• 21 MRT 15
  • 0
  Eindelijk lente!

  Eindelijk lente!

  De lente ofwel voorjaar begint officieel op 21 maart

  Vanaf dan duren de dagen langer en de nachten korter.

  Bloeien

  De lente is het begin van een naar buiten tredende energie. Na een diepe, donkere en koude winter gaan de bomen, planten en bloemen weer bloeien. De paartijd van de meeste dieren bevindt zich in de lente. Mensen trekken er meer op uit, flirten en genieten van de frisse zon op terrasjes en strand.

  Voorjaarsvermoeidheid

  Alhoewel veel mensen zich blij en actief voelen met de start van de lente, zijn er echter ook mensen die zich juist moe en lusteloos voelen. Dit is de zogenaamde voorjaarsvermoeidheid. In feite is dit een nasleep van een winterdip of winterdepressie. De overgang van een donkere winter naar een lichte lente is te groot voor deze personen waardoor de vermoeidheidsklachten ontstaan.

  De klok één uur vooruit

  De klok gaat in de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart 2015 één uur vooruit (ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok vooruit). Dit betekent een uur minder slaap maar daarna wel elke dag een uur langer licht. En alhoewel dit een efficiënter gebruik van zonlicht met zich meebrengt, kan dit voor sommige mensen (vooral kinderen en mensen die gevoelig zijn voor slaapproblemen) leiden tot een verstoring van het slaapritme.

  Vaak zie je ook dat mensen in de lente een voorjaarsschoonmaak houden. Dit om alle stof weg te poetsen om een nieuwe en frisse start te maken. Niet alleen huis en tuin worden schoongemaakt, maar ook zorgen mensen voor een schoonmaak van lichaam en geest. Detoxkuurtjes, nieuwe afvalpogingen, frisse kapsels, pedicures en buitensporten worden weer in gang gezet.

  Vermoeidheid en slaapproblemen

  Acupunctuur kan je daar nu aan toevoegen om je lekker te doen voelen. Eventuele vermoeidheid of slaapproblemen als gevolg van de lente en lentetijd kunnen worden aangepakt. En daarnaast kan het je ondersteunen bij detoxen, afvallen en zorgen voor een goed humeur.

  Leave a reply →

Laatste nieuws