Voorkomen wintersport blessures en acupunctuur

Wintersport blessures en acupunctuur

Wintersport blessures voorkomen: ga goed voorbereid op reis

Voorkomen wintersport blessures en acupunctuur | Het wintersportseizoen is al begonnen, ga jij binnenkort lekker de pistes opzoeken? Hieronder wat leuke weetjes over wintersport gevolgd door een aantal tips om wintersport blessures te voorkomen.

Wintersport is van oorsprong ontstaan als alternatief vervoermiddel in de winterperiode. Het kwam nogal eens voor dat de wegen en vaarwateren in de winter niet begaanbaar waren door sneeuw en ijs. Men ging toen schaatsen, skiën en met de slee om zich te kunnen verplaatsen. In de loop van de tijd werden dit soort vervoersmiddelen als recreatiemiddel gebruikt.

Aprės-ski

Aprės-ski heeft betrekking op het uitgaan, drinken, dansen en feestvieren na afloop van het skiën. Deze term is Frans (aprės-ski betekent “na het skiën”) en oorspronkelijk bedoelde men ermee dat de oncomfortabele skischoenen werden ingewisseld voor lekker comfortabele sneeuwlaarzen. Deze term werd geleidelijk uitgebreid voor alle sociale activiteiten die plaatsvinden na het skiën.

Gipsvlucht

Een gipsvlucht is een vervoersdienst waarbij mensen die tijdens de wintersport een blessure hebben opgelopen en daardoor niet zelf naar huis kunnen gaan, naar huis worden terug vervoerd. Gemiddeld zijn er maar liefst 50-60 gipsvluchten per jaar.

Veel voorkomende wintersport blessures zijn: verstuikte knie, gebroken schouder, gebroken arm, gebroken been, rug- en hoofdletsel. Bij snowboarders komen wintersport blessures aan de pols vaak voor. Wintersport is niet geheel zonder risico’s.

Het voortijdig moeten afbreken van je wintersportvakantie door wintersport blessures en ook nog een tijd last hebben van een blessure is niet bepaald leuk. En toch overkomt het ieder jaar weer een heleboel mensen.

Tips om de kans op wintersport blessures te verminderen

  • Zorg in Nederland voor een goede voorbereiding. Begin een paar weken voor de vakantie je conditie op te bouwen en de benodigde spiergroepen te trainen. Veel mensen onderschatten dit en slaan het over, met alle gevolgen van dien. Let wel rekening met spierpijn.
  • Neem een opfrisles van een paar uurtjes om alles weer onder de knie te krijgen. Vaak is het alweer een jaar geleden dat je voor het laatst hebt geskied of hebt gesnowboard. Het kan echt geen kwaad om het gevoel en de juiste bewegingen even te oefenen voordat je piste weer afgaat. Dit scheelt veel voorkomende wintersport blessures.
  • Doe een warming-up voor je de piste opgaat, dit geldt zowel in de ochtend na het ontbijt als in de middag na de lunch.
  • Ga niet met alcohol de piste af. Bewaar de alcohol voor de apres-ski en ga pas weer de piste op als je geen kater meer hebt. Net als met auto rijden geldt dat de combinatie met alcohol vragen om problemen is.
  • Kleed je goed warm, en voorkom dat je onderkoeld raakt. Zorg uiteraard ook voor goed beschermende kleding en draag een helm.

Wintersport blessures en acupunctuur

Veel wintersport plezier toegewenst, hopelijk zonder brokken en wintersport blessures! Mocht je toch geblesseerd raken, probeer dan acupunctuur om de pijn te bestrijden en sneller weer op de been te zijn.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over voorkomen wintersport blessures en acupunctuur

Wilt u meer weten over het voorkomen wintersport blessures en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten