Depressief, droge huid en acupunctuur

Droge huid acupunctuur

De herfst komt er aan! Depressief, droge huid en acupunctuur

Droge huid en acupunctuur | De zomer is bijna afgelopen en de herfst staat alweer voor de deur. De herfst is een bijzondere jaargetijde. De kleuren van de boombladeren veranderen van groen naar geel of bruin en vallen uit. Paddenstoelen schieten de grond uit en de wolken zijn prominent aanwezig.

De natuur is zich aan het voorbereiden om naar de winter te gaan. Ook de dieren veranderen: vogels verzamelen zich om samen naar het zuiden te vliegen. De vachten van veel diersoorten worden dikker om zich te gaan beschermen tegen de komende winterkou.

Licht depressief, droge huid en huiduitslag

Veel mensen vinden de herfst een prachtige jaargetijde, maar lang niet iedereen is er blij mee. De herfst is het begin van minder zomerse dagen en meer donkere koude dagen. Maar liefst 1 op de 10 Nederlanders voelt zich aan het begin van de herfst licht depressief. Ook komt het vaak voor dat mensen in de overgang naar de herfst last krijgen van huiduitslag, een droge huid of andere lichamelijke kwaaltjes.

Droge huid en acupunctuur

In de Chinese geneeskunde zijn seizoenen heel belangrijk. De overgang van de zomer naar de herfst betekent voor de lichaamsenergie dat het in plaats van naar buiten treedt en groeit, naar binnen keert en rustiger wordt. Dit is een heel natuurlijk en logisch proces. Maar niet iedereen ervaart deze overgang als natuurlijk waardoor de verandering van energie maar moeizaam verloopt en er kwaaltjes de kop op kunnen steken.

Voor de mens is het belangrijk om zoveel mogelijk af te stemmen op de seizoenen van het jaar. Zonder dat we er echt bij stilstaan doen we dat in feite al: we blijven meer binnen; in plaats van salades te eten kiezen we eerder voor warme schotels en we kleden ons anders.

Voor degenen die wat moeite hebben met seizoensverandering: in China is het al jaren gebruik dat mensen zich laten behandelen met acupunctuur bij jaargetijdenwisselingen om hun gezondheid te ondersteunen.

Heb jij last van kwaaltjes bij de overgang naar de herfst? Heb jij last van een droge huid of wordt jij licht depressief? Kijk dan of je dat dit jaar kunt voorkomen of kunt beperken door acupunctuur te ondergaan.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over depressiviteit, een droge huid en acupunctuur

Wilt u meer weten over depressiviteit, een droge huid en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten