Vergeetachtigheid en acupunctuur

Vergeetachtigheid en Acupunctuur

Vergeetachtigheid en acupunctuur om hierbij te helpen

Vergeetachtigheid en acupunctuur | Wat is zijn naam ook alweer? Ik was ergens mee bezig, maar wat? Herken je dit en ben jij ook wel eens vergeetachtig? Lees dan verder.

Naarmate je ouder wordt is het heel normaal dat de werking van je geheugen wat verandert en dat je af en toe wat vergeet. Over het algemeen zal dit geen grote achteruitgang van je geheugen met zich meebrengen. Als je ouder wordt kost het wat meer tijd en moeite om informatie in je hersenen op te slaan en om informatie uit je geheugen op te halen.

Behalve dat je bij het ouder worden ook wat trager wordt, krijg je vaak ook wat meer moeite met concentreren en je aandacht bij dingen te houden. Dit zorgt er dan weer extra voor dat je dingen minder snel onthoudt. Vergeetachtigheid kan daarnaast getriggerd worden door heftige gebeurtenissen en spanningen.

Geheugen

Vergeetachtigheid heeft puur te maken met je geheugen en leidt verder niet tot een verstoring van je dagelijkse activiteiten. Als je wat meer vergeetachtig bent geworden door de jaren heen, is dat meestal niet zorgwekkend.

Vergeetachtigheid is daarentegen wel zorgwekkend als het snel verergert. Dat kan namelijk duiden op het begin van dementie. Niet alleen vergeet je dan een naam van een bekende, maar herken je die persoon helemaal niet meer. Je kan hele gebeurtenissen vergeten of niet meer weten hoe je koffie moet zetten.

Dementie is een zeer ernstige vorm van vergeetachtigheid waarbij de opgeslagen informatie in de hersenen verdwijnt of niet meer toegankelijk is. Behalve het geheugen worden dan ook andere hersenfuncties aangetast. In dit soort gevallen en in gevallen van twijfel is het belangrijk om je huisarts te raadplegen.

Vergeetachtigheid en acupunctuur

Acupunctuur kan helpen als je last hebt van vergeetachtigheid. Vaak is vergeetachtigheid een gevolg van teveel energie in je hoofd, waardoor je hoofd simpelweg te vol zit en je door de bomen het bos niet meer ziet. En andere oorzaak kan zijn dat de energie je hoofd niet goed bereikt of dat er een tekort aan energie in je hoofd is. In de Chinese geneeskunde wordt niet gek opgekeken als vergeetachtigheid gepaard gaat met slaapproblemen, onrust en soms zelfs ook hartkloppingen.

Acupunctuur kan helpen om je geheugen te doen verbeteren. Acupunctuur kan ook helpen om verergering van beginnende dementie zoveel mogelijk te vertragen.

Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen. Neem de tijd om dingen rustig in je op te nemen, zorg dat je niet veel dingen aan je hoofd heb en probeer desnoods acupunctuur om je een handje te helpen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over vergeetachtigheid en acupunctuur

Wilt u meer weten over vergeetachtigheid en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten