Hoge bloeddruk en acupunctuur kan je helpen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Spanning en stress kunnen leiden tot een hoge bloeddruk en acupunctuur kan daarbij helpen

In dit artikel lees je meer over een hoge bloeddruk en acupunctuur. Hoge bloeddruk is een aandoening waarbij de bloeddruk hoger is dan 140/90 mmHg. Omdat de bloeddruk kan variëren afhankelijk van spanning, stress, te veel koffie, roken en het tijdstip van de dag, wordt gesproken over een verhoogde bloeddruk als het gemiddelde van meerdere metingen boven de 140/90 mmHg is.

Verhoogde bloeddruk

Een verhoogde bloeddruk kan in een aantal gevallen ook bij bepaalde ziektes voorkomen, met name nierziektes, bijnierziektes, aderverkalking en soms hormoongebruik zijn hier voorbeelden van. De meeste vormen van hoge bloeddruk zijn zonder duidelijke oorzaak, en worden dan essentiële hypertensie genoemd.

Hoge bloeddruk is een stille aandoening. Mensen met verhoogde bloeddruk merken dit niet altijd. Op langere termijn kan hoge bloeddruk schade opleveren aan belangrijke organen zoals het hart, de nieren en hersenen.

Reguliere behandeling vindt plaats met plastabletten en met name op de vaatwandspanning inwerkende middelen (zgn beta-blokkers, ACE-inhibitoren, calciumkanaalblockers, ea). Weinig van deze middelen zijn specifiek, zodat veel mensen hier bijwerkingen van ondervinden. Soms helpen reguliere medicijnen niet voldoende, moet de dosering op langere termijn worden verhoogd of worden er na verloop van tijd nieuwe medicijnen aan toegevoegd.

Hoge bloeddruk en acupunctuur

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen de bloeddruk verlagen. Op langere termijn kan de dosering van de medicijnen in overleg met de huisarts worden aangepast.

Over het algemeen geldt: klachten die lang bestaan, hebben een langere en intensievere behandeling nodig dan klachten die nog niet zo lang heersen. Een patiënt met hoge bloeddruk heeft hier waarschijnlijk al langer last van omdat hoge bloeddruk vaak niet meteen wordt ontdekt vanwege niet duidelijke klachten met een sluipend karakter. De behandeling van verhoogde bloeddruk is een traject van weken tot maanden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een hoge bloeddruk en acupunctuur

Wilt u meer weten over een hoge bloeddruk en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

23 nov 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer