Artrose: acupunctuur vermindert de pijn

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Acupunctuur vermindert artrose pijn en vergroot mobiliteit

Onderzoekers van de Universiteit van Manitoba, Canada, voerde een meta-analyse van 12 onderzoeken uit bij 1.763 patiënten met artrose. Alle studies vergeleken echte acupunctuur met sham acupunctuur, reguliere behandelingen en geen behandelingen.

Artrose en acupunctuur

Uit de studie blijkt dat acupunctuur effectief is in het verminderen van de intensieve pijn en de toenemende mobiliteit. Uit een subgroep analyse blijkt dat patiënten die acupunctuur behandelingen hebben onder gaan voor een periode van meer dan vier weken, een grotere vermindering van de pijn intensiteit hebben dan patiënten die acupunctuur behandelingen over een kortere duur hebben onder gaan.

Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis en treft miljoenen mensen wereldwijd. Het beïnvloedt gewrichten in het lichaam zoals de handen, lage rug, nek, knieën en heupen. Dit type artritis wordt vaak geassocieerd met ‘slijtage’ degeneratie van gewrichtskraakbeen over een langere periode. Risicofactoren zijn veroudering, diabetes, blessures, jicht, hypothyreoïdie condities en obesitas. Symptomen en verschijnselen zijn onder meer pijn, gebrek aan flexibiliteit en hielspoor.

Conventionele behandelingen omvatten medicijnen om pijn en ontsteking te controleren, waaronder fysiotherapie, ergotherapie en gewrichtsvervangende operaties. De Mayo Clinic lichten in hun studies op hun website toe dat acupunctuur, Tai Chi en yoga kunnen helpen artrose pijn te verminderen en de mobiliteit kan verbeteren. De universiteit van Manitoba bevestigt dat acupunctuur effectief is bij de behandeling van artrose.

De onderzoekers voerden verschillende moderne onderzoeken op en vonden dat acupunctuur effectief is voor de behandeling van verschillende soorten pijn en aandoeningen zoals fibromyalgie, lage rugpijn en artrose. Hun onderzoek toonden tevens aan dat acupunctuur een kosteneffectieve behandeling is en een “veilige niet-farmacologische behandeling van musculoskeletale pijn.”

Lees hier het hele artikel (Engels)

Referenties:
Manyanga, Taru. “Pain management with acupuncture in osteoarthritis: a systematic review and meta-analysis.” BMC Complementary and Alternative Medicine 2014, 14:312.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en artrose

Wilt u meer weten over acupunctuur artrose? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

26 sep 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer