Acupunctuur helpt bij cocaïne verslaving

Cocaine verslaving Acupunctuur

Hulp bij cocaïne verslaving met acupunctuur

Een onderzoek gepubliceerd in the Archives of Internal Medicine rapporteert dat patiënten die acupunctuurbehandelingen kregen naast de reguliere afkick-begeleiding van een cocaïne verslaving, een grotere kans hadden op negatieve cocaïne testen ten opzichte van de patiënten die geen acupunctuurbehandelingen ondergingen.

Uit de studie blijkt dat alternatieve therapieën kunnen worden gecombineerd met het arsenaal van Westerse behandelingen bij verslavingsproblematiek, aldus volgens de onderzoeker Arthur Margolin van Yale Medical School.

Heroïne en cocaïne verslaving

Het onderzoek duurde 8 weken en in totaal waren er 82 deelnemers die zowel verslaafd waren aan heroïne als cocaïne. Voor de heroïne kregen ze methadon en voor de cocaïne kregen ze geen medicatie. Alle patiënten ondergingen individuele begeleiding en groepsbegeleiding. Ze werden verdeeld over 3 groepen.

Van de groep patiënten die ook met acupunctuur werd behandeld testte 53,8% van de patiënten vrij op cocaïne. Dit in vergelijking met 23,5% en 9,1% van deelnemers uit de controle groepen die geen acupunctuur kregen. Degenen die het acupunctuur behandeltraject volledig hadden doorlopen hadden voorts een langere periode van cocaïne onthouding dan de deelnemers uit de controle groepen.

Alhoewel de wetenschappelijke basis voor acupunctuur nog onbekend is, zijn deze resultaten volgens Daniel Lead (klinisch coördinator van Grant Street Partnership — een organisatie die verslaafden helpt) onbetwistbaar.

Meer onderzoek naar cocaïne verslaving en acupunctuur

De bevindingen uit het onderzoek zijn bemoedigend, zeker ook vanwege het feit dat acupunctuur relatief goedkoop is en weinig bijwerkingen heeft. Het onderzoek is een goede aanleiding om meer onderzoek te doen naar acupunctuur. Dit zodat ook een beter begrip kan worden verkregen van hoe acupunctuur met de bestaande behandelmethodes kan worden gecombineerd om verslaving tegen te gaan.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over cocaïne verslaving en acupunctuur

Wilt u meer weten over een cocaïne verslaving en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten