Hardlopen en acupunctuur

Hardlopen en acupunctuur blessure

Hardlopen en acupunctuur? Voorkom blessures

Hardlopen en acupunctuur | Hardlopen is in Nederland een behoorlijk populaire sport. Het is een intensieve bezigheid. Je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht worden tijdens het hardlopen flink op de proef gesteld. Vooral de voeten en benen hebben het zwaar te verduren.

Het maakt niet uit of je aan het hardlopen doet omdat je telkens je grenzen wil verleggen, een betere conditie wil opbouwen, wil afvallen of gewoon je hoofd leeg wil maken. Als je van hardlopen wil blijven genieten is het belangrijk om blessures te voorkomen. Veel voorkomende hardloopblessures zijn: pijn onder de hiel, pijn aan de achillespees, knieproblemen, verstuikingen en kneuzingen aan enkels, voeten en tenen.

Hardloopblessures

Uit een onderzoek van Veiligheid.nl blijkt dat maar liefst 710.000 hardloopblessures waren. Vooral beginnende/onervaren hardlopers lopen het meeste risico. De kans dat zij een blessure oplopen is tweemaal zo groot dan die van een ervaren hardloper.

De meesten hardlopers weten dat blessures kunnen worden voorkomen door bijvoorbeeld:

  • het dragen van goede schoenen
  • een warming-up en cooling down
  • een goed trainingsschema aanhouden
  • juiste houding aannemen tijdens het hardlopen
  • goede looptechniek aanhouden
  • het doen van spierversterkende oefeningen

Toch komt het voor dat mensen desondanks blessures oplopen.

Hardlopen en acupunctuur

Heb je ondanks blessure-preventie toch een blessure opgelopen? Dan kan acupunctuur je helpen om gauw weer op de been te zijn. Acupunctuur wordt vaak toegepast bij hielspoor, knieproblemen en andere pijnklachten. Het helpt onder andere de pijn te verminderen en brengt de doorbloeding op gang. Hierdoor ben je uiteindelijk sneller van je blessure af.

Hoe eerder je je laat behandelen, hoe sneller je weer herstelt. Blijf dus niet kwakkelen met die blessure, maar zorg dat je gauw weer kunt genieten van dat rondje hardlopen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hardlopen en acupunctuur

Wilt u meer weten over hardlopen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten