• 15 SEP 15
  • 0
  Hardlopen – dam tot dam loop

  Hardlopen – dam tot dam loop

  Hardlopen? Voorkom blessures

  De dam tot dam loop komt er weer aan. Dit jaar valt het op zondag 20 september 2015. Doe jij daar ook aan mee?

  Hardlopen is in Nederland een behoorlijk populaire sport. Het is een intensieve bezigheid. Je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht worden tijdens het hardlopen flink op de proef gesteld. Vooral de voeten en benen hebben het zwaar te verduren.

  Het maakt niet uit of je aan het hardlopen doet omdat je telkens je grenzen wil verleggen, een betere conditie wil opbouwen, wil afvallen of gewoon je hoofd leeg wil maken. Als je van hardlopen wil blijven genieten is het belangrijk om blessures te voorkomen. Veel voorkomende hardloopblessures zijn: pijn onder de hiel, pijn aan de achillespees, knieproblemen, verstuikingen en kneuzingen aan enkels, voeten en tenen.

  Hardloopblessures

  Uit een onderzoek van Veiligheid.nl blijkt dat vorig jaar maar liefst 710.000 hardloopblessures waren. Vooral beginnende/onervaren hardlopers lopen het meeste risico. De kans dat zij een blessure oplopen is tweemaal zo groot dan die van een ervaren hardloper.

  De meesten hardlopers weten dat blessures kunnen worden voorkomen door bijvoorbeeld:
  – het dragen van goede schoenen
  – een warming-up en cooling down
  – een goed trainingsschema aanhouden
  – juiste houding aannemen tijdens het hardlopen
  – goede looptechniek aanhouden
  – het doen van spierversterkende oefeningen
  Toch komt het voor dat mensen desondanks blessures oplopen.

  Hardlopen en acupunctuur

  Heb je ondanks blessure-preventie toch een blessure opgelopen? Dan kan acupunctuur je helpen om gauw weer op de been te zijn. Acupunctuur wordt vaak toegepast bij hielspoor, knieproblemen en andere pijnklachten. Het helpt onder andere de pijn te verminderen en brengt de doorbloeding op gang. Hierdoor ben je uiteindelijk sneller van je blessure af.

  Hoe eerder je je laat behandelen, hoe sneller je weer herstelt. Blijf dus niet kwakkelen met die blessure, maar zorg dat je gauw weer kunt genieten van dat rondje hardlopen.

  Leave a reply →

Laatste nieuws