De klok gaat dit weekend weer op wintertijd!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

De wintertijd komt er weer aan

Dit weekend gaat de klok weer een uurtje achteruit in verband met de wintertijd. Eind oktober is het weer tijd om de klok een uurtje terug te zetten. Veel mensen zijn hier blij mee want hierdoor kun je een uurtje langer slapen of een uurtje langer feesten.

Maar niet iedereen ervaart de wintertijd als positief:

  • Sommigen raken in de war en komen op het verkeerde tijdstip bij hun afspraak aan, of ze zetten de klok een uur vooruit in plaats van achteruit. Een handig ezelsbruggetje is: in het VOORjaar gaat de klok VOORuit. In het najaar gaat de klok dus achteruit.
  • Door het terugzetten van de klok is het nog donker in de ochtend. Velen krijgen daardoor moeite met wakker worden en opstaan. Ook kun je in de namiddag last krijgen van een dip.
  • Je spijsvertering kan ook in de war raken. Je hebt minder trek tijdens het avondeten of juist meer trek eerder op de dag.
  • De donkere dagen tijdens wintertijd kunnen ook een winterdip of depressie veroorzaken.

De wintertijd is eigenlijk de ‘echte’ tijd, de zgn standaardtijd. Het is juist de zomertijd (die eind maart ingaat) die afwijkt van de ‘echte’ tijd. De verdeling zomer-/wintertijd is ingevoerd in 1977 als gevolg van de oliecrisis. De zomertijd zou namelijk leiden tot energiebesparing omdat van het natuurlijke zonlicht beter gebruik zou worden gemaakt.

Heb je last van de overgang van zomertijd naar wintertijd? Hieronder wat tips:

  • Ga lekker naar buiten en zorg dat je overdag genoeg zonlicht krijgt. Zelfs bij regen en sneeuw heeft dit zin.
  • Neem in de winter extra vitamine D in door middel van het eten van vette vis of supplementen.
  • Ga op tijd slapen en sta op tijd op om je slaap- en waakritme goed te houden.

Wees niet getreurd, op eind maart gaat de zomertijd weer in. Dus dan gaat de klok weer een uurtje vooruit!

Heb je slaapproblemen of last van een winterdip? Dan kun je eventueel ook acupunctuur proberen om je daar overheen te helpen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

25 okt 2016

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer