Artrose: acupunctuur vermindert de pijn

Artrose en acupunctuur

Acupunctuur vermindert artrose pijn en vergroot mobiliteit

Onderzoekers van de Universiteit van Manitoba, Canada, voerde een meta-analyse van 12 onderzoeken uit bij 1.763 patiënten met artrose. Alle studies vergeleken echte acupunctuur met sham acupunctuur, reguliere behandelingen en geen behandelingen.

Artrose en acupunctuur

Uit de studie blijkt dat acupunctuur effectief is in het verminderen van de intensieve pijn en de toenemende mobiliteit. Uit een subgroep analyse blijkt dat patiënten die acupunctuur behandelingen hebben onder gaan voor een periode van meer dan vier weken, een grotere vermindering van de pijn intensiteit hebben dan patiënten die acupunctuur behandelingen over een kortere duur hebben onder gaan.

Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis en treft miljoenen mensen wereldwijd. Het beïnvloedt gewrichten in het lichaam zoals de handen, lage rug, nek, knieën en heupen. Dit type artritis wordt vaak geassocieerd met ‘slijtage’ degeneratie van gewrichtskraakbeen over een langere periode. Risicofactoren zijn veroudering, diabetes, blessures, jicht, hypothyreoïdie condities en obesitas. Symptomen en verschijnselen zijn onder meer pijn, gebrek aan flexibiliteit en hielspoor.

Conventionele behandelingen omvatten medicijnen om pijn en ontsteking te controleren, waaronder fysiotherapie, ergotherapie en gewrichtsvervangende operaties. De Mayo Clinic lichten in hun studies op hun website toe dat acupunctuur, Tai Chi en yoga kunnen helpen artrose pijn te verminderen en de mobiliteit kan verbeteren. De universiteit van Manitoba bevestigt dat acupunctuur effectief is bij de behandeling van artrose.

De onderzoekers voerden verschillende moderne onderzoeken op en vonden dat acupunctuur effectief is voor de behandeling van verschillende soorten pijn en aandoeningen zoals fibromyalgie, lage rugpijn en artrose. Hun onderzoek toonden tevens aan dat acupunctuur een kosteneffectieve behandeling is en een “veilige niet-farmacologische behandeling van musculoskeletale pijn.”

Lees hier het hele artikel (Engels)

Referenties:
Manyanga, Taru. “Pain management with acupuncture in osteoarthritis: a systematic review and meta-analysis.” BMC Complementary and Alternative Medicine 2014, 14:312.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en artrose

Wilt u meer weten over acupunctuur artrose? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten