• 19 MRT 15
  • 0
  Spataderen

  Spataderen

  Heb jij last van spataderen?

  Het blote benen seizoen komt er weer aan. Heb jij last van spataderen, maar geen zin in operaties of een laserbehandeling? Of zijn ze nog niet ernstig genoeg maar erger je je er wel aan? Probeer dan acupunctuur.

  Aderen zijn bloedvaten die zorgen voor het terugstromen van bloed naar het hart. Bij spataderen zijn deze aderen verwijd. Spataderen doen zich meestal voor op de benen en je ziet dan blauwe, kronkelige en verdikte aderen door de huid.

  Gradaties

  Niet alle spataderen zijn echter hetzelfde. Er bestaan verschillende gradaties.
  Kleine: deze zijn vaak in kluwens en geven meestal geen klachten. Cosmetisch storend zijn ze wel.
  Middelgrote: deze zijn vaak enkele millimeters dik en kunnen centimeters lang zijn. Ook deze zijn vaak alleen cosmetisch storend.
  Grote: dit zijn echt dikke kabels en geven meestal klachten zoals: moe en zwaar gevoel in de benen, rusteloze benen, jeuk, pijn en bloed uit de ader na stoten.

  Erfelijk

  Spataderen zijn erfelijk en daarnaast krijgen mensen die veel staan hier sneller last van. Zwangere vrouwen kunnen er last van krijgen door de grotere hoeveelheid bloed dat zich in het lichaam bevindt bij een zwangerschap of door de hormonen die de vaatwanden verslappen. Ook bij lange mensen en mensen met overgewicht is het risico vele malen groter.

  Vanuit de Chinese geneeskunde gezien hebben spataderen vaak te maken met een lage milt energie dat zich uit in zwakke weefsels, slappe bloedvaten en verminderde bloedcirculatie.

  Door middel van acupunctuur kan de milt energie worden versterkt waardoor weefsels, bloedvaten en bloedcirculatie sterker worden. Hierdoor zullen spataderen verminderen en minder zichtbaar worden.

  Leave a reply →

Laatste nieuws