Hoge bloeddruk en acupunctuur kan je helpen

Hoge bloeddruk en acupunctuur

Spanning en stress kunnen leiden tot een hoge bloeddruk en acupunctuur kan daarbij helpen

In dit artikel lees je meer over een hoge bloeddruk en acupunctuur. Hoge bloeddruk is een aandoening waarbij de bloeddruk hoger is dan 140/90 mmHg. Omdat de bloeddruk kan variëren afhankelijk van spanning, stress, te veel koffie, roken en het tijdstip van de dag, wordt gesproken over een verhoogde bloeddruk als het gemiddelde van meerdere metingen boven de 140/90 mmHg is.

Verhoogde bloeddruk

Een verhoogde bloeddruk kan in een aantal gevallen ook bij bepaalde ziektes voorkomen, met name nierziektes, bijnierziektes, aderverkalking en soms hormoongebruik zijn hier voorbeelden van. De meeste vormen van hoge bloeddruk zijn zonder duidelijke oorzaak, en worden dan essentiële hypertensie genoemd.

Hoge bloeddruk is een stille aandoening. Mensen met verhoogde bloeddruk merken dit niet altijd. Op langere termijn kan hoge bloeddruk schade opleveren aan belangrijke organen zoals het hart, de nieren en hersenen.

Reguliere behandeling vindt plaats met plastabletten en met name op de vaatwandspanning inwerkende middelen (zgn beta-blokkers, ACE-inhibitoren, calciumkanaalblockers, ea). Weinig van deze middelen zijn specifiek, zodat veel mensen hier bijwerkingen van ondervinden. Soms helpen reguliere medicijnen niet voldoende, moet de dosering op langere termijn worden verhoogd of worden er na verloop van tijd nieuwe medicijnen aan toegevoegd.

Hoge bloeddruk en acupunctuur

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen de bloeddruk verlagen. Op langere termijn kan de dosering van de medicijnen in overleg met de huisarts worden aangepast.

Over het algemeen geldt: klachten die lang bestaan, hebben een langere en intensievere behandeling nodig dan klachten die nog niet zo lang heersen. Een patiënt met hoge bloeddruk heeft hier waarschijnlijk al langer last van omdat hoge bloeddruk vaak niet meteen wordt ontdekt vanwege niet duidelijke klachten met een sluipend karakter. De behandeling van verhoogde bloeddruk is een traject van weken tot maanden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een hoge bloeddruk en acupunctuur

Wilt u meer weten over een hoge bloeddruk en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten