Winterdip of winterdepressie

Winterdip en acupunctuur

Winterdip of winterdepressie?

Meer dan 500.000 Nederlanders hebben jaarlijks last van een winterdepressie. Als je onderstaande klachten ervaart zodra de herfst of winter zijn intrede doet, is er een grote kans dat je last hebt van een winterdepressie:

 • Aanhoudende vermoeidheid
 • Overmatige behoefte aan slaap
 • Somberheid, je depressief voelen
 • Concentratieproblemen
 • Veel slapen en toch niet uitgerust wakker worden
 • Prikkelbaar, agitatie
 • Toegenomen eetlust (m.n. koolhydraat voedsel als pasta, chocolade en snoep)
 • Gewichtstoename, soms wel 4 tot 6 kilo
 • Verminderde behoefte aan intimiteit en sex
 • Passiviteit, apathie
 • Minder behoefte aan sociale contacten

Deze klachten verdwijnen zodra de lente zich weer laat zien.

Winterdip

Een lichte vorm van een winterdepressie is de zogenaamde winterdip. Het aantal Nederlanders dat hiervan last heeft is nog veel groter dan 500.000.
Bij een winterdip ervaar je niet alle symptomen van een winterdepressie, in die zin is het dus een mildere vorm van een winterdepressie. Dit neemt niet weg dat je er alsnog behoorlijk last van kan hebben.

Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat de mens in verbinding staat met alles om zich heen. Zo bestaat er ook een relatie tussen de mens en de seizoenen. Het herfst-/winterseizoen kenmerkt zich door het sneller donker worden, de kou, het tot bezinning komen, lagere energielevel en de behoefte om meer uit te rusten. De overgang naar deze seizoenen verloopt bij veel mensen niet vlekkeloos waardoor mensen uit balans raken en in een winterdepressie of winterdip terecht komen.

Acupunctuur helpt om de overgang naar het herfst-/winterseizoen te stroomlijnen. Het zorgt voor het balanceren van emoties, meer energie en minder trek in snacks, minder angsten, minder stress en minder lusteloosheid.

Laat je bij Yuk Chi Acupunctuur helpen om deze winter beter door te komen. Behalve acupunctuur maakt Yuk Chi Acupunctuur ook gebruik van lichttherapie door middel van laseracupunctuur. De combinatie van acupunctuurnaalden en laseracupunctuur zullen het effect van de behandelingen vergroten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een winterdip en acupunctuur

Wilt u meer weten over een winterdip en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten