• 23 NOV 14
  • 0
  Hoge bloeddruk en acupunctuur

  Hoge bloeddruk en acupunctuur

  Hoge bloeddruk kan variëren afhankelijk van spanning, stress, te veel koffie, roken en het tijdstip van de dag

  Hoge bloeddruk is een aandoening waarbij de bloeddruk hoger is dan 140/90 mmHg. Omdat de bloeddruk kan variëren afhankelijk van spanning, stress, te veel koffie, roken en het tijdstip van de dag, wordt gesproken over een verhoogde bloeddruk als het gemiddelde van meerdere metingen boven de 140/90 mmHg is.

  Verhoogde bloeddruk

  Een verhoogde bloeddruk kan in een aantal gevallen ook bij bepaalde ziektes voorkomen, met name nierziektes, bijnierziektes, aderverkalking en soms hormoongebruik zijn hier voorbeelden van. De meeste vormen van hoge bloeddruk zijn zonder duidelijke oorzaak, en worden dan essentiële hypertensie genoemd.

  Hoge bloeddruk is een stille aandoening. Mensen met verhoogde bloeddruk merken dit niet altijd. Op langere termijn kan hoge bloeddruk schade opleveren aan belangrijke organen zoals het hart, de nieren en hersenen.

  Reguliere behandeling vindt plaats met plastabletten en met name op de vaatwandspanning inwerkende middelen (zgn beta-blokkers, ACE-inhibitoren, calciumkanaalblockers, ea). Weinig van deze middelen zijn specifiek, zodat veel mensen hier bijwerkingen van ondervinden. Soms helpen reguliere medicijnen niet voldoende, moet de dosering op langere termijn worden verhoogd of worden er na verloop van tijd nieuwe medicijnen aan toegevoegd.

  Hoge bloeddruk en acupunctuur

  Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen de bloeddruk verlagen. Op langere termijn kan de dosering van de medicijnen in overleg met de huisarts worden aangepast.

  Over het algemeen geldt: klachten die lang bestaan, hebben een langere en intensievere behandeling nodig dan klachten die nog niet zo lang heersen. Een patiënt met hoge bloeddruk heeft hier waarschijnlijk al langer last van omdat hoge bloeddruk vaak niet meteen wordt ontdekt vanwege niet duidelijke klachten met een sluipend karakter. De behandeling van verhoogde bloeddruk is een traject van weken tot maanden.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over een hoge bloeddruk en acupunctuur

  Last van een hoge bloeddruk en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws