Eindelijk lente!

Acupunctuur Haarlem lente

De lente ofwel voorjaar begint officieel in de derde week van maart

De lente is het begin van een naar buiten tredende energie. Na een diepe, donkere en koude winter gaan de bomen, planten en bloemen weer bloeien. De paartijd van de meeste dieren bevindt zich in de lente. Mensen trekken er meer op uit, flirten en genieten van de frisse zon op terrasjes en strand. Vanaf dan duren de dagen langer en de nachten korter.

Voorjaarsvermoeidheid

Alhoewel veel mensen zich blij en actief voelen met de start van de lente, zijn er echter ook mensen die zich juist moe en lusteloos voelen. Dit is de zogenaamde voorjaarsvermoeidheid. In feite is dit een nasleep van een winterdip of winterdepressie. De overgang van een donkere winter naar een lichte lente is te groot voor deze personen waardoor de vermoeidheidsklachten ontstaan.

De klok één uur vooruit

De klok gaat dan altijd één uur vooruit (ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok vooruit; in het najaar achteruit en zorgt dan vaak voor een herfstdip en depressies). Dit betekent een uur minder slaap maar daarna wel elke dag een uur langer licht. En alhoewel dit een efficiënter gebruik van zonlicht met zich meebrengt, kan dit voor sommige mensen (vooral kinderen en mensen die gevoelig zijn voor slaapproblemen) leiden tot een verstoring van het slaapritme.

Vaak zie je ook dat mensen in de lente een voorjaarsschoonmaak houden. Dit om alle stof weg te poetsen om een nieuwe en frisse start te maken. Niet alleen huis en tuin worden schoongemaakt, maar ook zorgen mensen voor een schoonmaak van lichaam en geest. Detoxkuurtjes, nieuwe afvalpogingen, frisse kapsels, pedicures en buitensporten worden weer in gang gezet.

Vermoeidheid en slaapproblemen

Acupunctuur kan je daar nu aan toevoegen om je lekker te doen voelen. Eventuele vermoeidheid of slaapproblemen als gevolg van de lente en lentetijd kunnen worden aangepakt. En daarnaast kan het je ondersteunen bij detoxen, afvallen en zorgen voor een goed humeur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten