Vergeetachtigheid en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Vergeetachtigheid en acupunctuur: een goede combinatie

Wat is zijn naam ook alweer? Ik was ergens mee bezig, maar wat?
Herken je dit en ben jij ook wel eens vergeetachtig? Lees dan verder.

Naarmate je ouder wordt is het heel normaal dat de werking van je geheugen wat verandert en dat je af en toe wat vergeet. Over het algemeen zal dit geen grote achteruitgang van je geheugen met zich meebrengen. Als je ouder wordt kost het wat meer tijd en moeite om informatie in je hersenen op te slaan en om informatie uit je geheugen op te halen. Behalve dat je bij het ouder worden ook wat trager wordt, krijg je vaak ook wat meer moeite met concentreren en je aandacht bij dingen te houden. Dit zorgt er dan weer extra voor dat je dingen minder snel onthoudt. Vergeetachtigheid kan daarnaast getriggerd worden door heftige gebeurtenissen en spanningen.

Geheugen

Vergeetachtigheid heeft puur te maken met je geheugen en leidt verder niet tot een verstoring van je dagelijkse activiteiten. Als je wat meer vergeetachtig bent geworden door de jaren heen, is dat meestal niet zorgwekkend.

Vergeetachtigheid is daarentegen wel zorgwekkend als het snel verergert. Dat kan namelijk duiden op het begin van dementie. Niet alleen vergeet je dan een naam van een bekende, maar herken je die persoon helemaal niet meer. Je kan hele gebeurtenissen vergeten of niet meer weten hoe je koffie moet zetten. Dementie is een zeer ernstige vorm van vergeetachtigheid waarbij de opgeslagen informatie in de hersenen verdwijnt of niet meer toegankelijk is. Behalve het geheugen worden dan ook andere hersenfuncties aangetast. In dit soort gevallen en in gevallen van twijfel is het belangrijk om je huisarts te raadplegen.

Vergeetachtigheid en acupunctuur

Acupunctuur kan helpen als je last hebt van vergeetachtigheid. Vaak is vergeetachtigheid een gevolg van teveel energie in je hoofd, waardoor je hoofd simpelweg te vol zit en je door de bomen het bos niet meer ziet. En andere oorzaak kan zijn dat de energie je hoofd niet goed bereikt of dat er een tekort aan energie in je hoofd is. In de Chinese geneeskunde wordt niet gek opgekeken als vergeetachtigheid gepaard gaat met slaapproblemen, onrust en soms zelfs ook hartkloppingen.

Acupunctuur kan helpen om je geheugen te doen verbeteren. Acupunctuur kan ook helpen om verergering van beginnende dementie zoveel mogelijk te vertragen.

Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen. Neem de tijd om dingen rustig in je op te nemen, zorg dat je niet veel dingen aan je hoofd heb en probeer desnoods acupunctuur om je een handje te helpen.

1 sep 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer