Eindelijk lente!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

De lente ofwel voorjaar begint officieel in de derde week van maart

De lente is het begin van een naar buiten tredende energie. Na een diepe, donkere en koude winter gaan de bomen, planten en bloemen weer bloeien. De paartijd van de meeste dieren bevindt zich in de lente. Mensen trekken er meer op uit, flirten en genieten van de frisse zon op terrasjes en strand. Vanaf dan duren de dagen langer en de nachten korter.

Voorjaarsvermoeidheid

Alhoewel veel mensen zich blij en actief voelen met de start van de lente, zijn er echter ook mensen die zich juist moe en lusteloos voelen. Dit is de zogenaamde voorjaarsvermoeidheid. In feite is dit een nasleep van een winterdip of winterdepressie. De overgang van een donkere winter naar een lichte lente is te groot voor deze personen waardoor de vermoeidheidsklachten ontstaan.

De klok één uur vooruit

De klok gaat dan altijd één uur vooruit (ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok vooruit; in het najaar achteruit en zorgt dan vaak voor een herfstdip en depressies). Dit betekent een uur minder slaap maar daarna wel elke dag een uur langer licht. En alhoewel dit een efficiënter gebruik van zonlicht met zich meebrengt, kan dit voor sommige mensen (vooral kinderen en mensen die gevoelig zijn voor slaapproblemen) leiden tot een verstoring van het slaapritme.

Vaak zie je ook dat mensen in de lente een voorjaarsschoonmaak houden. Dit om alle stof weg te poetsen om een nieuwe en frisse start te maken. Niet alleen huis en tuin worden schoongemaakt, maar ook zorgen mensen voor een schoonmaak van lichaam en geest. Detoxkuurtjes, nieuwe afvalpogingen, frisse kapsels, pedicures en buitensporten worden weer in gang gezet.

Vermoeidheid en slaapproblemen

Acupunctuur kan je daar nu aan toevoegen om je lekker te doen voelen. Eventuele vermoeidheid of slaapproblemen als gevolg van de lente en lentetijd kunnen worden aangepakt. En daarnaast kan het je ondersteunen bij detoxen, afvallen en zorgen voor een goed humeur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

21 mrt 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer