Leuke weetjes over je huid

Weetjes over je huid Acupunctuur

6 bijzondere weetjes over je huid die je nog niet wist

Wist je dat je huid het grootste orgaan is van je lichaam? Je huid is heel bijzonder. Hieronder een aantal leuke weetjes over je huid.

1,7 kilometer bloedvaten

Veel mensen denken dat de lever het grootste orgaan is van het lichaam. Dat is niet juist, het is je huid: de huid is ongeveer 1,5 – 2 vierkante meter, weegt ongeveer 4 kilo en bevat ongeveer 1,7 kilometer aan bloedvaten.

Dode huidcellen

Je huid groeit het snelst van alle organen: elke minuut worden er zo’n 35.000 dode huidcellen afgestoten door je lichaam. Ben je thuis lekker aan het afstoffen? Besef dan dat je ook een boel dode huidcellen van jezelf en je huisgenoten aan het opvegen bent.

Huiddikte

Je huid is niet overal even dik. De huid van je oogleden is het dunst en de huid onderop je voeten is het dikst.

Bescherming

Je huid heeft verschillende functies: het beschermt je lichaam tegen uitdroging, UV-licht, bacteriën en virussen van buitenaf. Daarnaast reguleert de huid via het zweten de temperatuur en vochtigheid van je lichaam. Ook “voel” je door middel van je huid (denk maar aan warmte, kou, pijn, aanrakingen). Tot slot maakt je huid vitamine D aan en bepaalt je huid voor een belangrijk deel je uiterlijk.

Botox

Bij botox worden er stoffen in bepaalde gezichtsspieren gespoten waardoor die spieren tijdelijk worden verlamd. Hierdoor laat de huid zich los van de spieren waardoor de rimpels tijdelijk verdwijnen. Het is dus niet zo dat botox de huid zelf strakker maakt. Heb je wel eens gehoord van cosmetische acupunctuur?

Geen haar op littekens

Is het je wel eens opgevallen dat op littekens geen haar groeit? Dit komt doordat de huid van een litteken anders is. Een litteken ontstaat doordat de tweede huidlaag is veranderd. Hierdoor is de collageen anders en kan er geen haar meer op groeien.

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen plekjes met huidkanker. Het aantal mensen met geregistreerde huidkanker is de afgelopen jaren gestegen met 10%.

Huid en Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde is de huid gerelateerd aan de energie van de Longen. Er kunnen huidproblemen ontstaan indien iemand uit balans is. Een droge huid duidt vaak op een uitputting van vloeistoffen. Eczeem duidt op vaak op warmte en heeft bijna altijd te maken met onderliggende emoties (vooral verdriet heeft veel impact op de huid bij de Chinezen). Blaasjes met pus duiden meestal op vocht.

Overigens is in China het schoonheidsideaal een zo wit mogelijke huid. Dit ideaal is afkomstig uit de geschiedenis waarbij een witte huid erop duidde dat je niet als boerin op het land werkte. Je vindt in China tot op de dag van vandaag oneindig veel schoonheidsproducten die een blekend effect hebben op de huid.

Je huid is net als alle andere organen heel belangrijk. Zorg er dus goed voor.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten