• 26 SEP 14
  • 0
  Artrose: acupunctuur vermindert de pijn

  Artrose: acupunctuur vermindert de pijn

  Acupunctuur vermindert artrose pijn en vergroot mobiliteit

  Onderzoekers van de Universiteit van Manitoba, Canada, voerde een meta-analyse van 12 onderzoeken uit bij 1.763 patiënten met artrose. Alle studies vergeleken echte acupunctuur met sham acupunctuur, reguliere behandelingen en geen behandelingen.

  Artrose en acupunctuur

  Uit de studie blijkt dat acupunctuur effectief is in het verminderen van de intensieve pijn en de toenemende mobiliteit. Uit een subgroep analyse blijkt dat patiënten die acupunctuur behandelingen hebben onder gaan voor een periode van meer dan vier weken, een grotere vermindering van de pijn intensiteit hebben dan patiënten die acupunctuur behandelingen over een kortere duur hebben onder gaan.

  Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis en treft miljoenen mensen wereldwijd. Het beïnvloedt gewrichten in het lichaam zoals de handen, lage rug, nek, knieën en heupen. Dit type artritis wordt vaak geassocieerd met ‘slijtage’ degeneratie van gewrichtskraakbeen over een langere periode. Risicofactoren zijn veroudering, diabetes, blessures, jicht, hypothyreoïdie condities en obesitas. Symptomen en verschijnselen zijn onder meer pijn, gebrek aan flexibiliteit en hielspoor.

  Conventionele behandelingen omvatten medicijnen om pijn en ontsteking te controleren, waaronder fysiotherapie, ergotherapie en gewrichtsvervangende operaties. De Mayo Clinic lichten in hun studies op hun website toe dat acupunctuur, Tai Chi en yoga kunnen helpen artrose pijn te verminderen en de mobiliteit kan verbeteren. De universiteit van Manitoba bevestigt dat acupunctuur effectief is bij de behandeling van artrose.

  De onderzoekers voerden verschillende moderne onderzoeken op en vonden dat acupunctuur effectief is voor de behandeling van verschillende soorten pijn en aandoeningen zoals fibromyalgie, lage rugpijn en artrose. Hun onderzoek toonden tevens aan dat acupunctuur een kosteneffectieve behandeling is en een “veilige niet-farmacologische behandeling van musculoskeletale pijn.”

  Lees hier het hele artikel (Engels)

  Referenties:
  Manyanga, Taru. “Pain management with acupuncture in osteoarthritis: a systematic review and meta-analysis.” BMC Complementary and Alternative Medicine 2014, 14:312.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over artrose en acupunctuur

  Last van artrose en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws