op cocaïne. Dit in vergelijking met 23,5% en 9,1% van deelnemers uit de controle groepen die geen acupunctuur kregen. Degenen die het acupunctuur behandeltraject volledig hadden doorlopen hadden voorts een langere periode van cocaïne onthouding dan de deelnemers uit de controle groepen.

  Alhoewel de wetenschappelijke basis voor acupunctuur nog onbekend is, zijn deze resultaten volgens Daniel Lead (klinisch coördinator van Grant Street Partnership — een organisatie die verslaafden helpt) onbetwistbaar.

  Meer onderzoek naar acupunctuur

  De bevindingen uit het onderzoek zijn bemoedigend, zeker ook vanwege het feit dat acupunctuur relatief goedkoop is en weinig bijwerkingen heeft. Het onderzoek is een goede aanleiding om meer onderzoek te doen naar acupunctuur. Dit zodat ook een beter begrip kan worden verkregen van hoe acupunctuur met de bestaande behandelmethodes kan worden gecombineerd om verslaving tegen te gaan.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over een cocaïne verslaving en acupunctuur

  Heeft u een cocaïne verslaving en wilt acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws