• 22 SEP 15
  • 0
  De herfst komt eraan! Depressief, droge huid, ea?

  De herfst komt eraan! Depressief, droge huid, ea?

  Acupunctuur bij een droge huid en lichte depressiviteit

  De zomer is bijna afgelopen en de herfst staat alweer voor de deur. De herfst is een bijzondere jaargetijde. De kleuren van de boombladeren veranderen van groen naar geel of bruin en vallen uit. Paddenstoelen schieten de grond uit en de wolken zijn prominent aanwezig. De natuur is zich aan het voorbereiden om naar de winter te gaan. Ook de dieren veranderen: vogels verzamelen zich om samen naar het zuiden te vliegen. De vachten van veel diersoorten worden dikker om zich te gaan beschermen tegen de komende winterkou.

  Licht depressief, droge huid en huiduitslag

  Veel mensen vinden de herfst een prachtige jaargetijde, maar lang niet iedereen is er blij mee. De herfst is het begin van minder zomerse dagen en meer donkere koude dagen. Maar liefst 1 op de 10 Nederlanders voelt zich aan het begin van de herfst licht depressief. Ook komt het vaak voor dat mensen in de overgang naar de herfst last krijgen van huiduitslag, een droge huid of andere lichamelijke kwaaltjes.

  In de Chinese geneeskunde zijn seizoenen heel belangrijk. De overgang van de zomer naar de herfst betekent voor de lichaamsenergie dat het in plaats van naar buiten treedt en groeit, naar binnen keert en rustiger wordt. Dit is een heel natuurlijk en logisch proces. Maar niet iedereen ervaart deze overgang als natuurlijk waardoor de verandering van energie maar moeizaam verloopt en er kwaaltjes de kop op kunnen steken.

  Voor de mens is het belangrijk om zoveel mogelijk af te stemmen op de seizoenen van het jaar. Zonder dat we er echt bij stilstaan doen we dat in feite al: we blijven meer binnen; in plaats van salades te eten kiezen we eerder voor warme schotels en we kleden ons anders.

  Voor degenen die wat moeite hebben met seizoensverandering: in China is het al jaren gebruik dat mensen zich laten behandelen met acupunctuur bij jaargetijdenwisselingen om hun gezondheid te ondersteunen.

  Heb jij last van kwaaltjes bij de overgang naar de herfst? Heb jij last van een droge huid of wordt jij licht depressief? Kijk dan of je dat dit jaar kunt voorkomen of kunt beperken door acupunctuur te ondergaan.

  Lees ook:
  Ruim miljoen Nederlanders is weleens depressief
  Acupunctuur even effectief als begeleiding bij depressie
  Winterdip of winterdepressie
  Matige tot ernstige depressie en acupunctuur
  De klok gaat dit weekend weer op wintertijd!
  Wintersport blessures
  Acupunctuur helpt in de herfst bij snotteren en verkoudheid
  Herfstdip, depressie en acupunctuur
  Weerstand opbouwen volgens Chinese Geneeskunde

  Leave a reply →

Laatste nieuws