De klok gaat dit weekend weer op wintertijd!

Wintertijd Acupunctuur

De wintertijd komt er weer aan

Dit weekend gaat de klok weer een uurtje achteruit in verband met de wintertijd. Eind oktober is het weer tijd om de klok een uurtje terug te zetten. Veel mensen zijn hier blij mee want hierdoor kun je een uurtje langer slapen of een uurtje langer feesten.

Maar niet iedereen ervaart de wintertijd als positief:

  • Sommigen raken in de war en komen op het verkeerde tijdstip bij hun afspraak aan, of ze zetten de klok een uur vooruit in plaats van achteruit. Een handig ezelsbruggetje is: in het VOORjaar gaat de klok VOORuit. In het najaar gaat de klok dus achteruit.
  • Door het terugzetten van de klok is het nog donker in de ochtend. Velen krijgen daardoor moeite met wakker worden en opstaan. Ook kun je in de namiddag last krijgen van een dip.
  • Je spijsvertering kan ook in de war raken. Je hebt minder trek tijdens het avondeten of juist meer trek eerder op de dag.
  • De donkere dagen tijdens wintertijd kunnen ook een winterdip of depressie veroorzaken.

De wintertijd is eigenlijk de ‘echte’ tijd, de zgn standaardtijd. Het is juist de zomertijd (die eind maart ingaat) die afwijkt van de ‘echte’ tijd. De verdeling zomer-/wintertijd is ingevoerd in 1977 als gevolg van de oliecrisis. De zomertijd zou namelijk leiden tot energiebesparing omdat van het natuurlijke zonlicht beter gebruik zou worden gemaakt.

Heb je last van de overgang van zomertijd naar wintertijd? Hieronder wat tips:

  • Ga lekker naar buiten en zorg dat je overdag genoeg zonlicht krijgt. Zelfs bij regen en sneeuw heeft dit zin.
  • Neem in de winter extra vitamine D in door middel van het eten van vette vis of supplementen.
  • Ga op tijd slapen en sta op tijd op om je slaap- en waakritme goed te houden.

Wees niet getreurd, op eind maart gaat de zomertijd weer in. Dus dan gaat de klok weer een uurtje vooruit!

Heb je slaapproblemen of last van een winterdip? Dan kun je eventueel ook acupunctuur proberen om je daar overheen te helpen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten