Spataderen en acupunctuur

Spataderen Acupunctuur

Heb jij last van spataderen? Probeer eens acupunctuur

Het blote benen seizoen komt er weer aan. Heb jij last van spataderen, maar geen zin in operaties of een laserbehandeling? Of zijn ze nog niet ernstig genoeg maar erger je je er wel aan? Probeer dan acupunctuur.

Aderen zijn bloedvaten die zorgen voor het terugstromen van bloed naar het hart. Bij spataderen zijn deze aderen verwijd. Spataderen doen zich meestal voor op de benen en je ziet dan blauwe, kronkelige en verdikte aderen door de huid.

Gradaties

Niet alle spataderen zijn echter hetzelfde. Er bestaan verschillende gradaties.

  • Klein: deze zijn vaak in kluwens en geven meestal geen klachten. Cosmetisch storend zijn ze wel.
  • Middelgroot: deze zijn vaak enkele millimeters dik en kunnen centimeters lang zijn. Ook deze zijn vaak alleen cosmetisch storend.
  • Groot: dit zijn echt dikke kabels en geven meestal klachten zoals: moe en zwaar gevoel in de benen, rusteloze benen, jeuk, pijn en bloed uit de ader na stoten.

Erfelijk

Spataderen zijn erfelijk en daarnaast krijgen mensen die veel staan hier sneller last van. Zwangere vrouwen kunnen er last van krijgen door de grotere hoeveelheid bloed dat zich in het lichaam bevindt bij een zwangerschap of door de hormonen die de vaatwanden verslappen. Ook bij lange mensen en mensen met overgewicht is het risico vele malen groter.

Vanuit de Chinese geneeskunde gezien hebben spataderen vaak te maken met een lage milt energie dat zich uit in zwakke weefsels, slappe bloedvaten en verminderde bloedcirculatie.

Door middel van acupunctuur kan de milt energie worden versterkt waardoor weefsels, bloedvaten en bloedcirculatie sterker worden. Hierdoor zullen spataderen verminderen en minder zichtbaar worden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten