• 08 SEP 15
  • 0
  Bewuster leven en acupunctuur

  Bewuster leven en acupunctuur

  Bewuster leven is een term die aan populariteit wint

  Goede voeding, yoga, meditatie, bewust ademhalen en het voorkomen van stress zijn onderwerpen die niet meer zijn weg te slaan uit onze lifestyle en de media. Mensen zijn zich bewuster van hun lichaam en geest en doen er veel aan om gezond te worden of te blijven.

  Bewuster leven en acupunctuur

  Ook acupunctuur past bij een bewuster leven. Dit komt doordat acupunctuur zich richt op balans in lichaam en geest en lifestyle daarbij een zeer grote rol speelt. Factoren zoals emoties, stress, voeding, werk, traumatische ervaringen, klimaat en relaties hebben een grote invloed op ons. Als mens zijnde sta je namelijk niet los van al deze zaken. Hoe jij leeft en hoe jij je voelt, hebben dus een directe relatie met je gezondheid. Door je lifestyle en de wijze waarop je met je emoties omgaat te veranderen, kun je zelf een heleboel doen aan je gezondheid.

  Bewuster leven en ziekte voorkomen

  Door een gezond en bewuster leven, kun je voorkomen dat je ziek wordt. Acupunctuur wordt al jaren toegepast. Niet alleen om bestaande problemen aan te pakken, maar ook om het ontstaan van klachten ofwel het ziek worden, te voorkomen.

  Een ziekte ontstaat niet van de ene op de andere dag. Het beslaat vaak een periode van maanden/jaren voordat iemand echt ziek wordt. Vergelijk het maar met een auto die geen onderhoudsbeurten krijgt. In het begin rijdt de auto nog prima, ondanks het gebrek aan onderhoud. Maar na een aantal jaren beginnen de problemen toch echt op te stapelen, waardoor het rijden op een gegeven moment problematisch wordt.
  Ditzelfde geldt in feite ook voor het menselijk lichaam. Waar je in het begin nergens last van had of slechts minimaal, kun je na verloop van tijd merken dat je meer en meer uit balans raakt en dat de klachten gaan verergeren of uitbreiden.

  Met behulp van acupunctuur kun je het behoudt van je gezondheid stimuleren. Dit wil niet zeggen dat acupunctuur een wondermiddel is en dat je nooit meer ziek wordt als je acupunctuur ondergaat. Wat het wel wil zeggen is dat acupunctuur je kan helpen om het ziek worden in bepaalde gevallen te voorkomen, het ziek worden te vertragen of de ernst ervan te beperken. Ook kan acupunctuur je bewustzijn omtrent je gezondheid doen verhogen.

  Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. En acupunctuur kan je daarbij een handje helpen.

  Leave a reply →

Laatste nieuws