Winterdip of winterdepressie

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Winterdip of winterdepressie?

Meer dan 500.000 Nederlanders hebben jaarlijks last van een winterdepressie. Als je onderstaande klachten ervaart zodra de herfst of winter zijn intrede doet, is er een grote kans dat je last hebt van een winterdepressie:

Deze klachten verdwijnen zodra de lente zich weer laat zien.

Winterdip

Een lichte vorm van een winterdepressie is de zogenaamde winterdip. Het aantal Nederlanders dat hiervan last heeft is nog veel groter dan 500.000.
Bij een winterdip ervaar je niet alle symptomen van een winterdepressie, in die zin is het dus een mildere vorm van een winterdepressie. Dit neemt niet weg dat je er alsnog behoorlijk last van kan hebben.

Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat de mens in verbinding staat met alles om zich heen. Zo bestaat er ook een relatie tussen de mens en de seizoenen. Het herfst-/winterseizoen kenmerkt zich door het sneller donker worden, de kou, het tot bezinning komen, lagere energielevel en de behoefte om meer uit te rusten. De overgang naar deze seizoenen verloopt bij veel mensen niet vlekkeloos waardoor mensen uit balans raken en in een winterdepressie of winterdip terecht komen.

Acupunctuur helpt om de overgang naar het herfst-/winterseizoen te stroomlijnen. Het zorgt voor het balanceren van emoties, meer energie en minder trek in snacks, minder angsten, minder stress en minder lusteloosheid.

Laat je bij Yuk Chi Acupunctuur helpen om deze winter beter door te komen. Behalve acupunctuur maakt Yuk Chi Acupunctuur ook gebruik van lichttherapie. De combinatie van naalden en licht zullen het effect van de behandelingen vergroten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een winterdip en acupunctuur

Wilt u meer weten over een winterdip en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

10 dec 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer